€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Anorexia (PDF)

  • Binge Eating Disorder (PDF)

Gezonde Kinderen

ik zorg voor mijn eigen gezondheid

Stichting Gezondheid Nederland • ebook • pdf

  • Samenvatting
    De geboorte van een kind is het mooiste dat je kan overkomen. Als je na negen maanden
    zwangerschap je baby in je armen hebt ben je misschien wel één van de gelukkigste mensen op aarde. Maar je weet ook dat het dan pas echt begint!

    Nu is het aan jou, als moeder en vader, om je kind gezond te laten opgroeien. Maar om je heen zijn er genoeg ongezonde verleidingen te vinden die dat niet gemakkelijk maken: van goedkoop fastfood tot de spelcomputer en televisie, waardoor je te weinig beweegt.

    Daarom kun je in dit boek lezen hoe jij er alles aan kunt doen dat je kind gezond opgroeit. Je zult leren wat gezonde voeding precies is, maar ook hoe je deze kennis elke dag weer kunt toepassen. Je krijgt tips over gezonde én goedkope voeding, en over hoe je het voor je kind ook nog eens leuk kunt maken om gezond te eten.

    Vervolgens kun je lezen hoe je kunt zorgen dat je kind voldoende beweegt, zodat hij of zij in goede lichamelijke conditie komt en blijft. Je zult leren dat je hier al vroeg mee kunt beginnen: voor je baby zijn er al goede bewegingsoefeningen!

    En er zijn natuurlijk ook dingen waar je zelf minder controle over hebt: kwaaltjes en ziektes. Ook daarover geven we je informatie. En je leert wat je zelf kunt doen om dit soort problemen te voorkomen.
    Tenslotte is er een werkboek opgenomen met daarin oefeningen die je eventueel samen met je kind kunt doen.
  • Productinformatie
    Binding : PDF
    Auteur : Stichting Gezondheid Nederland
    Bestandstype : PDF
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Geen   Informatie 
    Uitgeverij : Stichting Gezondheid Nederland
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 03-2015
  • Inhoudsopgave
    4 Wat te doen bij acne
    8 Overgewicht
    14 De gevolgen van overgewicht
    18 De keuze voor light 22 Gezonde voeding
    28 Wat zit er in gezonde voeding?
    34 Waar moet ik mee oppassen?
    38 Kunstmatige toevoegingen
    41 Zuur en basisch
    46 Gezond ontbijten 50 Gezonde lunch
    54 Gezonde avondmaaltijd 59 Hygiënische bereiding
    62 Tussendoortjes
    66 In de supermarkt
    70 In de keuken
    74 Herkomst van het eten
    78 Bewegen is gezond
    82 Elektrosmog en kinderen
    90 Afsluiting
    92 Werkboek - Gezonde kinderen
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 9,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Overgewicht: steeds meer kinderen krijgen ermee te maken. Gemiddeld genomen leeft één op de tien kinderen met overgewicht. Denk eens aan een basisschool of een middelbare school. In een klas van 25 kinderen vindt je dan gemiddeld twee of zelfs drie kinderen met overgewicht.
Overgewicht kan allerlei vormen van schade veroorzaken. Gelukkig kun je als ouder veel doen om overgewicht bij je kind te voorkomen. Met goede voeding en veel beweging kom je al heel ver en het helpt als je weet hoe overgewicht ontstaat. Kijk even mee.

Welke gradaties zijn er?
We maken verschil tussen matig en ernstig overgewicht. Iemand met ernstig overgewicht heeft een verhoogde kans op andere lichamelijke problemen zoals hartklachten, een hoge bloeddruk en pijn aan de gewrichten. Wanneer jouw kind aan de zware kant is, is het belangrijk dat je op tijd actie onderneemt. Ga op tijd naar de huisarts, zeker wanneer je kind lichamelijke klachten heeft.

Heeft jouw kind overgewicht?
Het is niet altijd gemakkelijk te beoordelen of je kind op een gezond gewicht zit. Je kunt het soms niet duidelijk zien. Hoe kom je er dan achter of je kind overgewicht heeft? Hiervoor hebben wetenschappers een berekening ontwikkeld, waarbij de lengte en het gewicht van het kind meespelen, evenals het geslacht en de leeftijd. Het hangt dus van meer factoren af dan je misschien zou denken.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen