€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

  € 9,95

Meer van deze auteur


 • Proefexamens sociale hygiëne (PDF)

 • B-VCA Theorieboekje (ePUB)

Sociale hygiene theorieboekje

Oefentoets.com

Dirk Braam • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Dit e-book bevat de lesstof voor het SVH Verklaring Sociale Hygiëne-examen. SVH Sociale Hygiëne is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de horeca. Het gaat met name om organisaties of bedrijven die alcohol schenken, vanwege de verplichting vanuit de Drank- en Horecawet om een ’Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne’ te hebben.
  Sociale hygiëne is ook zeker van belang voor organisaties of bedrijven die geen alcohol schenken. Sociale hygiëne gaat over veel relevante onderwerpen, zoals arbeidsomgeving, gastgerichtheid, tabak, drugs of gokken en omgaan met de praktijksituatie met behulp van gespreksmodellen.

  Oefentoets.com
  Dit e-book is een voorbereiding op de oefenvragen en proefexamens die worden aangeboden via Oefentoets.com. De doelstelling van Oefentoets.com is om op een effectieve wijze, digitaal kennis over te dragen. De website van Oefentoets.com is geschikt om online te trainen met zowel de smartphone, iPad als de computer. Het stelt de gebruiker in staat om overal en altijd te oefenen. In de bus, vanuit een bibliotheek of gewoon vanuit huis. Als je een kort moment hebt, kun je deze tijd effectief inzetten om je voor te bereiden op een examen.
  Met de proefexamens van Oefentoets.com proberen we zoveel mogelijk het officiële examen na te bootsen. Dit betekent dat we zowel het aantal vragen, de tijdslimiet als de vraagstelling zo goed mogelijk benaderen.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Dirk Braam
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Oefentoets.com
  ISBN : 9789083099804
  Datum publicatie : 10-2020
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk 1 - Sociale Hygiëne
  Hoofdstuk 2 - Gasten
  Hoofdstuk 3 - Regelhandhaving
  Hoofdstuk 4 - Risicogedrag bij regelhandhaving
  Hoofdstuk 5 - Gespreksmodellen
  Hoofdstuk 6 - Alcohol
  Hoofdstuk 7 - Drugs
  Hoofdstuk 8 - Tabak
  Hoofdstuk 9 - Gokken
  Hoofdstuk 10 - Veiligheidsvoorzieningen
  Hoofdstuk 11 - Eindtermen en theorie
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  01-02-2021
  Goed hulpmiddel
  In een keer geslaagd voor SHV diploma. Goede voorbereiding


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 9,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Wat betekent sociale hygiëne?
Hygiëne is afkomstig van het woord Hygieia, dat ‘godin van de reinheid en gezondheid’ betekent. Sociale hygiëne in organisaties betekent dat de ondernemer voor een goede gezondheid van de medewerkers en klanten zorgt.
Met het woord sociaal wordt ‘de samenleving’ (maatschappij) bedoeld. Dit zijn de mensen om ons heen.

Definitie sociale hygiëne
Sociale hygiëne betekent dat mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid.

1.1 Doel sociale hygiëne
Gezelligheid en ontspanning van mensen gaat vaak samen met eten en drinken. Te veel alcohol kan op langere termijn schade veroorzaken, waaronder lichamelijke klachten en maatschappelijke problemen. Om dit te voorkomen bestaat de Drank- en Horecawet. Deze wet stelt eisen aan de kennis van de leidinggevende op het gebied van sociale hygiëne.
Het is voor een leidinggevende van belang dat hij kennis heeft over:
1. De invloed van alcohol op lichaam en geest (ook in combinatie met drugs of medicijnen).
2. Alcoholmisbruik en verslaving.
3. De wet- en regelgeving van alcohol.
4. De kansspelautomaten en gokverslaving.
Sociale hygiëne is een verplicht hulpmiddel om verantwoord alcohol te schenken (verplicht voor leidinggevenden)

Waarden en normen
Sociaal gedrag omvat onder andere waarden en normen.
Wij leren van jongs af aan de waarden en normen voor de omgeving waarin wij leven (samenleving), onder andere door de omgeving thuis, op school, op het werk of via de social media. De omgeving is ons referentiekader.
Sociaal gedrag is elkaar respecteren op basis van normen en waarden.

Een waarde is dat wat iemand nastreeft. Bijvoorbeeld: eerlijk zijn, lief en zorgzaam zijn, delen van materialen of niet roken in gezelschap. Elk individu heeft in principe zijn eigen waarden en kan deze zelf vormen en bepalen.
Een norm of een fatsoensnorm is door onze cultuur bepaald. Bijvoorbeeld: geen voeten op de bank, opstaan voor ouderen in de tram, niet voordringen. De normen zijn ‘in principe’ vanzelfsprekend voor elke Nederlander. Uiteraard zijn er verschillen; de één drinkt uit een glas en de ander uit een fles. De bestaande waarden vormen de normen. De normen zijn concrete gedragsregels. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen