Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 4,95


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • De ware tijd van een brievenbesteller (boek)

 • Evenwichtlopen Wagens beladen met hooi (boek)

Evenwichtlopen Wagens beladen met hooi

Gerbrand Muller • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Wim Gerritsen over Wagens beladen met hooi: ‘De hoofdpersoon van dit verhaal is een jonge man, Erik, die het tijdens het eerste jaar van zijn studie, heen en weer geslingerd tussen allerlei nieuwe en verwarrende indrukken en ervaringen, in mentaal opzicht zwaar te verduren krijgt. Wie vertrouwd is met Mullers reisberichten, zal bij het lezen van de novelle waarschijnlijk het een en ander herkennen. Zoals de ik-figuur in de reisverhalen steeds uitvoerig en minutieus de gevoelens registreert die het vreemde land waar hij zich bevindt bij hem oproept, zo schenkt de verteller van de novelle steeds bijzondere aandacht aan de emotionele reacties van zijn personage.’ (zie verder achterin dit boek)

  In Evenwichtlopen krijgt de terugblik op de kinderjaren en jeugd gestalte in een aantal episodes, die lijken op te doemen uit een nevelig verleden. De ervaringen die Gerbrand Muller beschrijft, overkomen de verteller in een periode van zijn leven waarin hij, nog ongevormd, vatbaar is voor indrukken op een manier zoals hij dat later nooit meer zal zijn. Zo blijkt - om uit de memoires van Alexander Herzen te citeren - 'dat dit "kleutergedoe" plus nog twee-drie jaren uit de puberteit het volste, mooiste, meest eigen deel van het leven uitmaakt, daarbij misschien zelfs het belangrijkste: ongemerkt bepaalt die tijd immers onze hele verdere toekomst.' De hoofdpersoon in Evenwichtlopen zal zijn jeugdervaringen voor de rest van zijn leven met zich meedragen. Wagens beladen met hooi kan gelezen worden als een vervolg op Evenwichtlopen. De hoofdpersoon van deze novelle wordt tijdens het eerste jaar van zijn studie heen en weer geslingerd tussen allerlei nieuwe en verwarrende indrukken en ervaringen.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Gerbrand Muller
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : De Sneeuwstorm
  ISBN : 9789082975802
  Datum publicatie : 06-2019
 • Inhoudsopgave
  Evenwichtlopen Wagens beladen met hooi Wim Gerritsen over Wagens beladen met hooi
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 4,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen