€ 9,95

PRINT boek

  € 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Manische Opstellen (boek)

Manische Opstellen

M.W.Schellens • ebook • pdf

 • Samenvatting

  Een bundel met de beste columns van de weblog waterman2012.weblog.nl gepubliceerd tussen 2006 en 2009.

  Op hilarische, veelal sarcastische manier wordt de complete waanzin van het bestaan op de hak genomen. Thema's van toen blijken nog steeds actueel, zoals kredietcrisis, klimaatverandering en politieke onnozelheid.

 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : M.W.Schellens
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2012
 • Inhoudsopgave

  Inhoudsopgave

   

  Inleiding 7

  Weetjes 8

  Wat een feest 11

  Humanity is overrated 13

  Moeilijke periode 15

  Waar gaat dat heen? 17

  Da Vinci Code 19

  De vrouw in Hitler 23

  Pino 25

  Haar naam is Laura 28

  Sterren die stralen… 30

  Verbanden 32

  Fijne Sint en Kerst 35

  Er klopt iets niet 37

  Grateful Bob 39

  Overwinning! 41

  Waar kan ik heen? 43

  Rookterreur 45

  Advocaatje leef je nog? 48

  Klein, klein kleutertje 50

  Politicus van het jaar 56

  Relativeren 58

  Roll over lay down 59

  Dr. Feelgood 62

  De prik 65

  Ergens goed van Ba(a)len 67

  Hearts and Minds 69

  Even een quote 72

  Liturgie 75

 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Maarten van Rossem vindt het raar, dat een vrouw, een gewoon mens, in een gouden koets naar een gebouwtje wordt gereden om vervolgens een voorgekauwde tekst van een papiertje voor te lezen. Iets wat ministers in de Tweede Kamer eigenlijk zelf ook wel kunnen doen. Maar gezien het aantal toeschouwers (ongetwijfeld allemaal werkeloos door de kredietcrisis) straks langs de kant van de weg, willen mensen kennelijk tradities graag in stand houden. Tja, en dan kom je niet tot een zinnige verandering. Die komt er dan ook niet als je de miljoenennota moet geloven. Een zinnige hervorming van de economie lijkt niet aan de orde. Nee, het blijft bij twee elkaar versterkende factoren: onzinnige vooruitgang in de jacht naar bling bling en de corruptheid van de mens in een competitief geëvolueerde individualistische maatschappij (je moet dus eigenlijk Darwin, Plato, Marx en Popper optellen!).

(uit: Wat een feest, pag. 12)

Maar het ergste van de klimaattop is toch wel de opstelling van de rijkere landen, met name de Verenigde Staten, ten opzichte van de armere. Zo worden de opkomende industrieën van India en Brazilië bekritiseerd. Deze landen moeten als de sodemieter wat gaan doen aan die uitstoot! Pardon! Dat zegt een volgevreten Amerikaanse diplomaat dus even voor de vuist weg tegen een Indiase minister. Want, laten we wel zijn, een gemiddelde Yank stoot zo’n 20 ton CO2 per jaar uit, terwijl een gemiddelde Indiër slechts 1,17 ton per jaar uitstoot. Anders gezegd 1 Amerikaan stoot jaarlijks net zoveel uit als 17 Indiërs. Beetje krom!

(uit: Er klopt iets niet, pag. 37)

Het valt allemaal wel mee, zo ongeveer luidt de algemene conclusie van de Nederlandse politiek na het zien van Fitna. Valt nogal mee? Kom op zeg, het is de slechtste film die ik ooit heb gezien. Het knip- en plakwerk heeft totaal niets met film maken of cineast zijn van doen. Mijn neefje maakt betere filmpjes van Tony Hawk op internet. Ik voel me als Nederlandse intellectueel gekwetst dat een Nederlandse politicus zo’n domme film heeft maakt. We staan voor aap! 

(uit: Klein, klein kleutertje, pag.50)

×
SERVICE
Contact
 
Vragen