€ 33,33

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

100 Landmines voor hoog-explosieve sporten

Ideeën voor trainers en atleten

Ed Fennema • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit (foto)boek toont explosie trainer Ed Fennema honderd basis-oefeningen met landmines: een type halter opstelling waarbij één uiteinde van het halter in een vast 360 graden scharnier geplaatst is en het andere uiteinde door een atleet geduwd, getild, getrokken of gedraaid wordt. Landmines passen uitstekend bij ‘KT neurostrength’ training, een methode die sporters, sportploegen en coaches beweegt om iets beters uit krachttraining te halen dan spiermassa.

  De foto’s en beschrijvingen geven ideeën waaruit voor atleten en trainers een grote hoeveelheid variaties valt af te leiden, met name voor het trainen van explosieve strekketens onder weerstand. Landmines vormen daarmee een welkome aanvulling op - of vervanging van - oefeningen uit het Olympisch gewichtheffen.

  Technisch zijn landmines eenvoudig, open en veilig. Verder zijn ze schaalbaar van heel licht tot zeer zwaar. En met hun roterende en asymmetrische mogelijkheden benaderen ze de bewegingen van een atleet vaak heel goed. Daarmee is het een complete vorm van explosieve krachttraining, met een grote transfer naar betere atletische prestaties.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 297mm x 210mm
  Aantal pagina's : 208
  Uitgeverij : Ed Fennema
  ISBN : 9789464063554
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  Landmine oefeningen

  1. Stand Voor
  1.1 Duwen
  1.2 Trekken
  1.3 Roteren
  1.4 Zijwaarts

  2. Stand achter
  2.1 Duwen
  2.2 Trekken

  3. Stand dwars
  3.1 Duwen
  3.2 Trekken
  3.3 Stappen

  4. Stand onder
  4.1 Duwen
  4.2. Zijwaarts
  4.3 Roteren

  5. Stand grond
  5.1. Zittend
  5.2 Knielend

  6. Dubbele oefeningen
  6.1 Twee halters
  6.2 Twee atleten

  7. Aanzetstukken
  Gewichtheffen
  Roeien
  Squat
  Rotatie
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 33,33

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Landmines vormen een welkome aanvulling op - of vervanging van - oefeningen uit het Olympisch gewichtheffen. Die laatste zijn onder atleten doorgaans populair om te doen, omdat ze qua explosief bewegingsritme overeenkomen met natuurlijke sportbewegingen. Trainers zien in gewichtheffen verder vaak de mogelijkheid om een beter gevoel voor houding aan te leren en atleten te laten wennen aan het explosief functioneren onder weerstand.

Gewichtheffen als training voor atleten kent echter ook beperkingen. Zonder goede techniek kent het een hoog risico op blessures en rendeert het eigenlijk alleen als de capaciteit om het halter voldoende te versnellen bij de atleet vooraf al hoog is. Een ‘hang clean’ geeft bijvoorbeeld pas transfer naar een hogere standsprong bij een haltersnelheid van ongeveer 1.4 m/sec. Maar de atleet moet dan wel eerst over de nodige explosieve kracht beschikken om die snelheid te kunnen halen. Een lastig kip-ei verhaal.

Vanuit de beweging zelf geredeneerd bestaat Olympisch gewichtheffen verder merendeels uit verticale, lineaire, gesloten en symmetrische activiteiten, terwijl de wedstrijd-werkelijkheid van een atleet zich vooral roterend, open en asymmetrisch in het voorwaartse, achterwaartse, zijwaartse en diagonale vlak afspeelt. Het zou mooi zijn om ook deze bewegingsrichtingen explosief te kunnen trainen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen