€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 12,95

Meer van deze auteur


 • Ik laad op !

Ik laad op !

heel veel tips om je accu op te laden

Clarie van de Langenberg • boek • paperback

 • Samenvatting

   

  Ik laad op !  is geschreven voor iedereen die last heeft van stress of werkdruk, en dit om wil zetten naar meer werkplezier.

  Het biedt een schat aan ervaring, sinds 1999 opgedaan door auteur Clarie van de Langenberg, zelfstandig gevestigd loopbaancoach en trainer in regio Utrecht. 

  Het is een verzameling tips en technieken die in de loop van de tijd verzameld en beproefd zijn. Je kunt er ideeën en inspiratie uit halen voor de korte en voor de langere termijn.

  Het boekje bouwt voort op de basisinformatie uit Werkdruk de Baas, een uitgave  van Loopbaan Energie, en geeft er praktische uitwerkingen aan.

  Ik wens je veel inspiratie toe om op te laden! 

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 123
  Uitgeverij : Loopbaan Energie
  ISBN : 9789081985901
  Datum publicatie : 09-2012
 • Inhoudsopgave

   

  Inhoud

   

  Hou een stresslogboek bij11

  Lichaamsbeweging en ademhaling. 13

  Schakel een versnelling terug. 13

  Schrijf je gelukkig. 15

  Energiegevers lijst16

  Zorg voor een goed dag- en nachtritme. 17

  Keuze of conditionering?. 18

  Wat voor weer is het van binnen?. 21

  Doe minstens 1x per dag iets leuks. 23

  Ruimte scheppen. 24

  Ritme. 25

  Gebruik kleine reminders. 27

  Nee!!28

  Mini breaks. 30

  Afronden. 31

  Een mood-board maken. 32

  Voed je ongemerkt je pijnlichaam?. 33

  Moeten of willen. 38

  Een nieuwe manier van doen. 39

  Energiegevers voorop. 42

  Energiebronnen opsporen. 44

  Luister naar je zieltje. 47

  Stel een piekeruurtje in. 48

  Muziek helpt je je zinnen verzetten. 50

  Wat is er nu?. 52

  Doe 1 ding tegelijk!53

  Doe de lekker test54

  Recepten om in de puree te raken. 55

  Kies je woorden zorgvuldig. 56

  Wie heeft mijn kaas gepikt?. 58

  Neem je signalen serieus. 59

  Even op adem komen. 61

  Aandacht voor positieve gevoelens. 64

  Laat je je van de wijs brengen?. 66

  Loslaten. 67

  999 fouten per dag. 68

  Maak een zorgplan. 69

  Van gedachten-druk naar gedachteloos. 70

  Voeding. 71

  Weerstand tegen wat is. 72

  Mindfulness & meditatie. 74

  Heb je een druk hoofd?. 76

  Als woorden niet meer helpen. 79

  Hoort hoge werkdruk bij jouw type werk?. 80

  Ben je de baas over je gedachten?. 81

  Creativiteit83

  Bazenstress loslaten. 84

  Ruim je rommel op. 87

  Kun je je moeilijk concentreren?. 88

  Leven in het nu. 89

  Herinneringen. 90

  In 5 stappen naar minder piekeren. 91

  Investeer in jezelf93

  Zet je energiebronnen in. 94

  Van huidige situatie naar toekomst99

  Contacten. 100

  Wat jaagt jou aan?. 101

  De ruimte die er is opmerken. 103

  Werkdruk en zelfvertrouwen. 104

  Perfectionisme of mildheid?. 106

  12 tips voor ontspanning. 106

  Aandacht voor werkplezier108

  Maak je je veel te druk?. 109

  Talenten. 111

  10 tips om je hoofd leeg te maken. 111

  De natuur in. 113

  Loopt je hoofd om?. 114

  Een terugblik op je leven. 115

  Ga anderen helpen. 115

  Je bent niet je werk. 116

  Duurzame inzetbaarheid door  spiritualiteit119

  Boeken tips. 123

 • Reviews (8,8 uit 4 reviews)

  11-04-2013
  Supertips
  Weer bewust bezig zijn!

     Makkelijk leesbaar
     Mini handboek na \"burn out\"

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  08-01-2013
  Een boek dat lekker leest - een aanrader
  “Ik laad op!” is een boek dat lekker leest! Het boek bevat korte, compacte hoofdstukken met daarin een boodschap die heel concreet en toepasbaar is. Iedereen die met drukte te maken heeft, heeft hier wat aan. Een boek om dagelijks even in te lezen en waar je gelijk ideeen opdoet. Je kunt het lezen als je overbelast bent, maar zeker ook als je dat wil voorkomen. Een aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-12-2012
  Korte en krachtige hoofdstukjes
  In 121 bladzijden geeft de auteur ruim 70 tips weer om jezelf van goede energie te voorzien. Dat zij kennis van zaken heeft komt duidelijk naar voren. En dat zij bovendien veel werkervaring heeft spat er ook van af! Op een eenvoudige en duidelijke manier weet zij weer te geven waar mensen, die in een coachingspraktijk komen behoefte aan hebben. Geen ellenlange theorieen, maar bruikbare tips en zo nodig verwijzingen en uitleg. De hoofdstukjes zijn kort en krachtig, meestal niet langer dan 1 pagina. Met een hoofdstukje kan je soms weken verder, het geeft veel stof om na te denken of om toe te passen. Ik heb eerst het boek in een ruk uitgelezen. Nu blijft het op mijn bureau liggen om elke keer een onderwerp eruit te kiezen voor mijzelf of voor mijn clienten. Daarbij is het fijn dat alle hoofdstukken los van elkaar staan: een logische volgorde hoef je niet te verwachten en werkt dus ook niet belemmerend op de keuze van je onderwerp. De auteur heeft ervoor gekozen om het boek in eigen beheer uit te geven. Dat heeft ze vol overgave en met veel aandacht gedaan: het ziet er keurig verzorgd en smaakvol uit, mooi lettertype en prettige stijl van lezen. Daarbij kan je wel mankementjes tegenkomen, die een uitgever eruit gehaald zou hebben met name in de opmaak van bladzijden en hoofdstukken. Zo is het boekje als geheel in de “je-vorm” geschreven, maar dit is soms even vergeten . En bij de 12 tips voor ontspanning op bladzijde 106-108 vind ik tip 12 niet een echte tip, maar een kanttekening. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want ofschoon dit misschien niet helemaal perfect is voel je bij het lezen des te meer de persoonlijke betrokkenheid van de auteur. En dat komt doordat er meer in spreek- en denktaal is geschreven dan in literaire taal! Het boek is ook zeker een aanrader voor zowel coaches als clienten.


  Geplaatst door uit Midden Nederland
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-11-2012
  Ik laad op!
  Een mooie afwisseling van praktische oefeningen, tips en meer theoretische achtergronden. Het is een boek om stukje voor stukje te consumeren. Wel geschreven in hapklare brokken, die smaken naar meer. Gelukkig is er een lijst toegevoegd met boeken voor als je je verder wilt verdiepen. Ik ga het zeker aanraden aan mijn clienten en heb er zelf stiekem ook al wat aan gehad… Gerda Spruit, loopbaanadviseur, masseur en coach


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

Energiegevers lijst

Heb je regelmatig te weinig energie? Dan is het slim om een ENERGIEGEVERS-lijst aan te leggen. Elke keer als je merkt dat je ergens energie van krijgt, vul je je lijst aan. Neem je voor om van deze lijst een prioriteit te maken. Tenslotte is je energie het belangrijkste dat je tot je beschikking hebt!

En vraag je steeds af: wat maakt dat ik hier energie van krijg? Hoe kan ik zorgen dat ik deze momenten vaker krijg? Wat is de kleinste stap die ik kan nemen om hier elke dag iets van te krijgen?

Bekijk één keer per week welke rode draden je ziet. Wat zijn overeenkomsten tussen de energiegevers? Heeft dit te maken met de omgeving waarin je je bevindt, met de mensen in je omgeving, met bepaald gedrag van anderen of jezelf, of het onderwerp je interesseert of niet, of je het belang ervan inziet, of het een vrije keuze is of niet?

Opmerking: naast energiegevers, heb je ook energieslurpers. Die kosten je energie in plaats van dat ze energie geven. Als je wilt kun je hier ook een lijst van aanleggen, en bekijken hoe je deze energieslurpers kunt verminderen of vermijden.

Bijvoorbeeld: zijn je dagelijkse activiteiten in lijn met je eigen waarden, wat voor jou belangrijk is? Of doe je je eigen waarden geweld aan? Een bekend voorbeeld is de ouderenzorg, waarbij soms weinig tijd is om een praatje te maken terwijl je het zelf belangrijk vindt om mensen die daar behoefte aan hebben aandacht te geven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch toe kunt komen aan wat jij belangrijk vindt?

=================

Als woorden niet meer helpen

Soms heb je een situatie waar je moeilijk los van komt, omdat je je niet bewust bent van wat er eigenlijk speelt. Je merkt wel dat je steeds in dezelfde situaties lijkt te belanden, maar krijgt niet boven water wat het is dat je los zou kunnen laten om verbetering te brengen. In zon'n geval is het lastig om jezelf te helpen.

Als woorden niet meer helpen, dan kan het een goed idee zijn om via energie healing blokkades los te laten. Blokkades die misschien ontstaan zijn door gebeurtenissen die op je inwerkten voordat je woorden had, op een heel jonge leeftijd. Reconnective Healing is een nieuwe vorm van healing, waarbij de energie in balans gebracht wordt op fysiek, emotioneel/psychologisch en spiritueel niveau. Je hoeft daarvoor niet te weten wat er uit balans is of hoe dat gekomen is. De frequenties van Reconnective Healing brengen je in contact met energie, licht en informatie waardoor healing plaats kan vinden. Het resultaat is meer balans en innerlijke kalmte. 

 

×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl