Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Anorexia (PDF)

 • Binge Eating Disorder (PDF)

Boulimia Nervosa

ik zorg voor mijn eigen gezondheid

Stichting Gezondheid Nederland • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Heb jij eetbuien waarin je binnen korte tijd extreem veel eet? Ben je dan veel of voortdurend bezig met eten of het plannen van een eetbui, en gebeurt dit vaak stiekem?

  Tijdens een eetbui heb je misschien het gevoel dat je de controle verliest en niet kunt stoppen, waarna je je schuldig voelt. Om niet aan te komen probeer je te compenseren door bijvoorbeeld overgeven, gebruik van laxeermiddelen of veelvuldig sporten.

  Dit boek kan je helpen weer in balans te komen en beter om te gaan met je eetproblemen. Ook krijg je praktische oefeningen, waarbij je stilstaat bij je denkpatroon om beter inzicht te krijgen in je eetproblemen. Deze cursus is geen volledige behandeling voor een eetstoornis en is niet bedoeld om af te vallen.

  Psychologe Irene Den Doop helpt je richting een regelmatig en gezond eet- en denkpatroon.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Stichting Gezondheid Nederland
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Stichting Gezondheid Nederland
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2015
 • Inhoudsopgave
  6 Inleiding
  10 Boulimia Nervosa
  18 Verschillen en overeenkomsten
  24 Checklist eetbuien
  26 Oefening checklist eetbuien
  30 Introductie: ‘Realistisch zelfbeeld’
  32 Oefening “Meten is weten”
  34 Test “Hoe kijk ik naar mijn lichaam?”
  36 Iedereen op één lijn
  38 Oefening Ïedereen op één lijn
  40 Bijlage A
  42 Oefening “Hoe ga ik om met mijn zelfbeeld?”
  44 Het belang van voldoende voedingsstoffen
  48 Oorzaken en bestendigende factoren
  52 Oefening “Voor- en nadelen beschrijven”
  54 Automatische gedachten uitdagen
  60 Oefening “Automatische gedachten uitdagen”
  62 ABCDEF Formulier
  64 Schrijfoefening
  70 Een dag met iemand mee-eten
  76 Verboden voedsel eten
  80 Oefening Eetdagboek bijhouden
  82 Voorbeeld Eetdagboek
  84 Oefening Eetdagboek bijhouden deel 2
  86 Oefening ‘verboden voedsel eten”
  90 Oefening ‘verboden voedsel eten” deel 2
  94 Oefening ‘verboden voedsel eten” deel 3
  96 Patronen herkennen vanuit het eetdagboek
  100 Ondersteunings- en behandelmogelijkheden
  106 Je omgeving op de hoogte stellen
  112 Evaluatie
  114 Bronnenlijst
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Obsessieve gedachten rondom eten spelen bij eetstoornissen een grote rol die vaak samengaat met een allesoverheersende angst om dik te worden of te zijn. Dit kan ook in mindere mate voorkomen. In dit boek leer je hoe je met je eetproblemen kunt omgaan. Het is bedoeld voor iedereen met eetproblemen, voor ieder met symptomen van een eetstoornis en ook voor wie vermoedt een eetstoornis te hebben. Dit boek is geen volledige behandeling voor je eetproblemen en niet bedoeld om af te vallen, maar mensen met diverse eetproblemen kunnen wel baat hebben bij de informatie en de oefeningen die hier gegeven worden.
Wat kun je verwachten?
Vaak gaan eetstoornissen samen met andere problemen. Je leert waar je de stoornissen aan kunt herkennen en waardoor je ze kunt onderscheiden. Ook komt het denkpatroon bij een eetstoornis aan bod om beter inzicht te krijgen in de ziekte. De gevolgen en risico’s van eetstoornissen alsmede mogelijke hulpmiddelen om beter om te gaan met de stoornis komen ook aan bod.
We helpen je op verschillende manieren richting een regelmatig en gezond eetpatroon. Een regelmatig en gezond eetpatroon levert zijn bijdrage aan een gezond gewicht en lichaam.
Hoe ziet jouw eetpatroon eruit?
In deze training kun je je eetgedrag en bijkomende gedachten bijhouden om vervolgens met enige hulp van de training na te gaan waarom jouw eetpatroon er op deze manier uitziet. Je leert wat wel of juist niet werkt om op een gezondere manier bezig te zijn met eten. Je leert ook een paar technieken, met als doel om een gezond eet- en denkpatroon te krijgen.
Wat ga je leren?
Na deze cursus ben je je bewust van je feitelijke eetgedrag in frequentie en hoeveelheid van inname. Je bent je bewust van toegepaste compensatiestrategieën zoals laxeren, braken of overmatig bewegen, et cetera. En niettemin ben je je ook bewust van je gedachten over jouw eetgedrag en je gedachten over je lichaamsgewicht.
We geven je handvatten om je omgeving op de hoogte te stellen van je eetproblemen en leren je hoe je hulp kunt vragen. Na deze cursus heb je een gezonder eetpatroon en denkpatroon met betrekking tot eten. Door de oefeningen en opgedane kennis kun je na deze cursus beter met je eetproblemen omgaan.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen