Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 22,50


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Onderstroomboven Magazine 12.0 (PDF)

 • Onderstroomboven Magazine 12.0 (boek)

The beautiful reset

Ewout Storm van Leeuwen • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Er zijn andere mogelijkheden om de wereld bewoonbaar te houden dan de technocraten voorstaan. Met kleine teams grote dingen doen, verbonden in de wereld wijde wetenschap dat ecologie veel groter is dan economie. Economisch handelen dat niet berust op uitbuiting is nodig om de wereld te redden. Het leidt tot mooie producten, mooie mensen en mooie landschappen.

  Deze zoektocht voert u van het brute neoliberalisme, van verdien-modellen gebaseerd op crises en oorlogen, naar een inclusieve economie. Langs de complementaire emotion- en knowledge based economy opvattingen. Langs de misvatting dat permanence en flux op dezelfde x-as liggen, evenzo met de concepten vrijheid en veiligheid. En naar de ontstellende ontdekking dat de Aarde zo snel opwarmt omdat het koelsysteem - gebaseerd op wolkenvorming, dus water - verregaand ontregeld raakt door verdroging en woestijnvorming. Collaterale schade van ondoordacht economisch handelen. Volg Jonathan Fonck op zijn intense reizen in de uiterlijke en in de innerlijke wereld. Uiterlijk is hij de succesvolle topjournalist van een economisch dagblad in Amsterdam. Zie ook zijn innerlijke worstelingen, overwinningen en nederlagen. Hij is gezien, gewogen en geschikt bevonden om de wereld te voorzien van een nieuw paradigma opdat de planeet, de leven dragende Gaia, bewoonbaar blijft. Jon is een scherpzinnig analist; u kunt hem volgen in dialogen, uiteenzettingen, overwegingen, lezingen en brieven, van hemzelf en van de mensen die hij ontmoet. Zijn weloverwogen standpunten ten aanzien van circulaire en menselijke schaal economie, ingebed in een ecologie beschermend paradigma, zullen u wellicht bekend voorkomen. Want ze liggen zo voor de hand. Deel I en II spelen in 2019. Deel III, dat zich in 2020 en 2021 afspeelt, biedt innovatieve inzichten hoe een economie gebaseerd op think global, act local niet alleen ecologisch redding brengt, maar ook de zelfbeschikking over productie en consumptie terugbrengt naar mensengemeenschappen, dankzij nieuwe technieken, duurzaam transport en goede opleidingen. Eigenlijk is het enige fictieve in deze thriller de welwillendheid waarmee grootkapitaal kleinschalig ondernemen financiert met een rendementshorizon van 25 jaar. Een aansporing.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Ewout Storm van Leeuwen
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Artscience
  ISBN : 9789492079534
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  Deel I Confrontatie: het bankierscongres 0 2021. Proloog: ontsnapping uit de crisis 1 2019. Ik worstel... kom ik ooit weer boven? 2 Wisseling van gedachten 3 In vrije val... en dan is er een parachute 4 Een verrassende landing 5 Generatiekloof 6 Sprong in het diepe 7 Spartelen om niet te verzuipen 8 Herkend 9 De kring 10 Schokkend 11 Inzichten met Esther 12 Nerds en pootjehaken 13 Opnieuw Esther en een vreemd interview 14 Op het scherp van de snede 15 Afscheid van Basel 16 Global Warming 17 Reductionistisch vs holistisch 18 Gered door ‘La Belle’ 19 Terugslag Deel II Conflict: ecologie > economie 1 Terug naar Normaal Amsterdams Peil 2 Londen 3 Het zomerhuis – Amsterdam v.v. 4 Zomerhuis II – dichterbij 5 Redactiewerk 6 Frankfurt 7 Esther ontsnapt 8 Crisis met Anton 9 Verder vastlopen 10 Emma’s initiatie 11 Drie vrouwen 12 Davos Kring II 13 De tweede dag 14 Dit ging niet goed 15 Woede, paniek en nieuwe ordening 16 Speuren in Vermont 17 Bevrijding 18 Terug naar Amsterdam Deel III Crisis en nieuwe wegen 1 Door het lint 2 Miami, het schip 3 Groeiende spanningen 4 Breken 5 San Francisco, Emma 6 Onthullingen, thuis 7 Cohesie 8 Brieven 9 Crisisberaad 10 Verrassingen, aangename en onaangename 11 “Nacht und Nebel” 12 Naar huis 13 Esther incognito 14 Openlijk op het doel af 15 Naar Europa 16 Waterstof en bosbouw 17 Dieper en dieper 18 Water resource management 19 Werk is liefde in uitvoering 20 Bedreigingen en lichtpunten 21 Met Marc 22 Met Anton over change agents 23 Met Lood en Vic over “Eilanden van verandering” 24 Manifest 25 Een nieuwe strategie 26 Team 27 Biomassa symposium 28 De geboorte 29 Terug in de lockdown Appendix: Het Parlement der Dingen Epiloog
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen