€ 20,95

PRINT boek

  € 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Hymnologie XVI (boek)

 • Hymnologie XVI (PDF)

Hymnologie XIV

De ontwikkelingen in de kerkzang in de eerste helft van de twintigste eeuw, de Eenige Gezangen 1933 en de Psalmen en Gezangen 1938

Dr. Arie Eikelboom • ebook • pdf

 • Samenvatting
  HYMNOLOGIE is de wetenschap die alle vormen van zang in de samenkomsten van christenen in verleden en heden bestudeert. Niet alleen de muzikale en de tekstuele aspecten van wat gezongen werd en wordt zijn onderwerp van studie, maar ook de tijd en de ruimten waarin gezongen werd.
  Het veertiende deel van de hymnologie van Arie Eikelboom gaat over de ontwikkelingen in de eerste helft van de twintigste eeuw in de protestantse kerken in Nederland. Eerst wordt aandacht besteed aan de invoering van Eenige Gezangen in de Gereformeerde Kerken 1933. Dan komen Gezangen nevens Psalmen voor de Gereformeerde Kerk in Hersteld Verband 1933 en Psalmen en Gezangen voor de Nederlandse Hervormde Kerk 1938 aan de orde. Breed krijgen niet alleen de totstandkoming en de inhoud van die bundels aandacht, maar ook de belangrijkste dichters en hun bijdragen. Ook komen de hymnologische ontwikkelingen in kleinere kerken aan de orde. Tot slot is er ruime aandacht voor de begeleidings-bundels die de invoering van de bundels moesten vereenvoudigen.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Dr. Arie Eikelboom
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Hiuze Schuyt
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 01-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 20,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen