Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 34,50


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Publiek management (boek)

Publiek management

Jelmer Schalk • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Publieke organisaties vervullen cruciale functies in de maatschappij. Van hen wordt verwacht dat ze daarbij transparant opereren, maar ook efficiënt en flexibel zijn. Dit boek heeft als doel om zowel studenten als publieke managers inzicht te geven in de spanningen en dilemma's die uit deze verwachtingen voortkomen en waarmee leidinggevenden van publieke organisaties in de dagelijkse praktijk te maken hebben. Het balanceren tussen tegenstrijdige waarden loopt als rode draad door het boek, waarmee het bijzondere karakter van publiek management duidelijk wordt. In deel 1 van het boek wordt de context van publiek management beschreven op zowel macro-, meso- als microniveau. In deel 2 wordt ingegaan op de verschillende taakvelden van publieke managers, waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen de relatie met de omgeving, zoals netwerkmanagement en coproductie, en interne managementvraagstukken, zoals leiderschap, teamwerk en diversiteit. Bij dit boek hoor een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit een begrippentrainer, opdrachten met antwoorden en links naar extra informatie. Publiek management is bedoeld voor studenten aan opleidingen als bestuurskunde, beleidswetenschap, bestuurs- en organisatiewetenschap en politicologie. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die beleid en organisatie in het publieke domein vorm geven als manager, consultant of betrokken uitvoerder. Het boek geeft een overzicht van de 'state of the art' van het onderzoek naar publiek management, daarbij telkens toegelicht met voorbeelden uit de praktijk. Wim van Noort, Sandra Groeneveld, Marieke van der Hoek, Jelmer Schalk en Joris van der Voet zijn allen verbonden aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Wim van Noort schreef daarnaast mee aan het boek De bestuurlijke kaart van Nederland, ook uitgegeven bij Uitgeverij Coutinho.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Jelmer Schalk
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Coutinho
  ISBN : 9789046964477
  Datum publicatie : 10-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen