€ 18,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 10,00

Meer van deze auteur


 • Integraal denken en doen

Integraal denken en doen

Eline Kieft & Henk Kieft • boek • paperback

 • Samenvatting
  Elk landbouwbedrijf is een complex geheel. Adviseurs bekijken zo’n bedrijf vanuit hun eigen specialisme. Het is de kunst van boer en de boerin om al die processen goed op elkaar af te stemmen. Pas dan krijg je een vitaal en robuust bedrijf. Dat vraagt om overzicht van en inzicht in dat complexe geheel. ‘Integraal denken en doen’ beschrijft een tiental heel uiteenlopende invalshoeken om al die levensprocessen in je landbouwsysteem op elkaar af te stemmen. Van concreet kringloopdenken tot intuïtief waarnemen.

  Dit boek helpt je aan een breder wereldbeeld, je persoonlijke waarnemingen te vertrouwen en te verweven met formeel erkende kennis. Het is geen receptenboek voor allerlei kwalen, maar duidt meer op een stijl van denken en doen. Het helpt je -hopen wij- de balans te vinden tussen hoofd, hart en bedrijf - en de durf om ingeroeste praktijken en kennis los te laten om een nieuwe stijl te bereiken. Vormgeefster Jet Sennema heeft aan onze teksten een prachtige vorm gegeven. Een vorm die dit boekwerkje eigenlijk verheft tot een kunstwerkje, passend bij de kunst van die boeren en boerinnen die het integrale werken verstaan.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 176mm x 250mm
  Aantal pagina's : 98
  Uitgeverij : Onbekend
  ISBN : 9789090301099
  Datum publicatie : 11-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  12-12-2016
  Integraal denken en doen....
  Duidelijk geschreven boek dat duidelijk maakt dat wetenschappelijk denken moet uitgaan van een integrale manier van denken: alles is met elkaar verbonden. Het boek geeft de denkbeelden weer van Jaap van Bruchem, een afgestudeerde van de Wageningen universiteit. Ik heb de auteurs aangeraden het boek uit te breiden omdat Jaap van Bruchem een stroming in de wetenschap vertegenwoordigd die ik fundamenteel en visionair noem. Helaas pikt de Wageningen universiteit dit niet op en zeker niet zijn raad van bestuur.

     fundamenteel
     fylosofisch
     kan uitgebreider
     tegenwerking ervaren

  Geplaatst door uit Elburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 18,00

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl