€ 7,50

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Overheerlijk Ontbijt (PDF)

  • Zin in Zomer! (PDF)

Voedingstherapie Receptenboek

Heleen Quantrill • ebook • pdf

  • Samenvatting

    Meer dan 100 recepten zonder suiker, gluten of melkproducten. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld Coeliakie, diabetes of PDS. Maar uiteraard ook erg leuk voor iedereen die bewuster met zijn of haar voeding om wil gaan. 

  • Productinformatie
    Binding : PDF
    Auteur : Heleen Quantrill
    Bestandstype : PDF
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Geen   Informatie 
    Uitgeverij : Niet bekend
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 12-2011
  • Inhoudsopgave

     

    1        Introductie: Over voedingstherapie en mijzelf3

    2        Voorraadkast en Keukengerei5

    3        Groenten. 8

    3.1         Aardappel9

    Bombay potatoe. 10

    Aardappelpuree. 11

    Echt lekkere patat. 12

    3.2         Komkommer. 13

    Tuinsalade. 14

    Komkommersalade. 15

    Komkommer raita. 16

    3.3         Sperzieboontjes. 17

    Boontjes allerlei18

    Sperziebonen met knoflook. 19

    Sperzieboontjes met kokosmelk. 20

    Sperziebonensalade met tomaatjes. 21

    3.4         Bloemkool22

    Bloemkoolpuree. 23

    Bloemkoolsoep. 24

    Bloemkoolcurry. 25

    3.5         Courgette. 26

    Groene soep. 27

    Courgettewortelsoep. 28

    Courgette spaghetti29

    3.6         Tomaat. 30

    Spaghetti Bolognese. 31

    Currysaus, basis. 33

    Geroosterde tomaten. 35

    Tomaten – gehaktbrood. 36

    3.7         Rode Paprika. 37

    Geroosterde paprikasaus (-soep)38

    Chili con carne. 39

    Rode soep. 40

    Gele paprikasoep met tijm.. 41

    3.8         Prei42

    Preisoep. 43

    Prei met linzen en rijst. 44

    Preisoep met boontjes. 45

    3.9         Aubergine. 46

    Aubergine en doperwt curry. 47

    Droge aubergine curry. 48

    Auberginetapenade. 49

    3.10      Asperge. 50

    Asperges met dip. 51

    Aspergesalade. 52

    Asperges met ei, olijven en citroenmelisse. 53

    3.11      Sla. 54

    Groene salade. 55

    Sla(ap)soep. 56

    Groene slasoep. 57

    3.12      Spinazie. 58

    Pittige spinaziesoep. 59

    Roergebakken spinazie. 60

    Roergebakken spinazie met wortel61

    Kip met spinazie – Curry. 62

    Verse spinaziecurry. 63

    Spinazie omelet. 64

    Spinaziesalade. 65

    3.13      Avocado. 66

    Salade met avocado. 67

    Smoothie met avocado. 68

    Guacamole. 69

    Mango avocado mousse. 70

    Chocoladepudding. 71

    3.14      Broccoli72

    Broccolisoep. 73

    Broccoli met tuinerwtjes en munt. 74

    Broccoli met kerrie uit de wok. 75

    3.15      Wortels. 76

    Wortels uit de oven. 77

    Wortel met komijn. 78

    Wortelsap. 79

    Oranje soep. 80

    Wortel – visballetjes. 81

    Italiaanse bonensoep met wortel82

    3.16      Rode bieten. 83

    Rode bietensoep. 84

    Bietensalade. 85

    3.17      Zoete aardappel86

    Zoete aardappelpuree. 87

    Geroosterde zoete aardappel88

    Zoete aardappel met kikkererwten. 89

    3.18      Witlof90

    Witlofroomsoep. 91

    Gebonden witlofsoep. 92

    Lauwwarme witlofsalade. 93

    4        Fruit. 94

    4.1         Appel95

    Appeltaart. 96

    Appel en abrikoos kruimeltaart. 97

    Struisvogelbiefstuk met appel-vijgen chutney. 98

    4.2         Peren. 99

    Peren in chocoladesaus. 100

    Perenijsjes met chocoladesaus. 101

    Stoofpeertjes met hangop. 102

    4.3         Banaan. 103

    Blini's of pannenkoekjes. 104

    Bananenmilkshake. 105

    4.4         Dadels. 106

    Gezonde snoepjes. 107

    Dadelbrownies. 108

    Gevulde dadels. 109

    4.5         Cranberry. 110

    Cranberryreep. 111

    Pompoen met cranberry's. 112

    5        Rijst, bonen en peulvruchten. 113

    5.1         Bruine rijst. 114

    Ontbijtkoek. 115

    Pilav rijst. 116

    Makkelijke rijstsalade. 117

    5.2         Boekweit. 118

    Grutten. 119

    Boekweitkoekjes. 120

    Erg makkelijk brood van Boekweitmeel121

    Boekweit banaan-choco taart. 122

    Vruchtenvlaai123

    5.3         Linzen. 125

    Linzen met abrikozen en appel126

    Linzencurry. 127

    Italiaanse linzenschotel128

    6        Noten en zaden. 129

    6.1         Amandel130

    Sinaasappel Amandeltaart. 131

    Boterkoek. 132

    Amandelspijs. 133

    Notencake. 134

    6.2         Walnoot. 135

    Notenplaatkoek. 136

    “Taartbodem”. 137

    Banaan – walnootbrood. 138

    6.3         Kokosnoot. 139

    Kokosmakronen. 140

    Kokoskoek. 141

    Kokosrijst met mangopuree. 142

    Kokospudding. 143

    6.4         Lijnzaad. 144

    Lijnzaadcrackers. 145

    Groentecrackers. 146

    Kruidige crackers. 147

    Vlierbessencrackers. 148

    7        Overige. 149

    7.1         Eieren. 150

    Mayonaise. 151

    Eieren Benedict. 152

    Hollandaisesaus. 153

    Heerlijk luxebrood. 154

    7.2         Zalm.. 155

    Zalm met Koriander-chiliboter. 156

    Gekookte zalm.. 157

    Hartige taart met zalm.. 158

    7.3         Pure chocolade. 159

    Chocolaatjes uit de koelkast. 160

    7.4         Agavenectar. 161

    8        Dankwoord. 162

  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 7,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

 

1       Introductie: Over voedingstherapie en mijzelf

Hoe goed voel je je? Hoe lang is het geleden dat je echt lekker in je vel zat? Weet je dat nog? Zou je dat weer willen? Ik ben erachter gekomen dat dat kan!

Door middel van volwaardige voeding!

Mijn lijst van vage klachten kende geen einde. Net zoals zoveel anderen nam ik dat aan als gewoon en deed er niks aan. Maar na verloop van tijd werden de klachten steeds erger en ging mijn kwaliteit van leven er op achteruit. Ik kwam tot de conclusie dat ik dit niet meer wilde.

En dus ging ik op zoek naar een oplossing. Eerst naar de dokter voor een bloedonderzoek, maar veel concreets kwam daar niet uit. Natuurlijk ging ik op dieet, maar ook dat hielp niet en was moeilijk vol te houden. De klachten bleven en werden na verloop van tijd zelfs erger.

Ik zocht een alternatief. En die vond ik in de vorm van een natuurgeneeskundig arts. Zij doet verschillende onderzoeken zoals ontlastingsonderzoek en bloedanalyse, om een duidelijk beeld te krijgen van de oorzaak van de klachten.

Een aantal weken later had ik mijn diagnose: een wildgroei aan slechte bacteriën en een parasiet in mijn darmen. Die waren verantwoordelijk voor al mijn schijnbaar onsamenhangende klachten. Om een lang verhaal toch kort proberen te maken: ik ging wederom op dieet, maar nu gewapend met belangrijke informatie. En wat een verschil was dat! Ik WIST waarom ik bepaalde voedingsmiddelen moest laten om beter te worden. Ik werd beloond: na twee weken flink ziek te zijn (ontwenningsverschijnselen!), ging het alleen maar bergopwaarts. Kleine dipjes sterkten mij alleen maar in de overtuiging dat ik goed bezig was. Mijn lichaam was zichzelf aan het herstellen. Klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Sommigen direct, zoals mijn zoetbehoefte, anderen duurden wat langer zoals hoofdpijnen en een opgeblazen gevoel. Ik kon letterlijk weer helder uit mijn ogen kijken en me weer concentreren op alles wat ik wilde. Ik werd weer sterk, standvastig, kon makkelijker afstand nemen van negatieve dingen (wat een ander wel niet zal denken/zeggen/doen). Om kort te gaan, mijn kwaliteit van leven verbeterde aanzienlijk!

Dit is een jaar geleden. Ik heb het volgehouden, want het is eigenlijk geen dieet, maar een levenswijze. Ik leerde nog meer over kwalitatief goed eten, probeerde alternatieven uit en ontwikkelde een flinke hoeveelheid recepten. Omdat ik begrijp hoe frustrerend de zoektocht is naar lekkere alternatieven voor de dagelijkse kost, heb ik dit boek geschreven. Ik wens je veel nieuwe ervaringen toe!

Veel kookplezier,

Heleen Quantrill, oktober 2009

×
SERVICE
Contact
 
Vragen