€ 45,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Familiegeschiedenis Leuvenink

de stamboom van de familie leuvenink over de periode 1700-2013

Martin Leuvenink • Boek • hardback

  • Samenvatting
    Het familieboek Leuvenink geeft de familiegeschiedenis weer van alle naamdragers Leuvenink. De geschiedenis begint in Aalten rond 1715 met Joannes Leuvenink en beslaat uiteindelijk 417 personen. In 25 hoofdstukken worden alle personen beschreven langs een aantal familietakken in Aalten, Zelhem, Gorssel, Culemborg, Lekkerkerk, Bergambacht en Zuid-Afrika. De personen worden voorzien van akten, foto's, anekdotes en historische context. De familie in Zuid-Afrika neemt een bijzondere plaats in. Hoe zij daar zijn aanbeland, wordt in detail uit de doeken gedaan. Het boek bevat een volledig uitgewerkte genealogie en is voorzien van tal van illustraties. Tot slot worden ook enkele naamvarianten als Lurvink, Leuverink, Leuvelink en Loevenich besproken. Een compleet naslagwerk van de familie Leuvenink van 1700 tot 2013 is hiermee beschikbaar.
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 210mm x 297mm
    Aantal pagina's : 575
    Uitgeverij : Riogrande
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 02-2014
  • Inhoudsopgave
    Inhoud

    HOOFDSTUK 1 Inleiding
    HOOFDSTUK 2 Herkomst van de naam Leuvenink
    HOOFDSTUK 3 De tak Aalten, de 1e, 2e en 3e generatie
    HOOFDSTUK 4 De familietak Zelhem deel 1
    HOOFDSTUK 5 De familietak Zelhem deel 2: zoon Bernardus
    HOOFDSTUK 6 De familietak Zelhem deel 3: zoon Harmanus
    HOOFDSTUK 7 De familietak Culemborg
    HOOFDSTUK 8 De familietak Gorssel deel 1
    HOOFDSTUK 9 De familietak Gorssel deel 2
    HOOFDSTUK 10 De Boerendansers uit Gorssel
    HOOFDSTUK 11 De familietak Lekkerkerk
    HOOFDSTUK 12 De familietak Lekkerkerk, 7e generatie
    HOOFDSTUK 13 De familietak Lekkerkerk, 8e generatie etc
    HOOFDSTUK 14 Onder de wapenen
    HOOFDSTUK 15 De tiendaagse veldtocht van 1831
    HOOFDSTUK 16 De laatste reis van de Batavier
    HOOFDSTUK 17 De Boerenoorlog
    HOOFDSTUK 18 De familietak Zuid-Afrika, 1e - 2e generatie
    HOOFDSTUK 19 De familietak Zuid-Afrika, 3e - 4e generatie etc
    HOOFDSTUK 20 De familietak Bergambacht
    HOOFDSTUK 21 Geografische spreiding
    HOOFDSTUK 22 Naamvarianten Leuvenink
    HOOFDSTUK 23 Mijn naam is … was getekend: Leuvenink
    HOOFDSTUK 24 Leuvenink op leeftijd
    HOOFDSTUK 25 Voornamen
    SLOTWOORD
    BIJLAGE 1 De genealogie Leuvenink
    BIJLAGE 2 Voornamenregister Leuvenink (n=417)
    BIJLAGE 3 Namenindex
    LITERATUURLIJST / GERAADPLEEGDE BRONNEN
    MET DANK AAN
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 45,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



5-6 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Waarom dit boek?
Hoe vaak is u niet gevraagd waar ‘onze’ achternaam Leuvenink toch vandaan komt. En wat was toen het antwoord? Tja, die aarzeling herken ik maar al te goed. Dus besloot ik enkele jaren geleden maar eens te gaan spitten in het familieverleden. Misschien dat het antwoord daar was te vinden.
Het begon met het uitzoeken van de stamreeks, de wijze waarop de naam Leuvenink van vader op vader was doorgegeven. Het bracht mij al snel via een aantal generaties naar Lekkerkerk waar het spoor dreigde vast te lopen. Gelukkig keek ik iets verder dan mijn Leuvenink-neus lang was. Dat bracht mij op een ongehuwde jongedame Catharina die haar achternaam doorgaf aan haar zoon Simon in 1843. Zo kon de zoektocht worden vervolgd met de voorouders van Catharina tot aan het Aalten uit de periode 1700 – 1740 waar het spoor vastliep. In de hoop aanknopingspunten te vinden in het speurwerk van derden, stuitte ik op het voorwerk dat ene Arné Leuvenink had verricht. Maar gek genoeg schreef hij zijn naam als Leuvennink en bleek hij in Zuid-Afrika te wonen. Nu breekt mijn klomp! Wat heeft Aalten nu met Zuid-Afrika te maken? Ik besloot alle Leuveninken maar eens goed in kaart te brengen en legde contact met mijn Zuid-Afrikaanse kompaan. We konden elkaar goed helpen aan gegevens en foto’s. De puzzel raakte steeds completer tot een heuse genealogie. Kosten en moeite werden gespaard. In het complementeren werd steeds vaker contact gelegd met leden van de familie die mij verder hielpen aan data, foto’s en anekdotes, waarvoor mijn dank. Tot iemand mij vroeg: “En wanneer komt het boek uit?” Boek? Hmm, een leuk idee, gaan we doen. Ik had geen idee waar ik aan begon.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en ligt het boek over de familiegeschiedenis Leuvenink (eindelijk) voor u. Het is een momentopname want een familiegeschiedenis is per definitie een levende geschiedenis.
Ik hoop dat u het boek met belangstelling leest. Het is vooral een naslagwerk met veel feiten, jaartallen en akten geworden. Dat is bijna inherent aan een genealogie. Vermoedelijk bent u vooral geïnteresseerd in uw eigen familietak, maar ik denk dat enkele andere hoofdstukken ook zeker het bekijken waard zijn. Iedere Leuvenink komt voorbij, 417 in totaal. Iedereen heeft een uniek ‘rugnummer’, zie hiervoor bijlage 1: de genealogie. Mocht u willen reageren, corrigeren of aanvullen, ga gerust uw gang. Ik dank iedereen voor zijn of haar bijdrage aan dit boek. Of misschien dat u geïnspireerd bent het zoekwerk voort te zetten, bijvoorbeeld in Duitsland. Ook dan wens ik u veel plezier en vooral succes. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen