Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 27,00

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Narcisme en Relaties (PDF)

Verraden door Liefde

narcisme in relaties

Mjon • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Verraden door liefde - narcisme en relaties

  In alle onzekerheid en verwarring die narcisme in relaties vaak met zich meebrengt, is er gerichte informatie en een inzichtelijke uitleg nodig. Die informatie is nu beschikbaar in de vorm van het drieluik, Verraden door Liefde, geschreven door Mjon.

  Narcisten zijn talrijk en vindingrijk. De kans dat je er een kent, is groot. De kans dat je beseft in een narcistische relatie verstrengeld te zijn, is een stuk geringer. Wanneer je voor het eerst tot de ontdekking komt dat je leeft met een narcist, is het verstandig om zo veel mogelijk kennis op te doen.

  Informatie is in dit stadium essentieel omdat je zonder kennis echt geen idee hebt wat je overkomt en waar het om gaat. Kennis is macht. Kennis die je nodig hebt om te voorkomen dat je in een nog slechtere situatie belandt.

  Lees in dit E-book alles over narcisme. Leer alles over het gedrag, de zaken die de relatieproblemen veroorzaken en de manieren om jezelf te beschermen
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Mjon
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Trafo Publishers
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2013
 • Inhoudsopgave
  Verraden door Liefde over Narcisme en Relaties, Herkennen Hanteren en ervan Herstellen 

  Inhoudsopgave Serie E-books DEEL1, 2 & 3


  DEEL 1: HERKENNEN

  Hoofdstuk 1 ACHTERGROND EN GESCHIEDENIS 8

  Hoofdstuk 2 IS HIJ ECHT NARCISTISCH 13

  Hoofdstuk 3 LEVEN MET EEN NARCIST 19

  Hoofdstuk 4 HOE JE IN DE BAN RAAKT 24

  Hoofdstuk 5 DE GEVOLGEN 28

  Hoofdstuk 6 ZELFBESCHERMING 33

  Hoofdstuk 7 KEUZES, OPTIES EN MOGELIJKHEDEN 37

  Hoofdstuk 8 JE LEVEN IN EIGEN HAND NEMEN 41

  TOT SLOT DEEL 1 46


  DEEL 2: HANTEREN

  Hoofdstuk 1 NARCISTEN EN HET LIEFDESSPEL 8

  Hoofdstuk 2 WAAROM HET ZO MOEILIJK IS ..12

  Hoofdstuk 3 OVERWEGINGEN 17

  Hoofdstuk 4 DE BAN VERBREKEN 22

  Hoofdstuk 5 JE VRIJHEID BEHOUDEN 29

  Hoofdstuk 6 DE KRACHT VAN DE TERUGVAL 34

  Hoofdstuk 7 WAT JE KUNT VERWACHTEN 39


  DEEL 3: HERSTELLEN

  Hoofdstuk 1 OP WEG NAAR HERSTEL 8

  Hoofdstuk 2 DE NASLEEP 12

  Hoofdstuk 3 EMOTIONEEL EVENWICHT 18

  Hoofdstuk 4 HULPBRONNEN 23

  Hoofdstuk 5 EFFECTIEVE ZELFZORG 28

  Hoofdstuk 6 JEZELF 'HER-POGRAMMEREN' 33

  Hoofdstuk 7 EN DE LIEFDE? 37

  Hoofdstuk 8 HET BESTE LEVEN CREEREN 42

  TOT SLOT DEEL 3 47
 • Reviews (9,4 uit 9 reviews)

  08-11-2019
  Verraden door liefde
  Deze volledige informatie is ook heel herkenbaar als je in een gezin met drie kinderen opgroeit met alleen narcisten, waarbij ik me afvroeg of ik ook narcistisch was. Na sommige fragmenten moest ik even stoppen om het tot me door te laten dringen, want het is moeilijk te geloven dat ik narcisme zo dichtbij heb meegemaakt. Een schokkende ervaring, maar uiteindelijk leerzaam. Voor mezelf weet ik nu de oorzaken en gevolgen van mijn negatieve jeugd. Het verbaast me niet dat ik als enige hoogsensitieve persoon (HSP en HSS) in het gezin, nu al tien jaar een burn-out heb, dissociatie, hypoglykemie en concentratie- en geheugenstoornissen. Ik heb veel therapeuten tevergeefs geprobeerd, maar gelukkig heb ik sinds 2015 de, voor mij, juiste therapie kunnen vinden. Niet om reclame te maken, maar mijn ervaringen/gedachten schrijven (en publiceren via Amazon) blijkt voor mij een positieve therapeutische bezigheid, wat Mjon ook vermeldt. Ik mocht mij immers nooit vrij uiten. Kennis wordt inderdaad macht. Ik leid nu langzaam maar zeker de rest van mijn leven op een positievere manier door eindelijk acties te ondernemen in mijn eigen voordeel. Fijn dat dit boek verkrijgbaar is! Ik kan het altijd herlezen! Hoe meer informatie over narcisme wordt verspreid, hoe beter.

     Gemakkelijk leesbaar.
     Over drie boeken verspreide info.
     Geen namen van therapeuten vermeld.

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-09-2018
  Verraden door liefde
  Dit boek heeft mij zo hard geholpen in het loslaten van mijn extreem narcistische ex-partner. Ik heb gehuild tijdens het lezen en vaak een tijdje moeten pauzeren en stoppen met lezen omdat de herkenning en de erkenning die je ervaart, emotioneel zeer intens zijn. Dit boek is een enorme steun geweest en ik weet niet of ik zonder dit boek even ver had gestaan zoals nu. Een echte aanrader


  Geplaatst door uit Belgie , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  03-04-2018
  veraden door liefde
  wat is narcisme en hoe er als slachtoffer mee omgaan?

     vlot geschreven
     hedendaags
     niets op aan te merken echt waar
     top boek

  Geplaatst door uit Harelbeke , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-11-2013
  Loskomen van een narcist
  Narcisme en relaties. De ban verbreken.

     Heldere informatie, goed beschreven

  Geplaatst door uit Alblasserdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-10-2013
  Inzicht
  Dit boek heeft mij enorm wakker geschud, ik heb me bijna veertien jaar in zo'n ban bevonden. In dit geval in een relatie met een andere vrouw, vandaar dat ik het soms toch lastig vond dat het woord ..hem , hij en man veel voorkwam. Helaas is mij het ergste overkomen in wat het boek beschreef . Ik ben heel langzaam, subtiel onderuit gegaan. Ben mezelf totaal kwijt geraakt , burn-out, depressie en was al mijn levenslust kwijt . Drie jaar geleden hulp gezocht bij een Psychiater en voor het eerst aan de anti-depressiva. Als ik nu terugkijk dan besef ik dat ik het nog bijna niet kan geloven dat iemand zo mijn kracht, levenslust, creativiteit, humor en vooral uithoudingsvermogen kon béinvloeden. Een groot deel van wat ik heb gelezen, had ik zelf kunnen schrijven, zo herkenbaar, zo verdrietig dat ik zo lang in die ban ben geweest. Maar ik heb het nu door, en ben het contact tactisch aan het afbouwen. Ik had nooit gedacht dat zoiets mij kon overkomen, voor het eerst in mijn leven had ik me zo open gesteld voor iemand. Zij had de sleutel, en wat wilde ik dit gevoel graag behouden. Mijn kracht en doorzettingsvermogen werd uiteindelijk mijn ondergang. Ik had het niet door, het moest toch een keer gaan lukken Ik ben zelf een pittige dame en heb een sterke intuitie ,en kan dingen heel scherp zien, maar hier was ik blijkbaar niet tegen opgewassen. Ik ben er nog niet, maar heb goede hulp en ben al bezig om mijn leven weer op te pakken en te leren meer van mezelf te gaan houden, maar dat valt niet mee. Een grote valkuil. Deze boeken hebben mij het laatste kwartje laten vallen. Ik heb het door. Maar de puinhoop moet nog meer geordend worden. Ik kan er in ieder geval goed naar kijken. Ik wil het vrolijke kind in mij weer zien lachen en in vrijheid het leven verder te leven. Ik ben nu 54 jaar ...en in de herft van mijn leven , en daar wil ik nog veel uithalen. Met dank van Karin


  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  06-10-2013
  eboek Loskomen van een narcist
  Het is een echte aanrader om te lezen. Het is de kunst om iets dat nauwelijks zichtbaar en kenbaar is in de samenleving of in relaties eenvoudig en klaar te omschrijven. Het is vlot te lezen. Ikzelf ben geen grote lezer en kan zeggen dat het vlot kan gelezen worden in één of meerdere keren. Het is actief geschreven, rechtlijnig maw ze zeggen waar het op staat en alles wordt duidelijk omschreven zonder wetenschappelijke hoogstandjes dat het overbodig en zwaar kan maken om door heen te worstelen. Er worden ook praktische vb'n gegeven bij een beschrijving zodat je een beter beeld vormt. Het maakt dat het boek vlot te lezen is mede door de goede lay out. Het is dun boek maar beschrijft narcisme volledig. Ik wil vermijden cliché te klinken maar het is een steun, een hulpmiddel als je ermee te maken krijgt. Door het te rationaliseren wordt je hart verlicht. Heel positief vind ik dat er ook een valkuil in de professionele wereld wordt weergegeven, bv. een psycholoog kan denken dat een slachtoffer van narscisme een laag zelfbeeld heeft maar niet aan narcistisch misbruik. Het is schrijnend wat er allemaal kan gebeuren als de buitenwereld onwetend is en onbewust het narcistisch misbruik steunt. Net zoals iedereen weet bv wat griep is, zou iedereen moeten weten wat narcisme echt inhoudt in de praktijk. Het boek opent je ogen. Net zoals pesten vernietigd het je zelfbeeld, maar dan volledig onzichtbaar voor de medemens die niet beter weten. Het zou maatschappelijk meer kenbaar gemaakt moeten worden want ik kan het in vele maatschappelijke gebeurtenissen die in de krant of nieuws komen herkennen, zelfs in mijn nabije omgeving. Meerdere boeken zouden zo geschreven moeten zijn!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  08-08-2013
  In één woord, geweldig
  Ik ben inmiddels 5 jaar "los" van een man met narcistisch persoonlijkheidsstoornis gediagnosticeerd door GGZ en therapeutisch centrum. Alles in het boek is zo waar. Had ik dit boek maar eerder gelezen. Dan had ik de scheiding heel anders aan gepakt. Was er maar een manier om dit boek eerder bij de slachtoffers te krijgen. Dat zou zoveel verdriet en narigheid schelen.

     Duidelijk en voor iedereen leesbaar
     Niet te veel blz.

  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  01-07-2013
  Herkenbaar
  Na het lezen van deel 1 over narcisme en relaties waarbij alle puzzelstukjes na 25 jaar eindelijk in elkaar pasten, was ook deel 2 weer pijnlijk herkenbaar en een bevestiging dat stoppen met de relatie de enige optie was. Het helpt mij om het verleden wat te verwerken en een plaatsje te geven. Een echte aanrader dus voor iedereen die met NPS te maken heeft !

     duidelijke, verstaanbare taal
     leest vlot

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-06-2013
  Verhelderend, alles valt op z\'n plek
  Na tijden gedacht en gehoord te hebben dat het allemaal aan mij lag, is nu de opluchting daar. Wat een verhelderend boek, de puzzelstukken op de plaats. Bied handvaten om met een narcist "om te kunnen" gaan. Blijft alleen zo moeilijk om je kind te beschermen tegen iemand die in de buitenwereld zo goed zijn masker op kan houden.


  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 27,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

NARCISTEN EN HET LIEFDESSPEL

Op het eerste gezicht is de relatie zeer intens en romantisch. Hij doet de liefste dingen die een man ooit voor je heeft gedaan. Je wordt overladen met aandacht en het lijkt erop alsof je eindelijk 'de ware' hebt gevonden. Hij houdt zogenaamd van alles waar jij van houdt en is het in alles met je eens. Hij is romantisch, aandachtig en vol bewondering en hij laat je geloven in de echte liefde...

Hij is misschien af en toe nog steeds de meest charmante, liefdevolle, gepassioneerde, knapste en briljantste man van je leven. En juist dat maakt het er niet gemakkelijker op...

Het gevaar zit hem in het extreme. De hoogtepunten in de relatie zijn hoog en de dieptepunten zijn diep, heel diep. Dit kost zoveel emoties dat langzaam alle energie uit je begint te glijden, langzaam de lol van alles afneemt en je geleidelijk vergiftigd wordt met de N’s vertekende beeld van de wereld.


Onverdraagzame gedrag

Wanneer de N’s disfuncties tot uiting komen, gebeurt dit wanneer je niet meer bereid bent om honderd procent van zijn eisen in te willigen. Dan begint zijn manipulatie in de vorm van ruzie, schuldgevoel en dwang. Dit alles doet hij ter overcompensatie van een laag zelfbeeld en het onvermogen om echte intimiteit te bereiken. Dit gedragspatroon is gekoppeld aan psychologisch misbruik ten opzichte van de partner.

De N is er zeer goed in om zijn eigen onhebbelijkheden op anderen af te schuiven. Hij is er een meester in je te laten geloven dat alles altijd jouw schuld is. In een conflict zal hij er alles aan doen om je af te leiden van waar het nu echt om ging; zijn onverdraagzame gedrag. Hij zal proberen jouw onmacht en woede tegen je gebruiken en je de schuld te geven van alles wat er mis is in jullie relatie.


Puzzelstukjes

Hoe meer je begint te begrijpen wat er gebeurt, hoe beter je wordt in het herkennen dat hij verantwoordelijk is voor de problemen in de relatie door zijn gedrag en wat er gebeurt niet jouw schuld is. Als je uiteindelijk erkent dat je te maken hebt met een onmogelijke persoon, dan vallen alle puzzelstukje in elkaar en wordt er heel veel meer duidelijk.

Je herkent dan je ware gevoelens en je merkt dat je ergens onderweg in de relatie jezelf bent verloren. Je hebt jezelf weggegeven in ruil voor de illusie van echte liefde. Op een gegeven moment realiseer je jezelf dat deze situatie moet veranderen, maar hoe kun jezelf bevrijden?

Hoewel je deze gevoelens niet als een knop om kunt zetten, kun je wel leren begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen. Het is net een val. Je kunt eruit komen, maar dan moet je wel de uitweg zoeken en vinden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen