Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 64,50


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Informatiedocumenten onder de loep (boek)

Consumentenbescherming door informatie?

Carien de Jager • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Volgens de Europese Commissie is ongeveer zestig procent van de verkochte complexe financiële producten in de Europese Unie ongeschikt voor consumenten. De Woekerpolis- en Effectenleaseaffaires zijn spraakmakende voorbeelden die in het geheugen van veel beleggers gegrift staan. De Europese wetgever wil beleggers in de toekomst beter beschermen. Een kort informatiedocument over de belangrijkste kenmerken van een financieel product zou consumenten moeten helpen bij het nemen van een beslissing om al dan niet te investeren in een financiële product. Dit boek geeft op basis van bestudering van beleid, ervaringen die in de praktijk zijn opgedaan met informatiedocumenten en inzichten uit de psychologie antwoord op drie zeer actuele en prangende vragen. Waarom kiest de wetgever voor informatie als oplossing? Zijn consumenten gebaat bij informatie? En: Is er in de toekomst een rol weggelegd voor informatieverschaffing aan consumenten? Daarmee is dit boek zowel voor beleidsmakers, de wetenschap als de praktijk van belang.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Carien de Jager
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom Juridische uitgevers
  ISBN : 9789462749368
  Datum publicatie : 10-2018
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding; Deel I De beleidstheorieën van informatiedocumenten in Europa, Engeland, Nederland en Duitsland; 2 Europa; 3 Engeland; 4 Nederland; 5 Duitsland; 6 Vergelijkende analyse; Deel II De effectiviteit van informatiedocumenten; 7 Informatiedocumenten in de praktijk: een meta-analyse en meta-evaluatie; 8 De beleidstheorieën van informatiedocumenten in het licht van andere disciplines; Deel III Slotbeschouwing; 9 Conclusie, discussie en vooruitzicht
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 64,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen