Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 24,99


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Plezier in poëzie

Jos Kleemans • ebook • pdf

  • Samenvatting
    Gedichten worden vaak als (te) moeilijk ervaren. Het vergt wat kennis en oefening om er plezier aan te beleven. En plezier in het lezen van gedichten is precies wat deze inleiding in de poëzie wil bevorderen. Docenten Judit Gera en Jos Kleemans hebben hun boek in de eerste plaats geschreven voor buitenlandse studenten die Nederlands leren, maar het is een aanrader voor iedereen met belangstelling voor poëzie.

    Het boek behandelt enkele theoretische en vooral praktische aspecten van poëzieanalyse. Een stappenplan, een woordenlijst en een reeks van uitdagende vragen bij de gedichten zijn als hulpmiddelen bij het lezen opgenomen. In het tweede deel van het boek staan per gedicht uitgewerkte analyses, die in dialoog tot stand zijn gekomen. Ze zijn bedoeld als aansporing tot kritiek daarop en tot het opnieuw lezen van de gedichten. Er wordt aandacht besteed aan vrouwelijke en mannelijke, Nederlandse en Vlaamse dichters, met verschillende culturele achtergronden.

    'Judit Gera en Jos Kleemans voegen met 'Plezier in poëzie. Een handleiding poëzieanalyse voor de internationale neerlandistiek' een interessante bijdrage aan dit genre toe, die ook voor Nederlandstalige neerlandici en leraren Nederlands heel lezenswaardig is en bovendien zeer geschikt is om inspiratie uit op te doen voor poëzielessen.' – tzum
  • Productinformatie
    Binding : PDF
    Auteur : Jos Kleemans
    Bestandstype : PDF
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
    Uitgeverij : AUP Wetenschappelijk
    ISBN : 9789048557455
    Datum publicatie : 06-2022
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen