Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,98


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

1978-1984 RADIO UNIQUE FM een spannend jongensboek in 't écht!

Radio Unique FM

Menno Dekker • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Menno Dekker beschrijft als één van de initiatiefnemers van Radio Unique FM 1978-1984 het illegale radiostation dat uitzond op de vrije frequentie 98,1 mHz in Groot-Amsterdam, over het radiostation dat zich van meet af aan presenteerde als lokale commerciële zender.
  In opdracht van de overheid hebben bijna honderd inbeslagnames van Unique plaatsgevonden. Toch heeft het kans gezien een groot aantal luisteraars gedurende zes jaar bijna continue aan zich te binden met succesvolle programma's, waarvan de laatste periode zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het had een eigen nieuwsdienst met lokale berichten en verkeersinformatie. Unique noemde zich "Amsterdams Meest Professionele Radiostation" om te benadrukken dat het station (na meting door de TROS) dagelijks 50.000 luisteraars wist te boeien. Dit rijkelijk met foto's geïllustreerde boek geeft een inkijk achter de schermen van Unique, dat door meer dan 40 medewerkers in de lucht werd gehouden. Er werden gesprekken gevoerd met de directies van Kabel Televisie Amsterdam, het Telegraaf Concern en de Radio Controledienst- het huidige Agentschap Telecom. Ludieke stunts als nepzenders, een slang als zenderbewaking, de nepbom en de bijzondere zend-locatie op een 110 meter hoge fabrieksschoorsteen aan het IJ komen uitgebreid in beeld.
  Kortom, dit is het boeiende complete verhaal over Amsterdams Meest Professionele Radiostation, Radio Unique FM- een spannend jongensboek, maar dan écht!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 161
  Uitgeverij : Menno Dekker
  ISBN : 9789464430684
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  Menno Dekker, één van de initiatiefnemers, beschrijft het illegale radiostation Radio Unique FM dat van 1978-1984 uitzond in Groot-Amsterdam. Dit radiostation presenteerde zich van meet af aan als lokale commerciële zender.
  In opdracht van de overheid hebben bijna honderd inbeslagnames van Unique plaatsgevonden. Toch heeft het kans gezien een groot aantal luisteraars gedurende zes jaar aan zich te binden met succesvolle radioprogramma's, waarvan in de laatste periode zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  Radio Unique FM had een eigen nieuwsdienst met lokale berichten en verkeersinformatie.
  Unique noemde zich "Amsterdams Meest Professionele Radiostation" om te benadrukken dat het station (na meting door de TROS) dagelijks 50.000 luisteraars wist te boeien.
  Dit rijkelijk met foto's geïllustreerde boek geeft een inkijk achter de schermen van Unique, dat door meer dan 40 medewerkers in de lucht werd gehouden. Achter de schermen werden gesprekken gevoerd met de directies van Kabel Televisie Amsterdam, het Telegraaf concern en de Radio Controle Dienst, tegenwoordig het Agentschap Telecom.
  Ludieke stunts als nepzenders, een slang als zenderbewaking, de nepbom en een bijzondere zend locatie in een 110 meter hoge fabrieksschoorsteen aan het IJ komen uitgebreid aan bod en in beeld.
  Dit is het boeiende verhaal over Amsterdams Meest Professionele Radiostation, radio Unique FM: een spannend jongensboek, maar dan in het écht!
 • Reviews (10 uit 1 reviews)

  14-10-2021
  Aanvulling van gemiste geschiedenis
  Een fijn boek goed leesbaar waarin een aanvulling staat omschreven van gemiste radiogeschiedenis. Niet alleen een spannend jongensboek ook een eerlijke kritiek op het omroepbestel van Nederland. De auteur heeft werkelijk de sfeer weergegeven van een Unique organisatie die onder vele verschillende omstandigheden heeft kunnen functioneren. Aangevuld met humor en foto's is dit boek een warme aanbeveling voor groot en klein die zich interesseert in dat mooie stukje radio geschiedenis.

     goed leesbaar
     een aanbeveling
     geen

  Geplaatst door uit Hoofddorp , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,98


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen