€ 2,00

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • OH Twintig jaar (boek)

 • Is dat vasten? (PDF)

Kerstmis in beeld

Korte achtergrond bij de gebruiken

Henri Vandenberghe • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Kerstmis is het feest dat heel wat bindingen heeft met gebruiken van de voorouders. Kerstmis bepaald de datering en kerstmis stoelt op de visie op religie en zingeving.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Henri Vandenberghe
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 08-2018
 • Inhoudsopgave
  Kerstfeest 1 – Het verhaal .1 – De datum van Kerstmis .3 – Het Joelfeest 3 – Sol invictus 4 – De kalender .4 – Christus het licht vs. Duisternis .4 – Tijdsbeeld 5 – Het jaar O .5 – De drie koningen 6 – Herders en lammeren 7 – Bedelen .8 – Dertiendag .8 – Kerststal .8 – De grot .8 – De os en de ezel .8 – De kribbe 9 – De stal 9 – De kindermoord 10 – Volksgebruiken .10 – Geschenken 10 – Hulst 10 – Dieren spreken 10 – De opdracht in de tempel .11 – De vlucht naar Egypte .12 – In de tempel bij de leraren 12
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 2,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Blz. 9
De kribbe Of die kribbe een houten bak of een aarden kuip was is moeilijk te achterhalen. Het kan ook een voorraadkuip geweest zijn bij het gastenhuis waar de familie onderdak genomen had voor die speciale gelegenheid. Het spreekt voor zich dat Maria niet kon bevallen in de aanwezigheid van al het volk.
Dat er geen plaats was in die slaapgelegenheid is niet uit te leggen met de vrome overdrijving als zou cafévolk de Messias niet willen. Het gastenverblijf bij zo'n gelegenheden (volkstelling) zal een geïmproviseerde gelegenheid geweest zijn.
In doeken gewikkeld en in een kribbe gelegd. Dat is niet op de eerste plaats
het teken van armoede, maar het teken van zorg door een aardse vader en moeder. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen