€ 26,95

PRINT boek

  € 39,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Op weg met Visual Basic (boek)

 • Visual Basics voor beginners (boek)

Visual Basics voor beginners

Antoon Crama • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Visual Basic is één van de meest toegepaste programmeertalen in de wereld. Iedereen kan deze taal leren. Het boek 'Visual Basic voor Beginners' helpt u daarbij.

  Niets geeft meer voldoening dan het zelf ontwikkelen van een computer programma. Het boek 'Visual Basic voor Beginners' is een uitstekende basis voor het leren van de programmeertaal. Het boek is duidelijk van opzet en de vele voorbeelden maken het lezen van het boek tot een plezierige ervaring. Aan de hand van voorbeelden wordt stap voor stap uitgelegd hoe u zelf een computer programma kunt schrijven. U zult al snel in staat zijn om zelf een eenvoudig programma te schrijven.

  Het boek is gebaseerd op de laatste versie van Visual Basic: Community 2015, maar is zeker ook bruikbaar voor eerdere versies. Het boek behandelt onder andere de volgende onderwerpen: database applicaties, grafische toepassingen, functies, fout analyse, afdrukken, tekst manipulaties, opslaan van gegevens, enzovoorts.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Antoon Crama
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 04-2016
 • Inhoudsopgave
  INTRODUCTIE
  1. EEN EERSTE KENNISMAKING
  2. VARIABELEN
  3. REKENMACHINE PROJECT
  4. CONDITIONELE EXPRESSIES
  5. HERHALINGSOPDRACHTEN
  6. BASIS CONTROLS
  7. DE TAFEL VAN 10
  8. MENUBALKEN
  9. DIALOOG VENSTERS
  10. EEN REKENPROGRAMMA
  11. OPSPOREN FOUTEN
  12. REEKSEN EN VERZAMELINGEN
  13. LINQ
  14. TEKST MANIPULATIE
  15. TEKSTBESTANDEN
  16. FUNCTIES EN SUBROUTINES
  17. WERKEN MET FORMS
  18. TELEFOONBOEK PROJECT
  19. EVENTS
  20. OBJECT GEORIËNTEERD PROGRAMMEREN
  21. ADO DATABASES
  22. COMPACT SQL SERVER DATABASE
  23. NOG MEER CONTROLS
  24. GRAFISCH ONTWERPEN
  25. PICTURE VIEWER PROJECT
  26. CLASS LIBRARIES
  27. MAAK UW EIGEN CONTROLS
  28. FORMS HERGEBRUIKEN
  29. AFDRUKKEN
  30. UW PROGRAMMA INSTALLEREN
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

4. Conditionele expressies
Tot nu toe werden de meeste instructies in de voorbeelden en oefeningen steeds na elkaar uitgevoerd. Nadat de eerste instructie was uitgevoerd, werd de tweede uitgevoerd. Men spreekt in dergelijke gevallen over een sequentiestructuur. Alle instructieregels worden hierbij dus in sequentiële volgorde (de volgorde waarin gecodeerd) uitgevoerd.
Met deze gewone sequentiestructuur is niet alles mogelijk. In het rekenmachine project hebben we al kennis gemaakt met conditionele expressies. Bij een conditionele expressie (ook wel een voorwaardelijke opdracht genoemd) maakt het programma een beslissing afhankelijk van een bepaalde voorwaarde. Afhankelijk van de beslissing (waar of niet waar) wordt een bepaald deel van het programma wel of niet uitgevoerd. Bij het rekenmachine project zagen we al dat als de waarde van de variabele ‘optellen’ gelijk was aan true dat er een optelling plaats ging vinden.
Conditionele expressies komen in het dagelijks leven vaak voor in de vorm ‘Als er dit gebeurt, dan gebeurt er dat’. In Visual Basic is het niet anders. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen