Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95


ePUB ebook

  € 7,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover 2021 Kamp Alpha
  2021 Kamp Alpha (ePUB)
 • Cover Wervelstof
  Wervelstof (ePUB)

2021 Kamp Alpha

de nieuwe wereld

Suzanna Esther • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Lisette Jaring, Arjen Verlinden en de zusjes Van Brederode delen een huisje in Kamp Alpha. Zowel Arjen als Daniëlle van Brederode gedragen zich vreemd. Wat is er mis met hen? Lisette neemt de zorg voor Maan van Brederode op zich.

  Sophie Duval vestigt zich als tandheelkundige. Warner Rosenboom werkt in zijn laboratorium aan de ontwikkeling van vaccins. Bloeit er iets op tussen die twee?

  Het voormalige vakantiepark wordt streng beveiligd. Orde, reinheid en regelmaat is de regel. Restricties en een avondklok garanderen de veiligheid van alle inwoners. Alle huisdieren leven gescheiden van hun eigenaars die om toerbeurt dierendienst draaien. Door de rigide leefregels ontstaat er frictie in het kamp. Dreigt er een opstand?

  Tegelijkertijd ontstaat er in de buitenwereld bij een groepje zwervers het verlangen naar meer welvaart en veiligheid.

  Twee tegengestelde dynamieken: waar de ene partij het kamp wil ontvluchten, snakt de andere naar het comfort dat Kamp Alpha biedt.

  Kamp Alpha, een psychologische thrillerserie, gaat over keuzevrijheid, tegengestelde en verstrengelde politieke belangen, secundaire winst, zelfbeschikking, loyaliteit, liefde, vriendschap, vrijheid en veiligheid.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 290
  Uitgeverij : Poseidon Uitgevers
  ISBN : 9789083127606
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,9 uit 16 reviews)

  07-04-2021
  Geweldig boek
  Wat heb ik weer genoten van deel 2 van Kamp Alpha. Suzanna Esther heeft haarzelf weer overtroffen met dit boek. In dit boek lees je hoe het verder met Lisette, Arjen, Maan en Danielle gaat nadat ze het vorige kamp ontvlucht zijn. Ze zitten nu in een ander kamp met strenge regels. Sophie, de ex-vriendin van Arjen woont daar nu ook en Warner Rosenboom ook. Lisette en Sophie komen erachter dat er dingen niet kloppen. Ze moeten de rest waarschuwen. Zouden ze kunnen ontsnappen? Daarvoor mag je het boek zelf lezen. Ik raad ook iedereen dit boek aan en hoop ook zeker dat er een derde deel komt


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  07-04-2021
  Dystopia of de toekomst?
  Wordt dit onze toekomst? Worden wij dadelijk zo gemanipuleerd dat dit ons ook overkomt? Zelf ben ik iemand met veel huisdieren dus hier ligt ook mijn grote zwak. Nu ging het in deel 1 wel meer over de huisdieren. Kamp Alpha. Is dit de veilige haven waar je moer zijn of ben je toch veiliger in de buitenwereld? Lees het verhaal en trek je conclusie!


  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  06-04-2021
  Realistisch
  2021 Kamp Alpha, de nieuwe wereld is het vervolg op 2020 Kamp Alpha de pestmeester. En deze kun je maar beter eerst gelezen hebben voordat je in het tweede deel begint. Er wordt nauwelijks verwezen naar het eerste boek. In dit eerste boek wordt haast op voorspellende wijze verhaald over het leven van de mens die bedreigd wordt door een dodelijk virus. De opzet van haar boek was al in 2018 gemaakt en kort na het verschijnen brak de pandemie met betrekking tot Covid-19 uit. Het is beangstigend hoe herkenbaar de geschetste situatie is, het hamsteren en dragen van mondkapjes bijvoorbeeld. LET OP er kunnen spoilers voorkomen als je het eerste deel nog niet gelezen hebt. De nieuwe wereld begint waar de pestmeester eindigde. In het ziekenhuis ontwaakt Arjen langzaam en vindt Lisette dat er rare dingen gebeuren. De auteur neemt ons mee naar de levens van Sophie, Warner, Lisette, Arjan, Maan en Daniëlle. Na hun vlucht zijn ze belandt in het kamp. Sophie en Warner behoren tot het personeel en hebben duidelijk meer rechten dan de anderen die samen in een huisje wonen. Dit leidt overduidelijk tot meningsverschillen tussen de partijen maar ook onderling is de verstandhouding niet optimaal. Sommige plannen om het kamp toch weer te verlaten. Maar er zijn ook mensen in de wereld buiten het kamp die juist hun best doen om opgenomen te worden. Het verhaal speelt zich afwisselend binnen en buiten het kamp af. Daar krijg je een inkijkje in de levens van Matthijs, Lucas en Frederick en de moeite die ze doen om naar het kamp te komen. Sophie ontdekt dat Arjan gelijk heeft gehad en heeft spijt van hun verbroken relatie. Het wordt haar duidelijk wat de bedoeling van het kamp is. Meerdere thema’s komen zo tussen neus en lippen aan de orde. De vriendschap en verbondenheid met elkaar, de liefde voor de dieren, maar ook zelf inzicht en jaloezie. De spanning wordt goed opgebouwd, het is een prettig leesbaar boek, dat echter abrupt eindigt. Om te weten hoe het verder gaat hoop ik dat deel 3 niet lang op zich laat wachten.


  Geplaatst door uit Nederland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-04-2021
  Wederom een ijzersterk boek
  2021 Kamp Alpha - de nieuwe wereld gaat verder met Li, Arjen, Maan en Daniëlle die samen in 1 huisje wonen in kamp Alpha. Arjen en Daniëlle leven als een soort van zombies, er zit geen emotie in en het verleden zijn ze kwijt, ze herinneren zich niets van vroeger. Li wil uitzoeken hoe dit komt en gaandeweg blijkt De nieuwe wereld niet het beloofde land. Sophie, ex van Arjen, heeft inmiddels ook haar entree gemaakt in het kamp en wel als tandarts. Bij haar vallen ook gaandeweg de schellen af en krijgt ze steeds meer twijfels over wat ze in gang geeft gezet met haar politieke partij. De vraag is of Li uit kan vinden wat er met Arjen en Daniëlle aan de hand is, blijven ze in het kamp of gaan ze er wederom vandoor en waar naartoe? Wat kan Sophie nog doen en is Warner in staat om zijn geweten te sussen? De schrijfstijl is meeslepend, vlot en er heerst een onderhuidse spanning door het gehele boek. De plot bevat weer enkele wendingen en het einde kan weer als open beschouwd worden. Het boek bevat veel onderwerpen; discipline, macht, structuur maar ook liefde voor elkaar en voor de dieren. Het is allemaal heel goed voelbaar en je kunt je zonder moeite inleven in elke personage, welke weer iets meer zijn uitgewerkt. De vraag die opkomt aan het eind van het boek is of Suzanna Esther al bezig is met deel 3, hopelijk komt deze sneller dan 2022 (kamp Alpha ....). De enige conclusie die getrokken kan worden is: 2021 Kamp Alpha: de nieuwe wereld is wederom een ijzersterk boek.


  Geplaatst door uit Spanje , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-03-2021
  2021 een waardig vervolg?
  2021 Kamp Alpha is het vervolg op 2020 Kamp Alpha. Het is aan te raden om het eerste deel gelezen te hebben voordat dit boek gelezen wordt. 2020 Kamp Alpha geeft beeld van de reis naar het kamp, 2021 is het vervolg waarbij het leven in het kamp uitgebreid aan bod komt. Het verhaal is geschreven vanuit de perspectieven van Lisette, Arjan, Warner, Sophie en Matthijs en speelt zich af eind 2020. Lisette, Arjan, Maan en Daniëlle wonen samen in een huisje in Kamp Alpha. Warner (bioloog) en Sophie (tandarts) wonen als personeel op het kamp en Matthijs, Frederick en Lucas wonen in de buitenwereld. Het verhaal toont de overduidelijke verschillen tussen de bewoners en het personeel. Ook gedragen Arjan en Daniëlle zich vreemd en herkennen Maan en Lisette Arjan niet meer. Waar bewoners onder strikt regime staan heeft personeel duidelijk meer vrijheid, dit leidt niet alleen tot frictie tussen beide partijen, maar ook onderling is niet iedereen het daar mee eens. Waar een deel van de bewoners helemaal content zijn in de nieuwe wereld, is een deel dat ook niet en wil graag weg. Terwijl Lisette en Arjan alles in het werk zetten om te kunnen vluchten uit het kamp, doen Matthijs, Lucas en Frederick juist moeite om in het kamp terecht te komen. Terwijl deze situaties zich verder ontwikkelen doet Sophie een ontdekking over de werkelijke bedoeling van het kamp. Kan ze zich hier nog in vinden of verandering in brengen? En is Warner een betrouwbare partner in crime? Het verhaal is prettig leesbaar geschreven en goed te volgen. De perspectiefwisselingen zijn niet storend, maar onderbreken soms wel het verhaal. Al met al de moeite waard als je deel 1 al gelezen hebt.


  Geplaatst door uit Nederland , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-03-2021
  Kamp Alpha 2021
  Kamp Alpha 2021 is het vervolg op Kamp Alpha 2020. Ik las beiden en ik vond het wel belangrijk dat ik het eerste boek gelezen had. In dit tweede deel komen bijna alle personages terug en begrijp je de situaties die gebeuren veel beter. In dit 2e boek maken we terug kennis met het leven in en buiten Kamp Alpha. Op het einde van het eerste boek belandt Arjen in het ziekenhuis en hebben we Li die aan zijn bed waakt. In Kamp Alpha 2021 maakt ze zich veel zorgen over hem, omdat hij niet meer de Arjen van vroeger is. Zijn emoties zijn vlakker, apathischer en hij herinnert zich niets meer van vroeger. Li voelt dat er iets niet klopt en zoekt uit van waar het gedrag van Arjen komt. Sofie, de tandarts, komt ook terug in dit verhaal. Daar zij niet constant aan het werk kan als tandarts, gaat ook zij op onderzoek uit. Ze ontdekt zaken waar ze heel veel bedenkingen bij heeft… Buiten het Kamp leren we Matthijs en Lucas kennen met hun schattige pups. Kamp Alpha is in hun gedachten de ideale “nieuwe wereld” en ze beslissen dat ze er deel willen van uit maken. Ook hun spannend verhaal volgen we als lezer mee. In het kamp worden heel strenge regels opgelegd aan de inwoners, en de huisdieren leven gescheiden van hun baasjes. Als lezer leren we verschillende situaties binnen de muren van dit kamp kennen. En ergens voelen we ook een vleugje romantiek dwarrelen… Suzanna Esther weet mij met dit tweede deel ook voor haar te winnen! Ik ben terug fan! Een vlotte leuke beeldende schrijfstijl zorgt er voor dat ik het boek in (zo goed als) één ruk heb uitgelezen. (Net zoals deel 1 trouwens). De overeenkomsten met ons huidig “coronaleven” zijn merkbaar en doen mij als lezer toch even nadenken over alles. De korte hoofdstukken zorgen ook voor de vlotheid van lezen en de leuke spannende verhaallijnen zorgen er gewoon voor dat je dit boek wil uitlezen. Dit boek is dus zeker een aanrader om te lezen, maar ik vind dat je meer genot zal hebben van het verhaal als je ook Kamp Alpha 2020 heb gelezen. Dit is voor mij geen Stand Alone-boek.


  Geplaatst door uit België , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  22-03-2021
  Een verhaal van verbondenheid
  Wie Kamp Alpha 2020 las, zat met grote honger te wachten op Kamp Alpha 2021. In Nederland woedt een bacterie die zou veroorzaakt zijn door dieren. In kamp Alpha, de pestmeester lazen we dat alle dieren moesten worden afgemaakt. Er werd weliswaar ergens een kamp ingericht waar mensen met dieren naartoe vluchtten. Zo ook Lisette en Arjen, de hoofdpersonages. Na een bewogen en gewaagde tocht van het ene naar het andere kamp komen ze terecht in een nieuwe wereld. Een zeer gedisciplineerde, gestructureerde wereld met een hiërarchie die ons doet denken aan een dictatuur. Hoe gaat het verder met hen en waarom is Arjen ineens zo verward? Waar zijn ze in godsnaam terechtgekomen? Wat een bevrijding moest worden, zeker ook voor hun huisdieren lijkt niet wat het is. Dit is het vervolgverhaal van Li en Arjen, maar ook van Maan en Danielle, dochters van een vooraanstaand Nederlands politicus. Zij verblijven ook in dit kamp. Daarnaast heb je de wetenschapper Warner en de politica/tandarts Sofie en heb je de daklozen die hopen om hier uiteindelijk een betere wereld te vinden. Ieder speelt zijn/haar rol en hun respectievelijke verhalen worden in een meeslepende en heldere schrijfstijl neergezet. Het boek bevat heel veel lagen. Het gaat over vriendschap en samenhorigheid tussen lotgenoten, verbondenheid, zorg, liefde voor de dieren. Het straalt hierdoor heel veel warmte uit. Het gaat over discipline, structuur, macht, dictatuur, druk, dreiging, onevenwicht… Het gaat over vrijheid en zelfbeschikking, zo evident voor elk van ons… Dit verhaal gaat vooral over menselijke relaties en is psychologisch sterk uitgebouwd. De evolutie in de karakters en de onderhuidse constante spanning maken het boek super boeiend. Mijn score van waardering is dan ook hoog. Ik heb beide boeken zeer graag gelezen en zal in de toekomst Suzanna Ester zeker en vast blijven volgen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  12-03-2021
  2021 Kamp Alpha – De nieuwe wereld – Suzanna Esther
  Na een lange tocht zijn Lisette en Arjen in Kamp Alpha belandt, hier begint Arjen zich echter al snel raar te gedragen. Er ontstaan al snel spanningen in het kamp en het is maar de vraag hoe lang het goed blijft gaan tussen de kampleden en de leiding. LET OP: 2021 Kamp Alpha is vervolg op 2020 Kamp Alpha en de recensie kan daardoor spoilers bevatten over het eerste boek. Waar 2020 Kamp Alpha – de pest meester ons al liet kennis maken met een wereld die we ons nu een stuk beter kunnen voorstellen dan toen Suzanna Esther het in 2017 schreef, is ook 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld een boek wat je nekharen overeind doet staan. Het verhaal is dystopisch maar heeft kenmerken van de realiteit waarin we nu leven waardoor het voor sommige lezer confronterend kan zijn. Maar vergis je niet de wereld waarin we nu leven is nog een stuk mooier te noemen dan de fictieve omstandigheden die Suzanna heeft gecreëerd. Waar zouden we namelijk zijn zonder onze huisdieren, de beesten die ervoor zorgen dat we zelfs in deze bijzondere en vervelende periode nog geluksmomentjes kunnen hebben. Daarom wil ik allereerst iedereen aanraden dit boek te lezen ook, of eigenlijk vooral, als je denkt dat het boek teveel lijkt op de pandemie waarmee we op dit moment moeten leven. Het verhaal gaat verder waar het eerste boek stopte en als lezer zit je door de meeslepende schrijfstijl van Suzanna binnen no time weer in het verhaal. Doordat we de meeste personages al kennen voelt het boek gelijk vertrouwd en kun je weer ontzettend meeleven met o.a. Li en Arjen en leer je ze weer beter kennen, waarbij de auteur er ook voor heeft gezorgt dat de personages groeien wat het boek realistischer wordt en je als lezer de verschillende keuzes van de personages ook beter begrijpt, dit alles zorgt voor een fijne leeservaring en dat het verhaal je nog langer al bij blijven. Ook de nieuwe personages, of degene die meer aanbod komen, zorgen voor een levendig verhaal wat je nieuwsgierig maakt naar het pad wat zij zullen gaan bewandelen. 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld is hierdoor opnieuw een boek van Suzanna Esther wat ik met veel plezier heb gelezen, ik kan dan ook niet wachten wat er nog meer van haar op de markt komt. Suzanna Esther studeerde Literatuurwetenschap en Psychologie. Ze heeft jaren in Amerika en Frankrijk gewoond en begon haar schrijverscarriére in 2017 met haar novelle Wervelstof daarna schreef ze de thrillers De stem en 2020 Kamp Alpha- De pest meester waarvan 2021 Kamp Alpha – De nieuwe wereld het vervolg is.


  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-03-2021
  2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld: bijzonder intrigerend
  2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld is het vervolg op 2020 Kamp Alpha - de pest meester en alhoewel de delen los van elkaar te lezen zijn, is het absoluut aan te raden ze in de juiste volgorde te lezen om een compleet beeld te krijgen van alle gebeurtenissen. Het eerste deel eindigt wanneer Lisette Jaring, Arjen Verlinden en Maan van Brederode, Kamp Alpha hebben gevonden. Daar wordt Maan herenigd met haar zusje Danielle en de vier nemen met elkaar hun intrek in een van de huisjes op het kamp. “Helaas moeten we haar voor de zekerheid meenemen. Voor onderzoek. Het schijnt dat een van jullie gisteravond een dier heeft meegenomen. Althans, dat is gemeld.” Naast Lisette, Arjen, Maan en Danielle, komt de lezer ook Warner Rosenboom en Sophie Duval weer tegen. Warner werkt in het laboratorium en tracht een vaccin te ontwikkelen en Sophie, de ex van Arjen, is tandarts in het kamp. Er heerst een streng en mysterieus regime in het kamp. Orde, reinheid en regelmaat is de regel. Restricties en een avondklok garanderen de veiligheid van alle inwoners. Alle huisdieren leven gescheiden van hun eigenaars die om toerbeurt de dieren verzorgen. “De kippenembryo-techniek was allang vervangen door celkweek. Het was minder bewerkelijk en kostbaar dan het werken met kippenembryo’s of dieren. Er waren ook continu cellijnen: ze konden een oneindig aantal keren worden overgezet. Toch was de variatie in dierensoorten in Kamp Alpha te beperkt om alle mogelijkheden in kaart te brengen.” Was 2020 Kamp Alpha - de pest meester al een verrassend en uitstekend boek, met dit vervolg heeft Esther zichzelf overtroffen. Haar schrijfstijl is weliswaar nog altijd uiterst plezierig en ‘eigen’, maar wellicht voelde de auteur zich, door de positieve ontvangst van het eerste deel, nog wat vrijer en uit zich dat in de verhaallijnen, constructie en gebeurtenissen. Wat het ook is, 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld is een zeer waardig opvolger. Esther heeft er goed aan gedaan haar personages uit het eerste deel, opnieuw ten tonele te voeren én zich te laten ontwikkelen. Haar karakteriseringen zijn derhalve nog sterker dan in deel 1 en het boek kent een intelligent in elkaar gestoken constructie en een uitstekend plot dat ruimte laat voor wellicht nog een derde deel. Natuurlijk ontstaat er frictie in het streng beveiligde kamp met haar rigide beleid en ontstaan er kampen in het kamp: zij die weg willen en zij die verlangen naar alles wat Kamp Alpha hen te bieden heeft. Heeft de kampleiding wellicht de hand in deze ontstane tegenstellingen? Lukt het hen die willen ontsnappen, dit te bewerkstelligen? Je leest het in 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld, waarin de spanning tot op het laatst gegarandeerd blijft. “In haar verwilderde blik in de binnenspiegel las ze angst. Ze moest zich herpakken, professioneel overkomen. Misschien wilde Marc, zoals papa hoopte, het over haar carrière hebben en maakte ze zich druk om niets.” 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld is opnieuw een zeer intrigerende roman, dat zich overigens lastig in een genre laat plaatsen. Op de achterflap staat de vermelding psychologische thriller en wellicht is dat inderdaad nog wel de beste omschrijving. Het doet dit boek, dat thema’s als een mysterieuze infectieziekte, belangenverstrengelingen, het maken van keuzes, vriendschap en (dieren)liefde bevat, echter niet geheel recht. Wat Esther overigens met allebei de ‘Kamp Alpha’ boeken voor elkaar krijgt is dat ze haar lezers aan het denken zet. Oké, het is pure fictie, maar het zou zo maar eens…..


  Geplaatst door uit Obdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-03-2021
  Dystopischer met elk deel...
  Ik schrijf vrijwel nooit recensies op boekensites maar ik wil bij deze serie toch even een recensie plaatsen zoals ik dat bij deel ook heb gedaan. Ik heb deel 2 gelezen nadat mijn vriendin het uit had. En zij was al net zo enthousiast over deel 1 als ik. De dystopie begint steeds verder door te dringen in deze serie. De karakters zijn zeer goed neergezet en je begint er langzaamaan achter te komen hoe de vork in de steel zit en waar deze serie wat betreft verhaal naar toe gaat. Dat blijft natuurlijk gissen. Het verhaal draait grotendeels om hoe de bestaande bewoners van kamp alpha met de situatie omgaan maar ook de nieuwe personages die hun zinnen hebben gezet op kamp alpha zijn echt geweldig goed neergezet. De auteur schrijft zeer beeldend en je ziet de diverse situaties en locaties ook letterlijk voor je. Ik kijk nu al uit naar deel 3. Er komt toch wel een deel 3? Toch?


  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  28-02-2021
  Liefde voor dieren
  Opmerkelijke personages en gebeurtenissen voeren de boventoon in 2021 Kamp Alpha - de nieuwe wereld. In dit vervolg worden er in het kamp strikte regels gehandhaafd, en blijkt de leiding corrupt te zijn. Onderwerpen als keuzevrijheid, tegengestelde en verstrengelde politieke belangen, secundaire winst, zelfbeschikking, loyaliteit, liefde, vriendschap, vrijheid en veiligheid laat Suzanna Esther ook in dit vervolg weer ongenadig uit de verf komen. Daarnaast heeft ze opvallende dilemma’s aangesneden, die lezers gegarandeerd aan het denken doen zetten. Hoewel men misschien niet de verwachte thriller vibes zal krijgen, blijft het tot het laatste moment spannend. Lukt het enkele personages te ontsnappen? De schrijfster weet het allemaal heel beklemmend te beschrijven. Hoewel het duidelijk enkele raakvlakken heeft met de huidige realiteit, heeft de auteur niet zozeer haar inspiratie uitgeput uit wat er momenteel speelt. Het is heel herkenbaar en actueel. Een enorme liefde voor dieren voert heel sterk de boventoon. Aan het einde vloeien de personages feilloos in elkaar over, worden ze bij elkaar gebracht. Het plot blijft open voor eigen interpretatie, en hoewel er sprake is van een lichte cliffhanger, zal de lezer wel geprikkeld worden uit te kijken naar een mogelijk vervolg. Een absolute must read voor iedereen in deze tijd. Vier-en-een-halve ster waardig.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  27-02-2021
  2021 Kamp Alpha - de nieuwe wereld
  Het vorige boek eindigt op het moment dat Lisette Jaring, Arjen Verlinden en Maan van Brederode opgepakt worden bij het kamp wat ze gevonden hebben. Hier waren ze naar op zoek, of toch niet? Het einde was ontzettend spannend en daarom keek ik reikhalzend uit naar deel 2. Maar dit moet de schrijfster Suzanna Esther dan nog maar waar kunnen maken natuurlijk. Nou dat heeft ze gedaan! Deel 2, beter bekend als 2021 Kamp Alpha - de nieuwe wereld is weer een prachtpareltje en een sterk vervolg op het eerste deel. De hoofdpersonages zijn ongeveer hetzelfde, Lisette en Arjen delen een huisje met Maan en Danielle van Brederode en ook Warner werkt in zijn laboratorium in het kamp. Sophie, de vroegere vriendin van Arjen vestigt zich als tandheelkundige. Allemaal zijn ze op hun eigen manier op zoek naar een nieuw begin. Wat ik vooral leuk vond in dit boek was dat je de personages nog beter leert kennen en je nog meer met ze verbonden voelt. Het boek voert je mee in de fictieve wereld van het kamp. Natuurlijk is ook nu er nog steeds sprake van een onbekende infectieziekte die de personages in het boek in zijn greep houdt. Maar er is echt een groot verschil met de werkelijkheid vooral in hoe het uiteen gezet wordt en hoe men er mee omgaat. Zowel op het persoonlijk vlak van de personages als de politieke insteek. Het is puur fictie en waar die scheidingslijn in het eerste deel misschien nog dun was is deze nu groter omdat er voor mijn gevoel nog meer fictieve elementen aan toegevoegd zijn. Niet dat het verhaal nu ongeloofwaardig wordt, integendeel! Het wordt een echt eigen op fictie gebaseerd verhaal waarin je je even in een andere wereld kun wanen. De kwaliteit van het schrijven is ook nu weer gegroeid, je merkt dat de schrijfster steeds meer ‘volwassen’ wordt en vertrouwd raakt met het schrijven maar toch absoluut niet haar eigen kracht en stijl verliest. Ik lees heel erg graag boeken van deze schrijfster en raad ook iedereen aan om dit boek ( natuurlijk eerst het eerste deel! ) te gaan lezen. Je gaat er geen spijt van krijgen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  26-02-2021
  Waardig superspannend vervolg
  Het mysterieuze virus uit Kamp Alpha 2020: De Pest Meester, heeft Nederland nog steeds in zijn greep. Drie aan lager wal geraakte kompanen krijgen te horen over een nieuwe wereld, waar hen in voedsel en onderhoud zal worden voorzien. Zelfs het nestje gevonden puppy's zijn er welkom. Maar is die Nieuwe Wereld wel zo idyllisch? Bewoonster Li stelt er zich toch vragen bij. Waarom trekt haar vriend Arjen zich plots niets meer aan van zijn hond Karel, de reden waarom hij naar daar trok? Waarom lijkt hij zich niets meer te herinneren? Waarom krijgt de kleine Maan niet gewoon school, maar moet ze altijd in de plantenkassen werken? Waarom zijn Daniëlle en Arjen altijd zo kribbig zonder hun sapjes? Het boek leest als een trein. De onderhuidse spanning is haast tastbaar; iets waar Suzanna Esther een ware meester in is. Opnieuw schreeuwt het om een vervolg! Alhoewel... Als je weet dat dit geschreven werd voor de nieuwe corona-maatregelen, ben je toch een beetje bang voor wat er ons nu nog te wachten staat...


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  26-02-2021
  Pakkend...
  Vroeger las ik altijd boeken van Stephen King en Clive Barker. Beide auteurs hebben voor mij een pakkende visualiserende manier van schrijven. Ik had inmiddels al twee boeken van Suzanna Esther gelezen waarin zij dezelfde pakkende visualiserende manier van schrijven heeft. Je ziet het hele verhaal als een film voor je en je hebt direct een indruk van hoe de diverse karakters in de boeken eruit zien. Haar schrijfstijl is makkelijk te lezen zonder ook maar ergens saai, eenvoudig, eentonig of moeilijk te worden. Haar boek nodigt ook uit om jezelf eens te onderrichten qua woordenkennis. Want er komen pareltjes van woorden voorbij die menigeen niet gebruikt maar op een mooie manier zijn opgenomen in haar schrijven.


  Geplaatst door , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-02-2021
  Waardig vervolg van een spannende thriller
  Leest makkelijk en is spannend, goed vervolg van de pestmeester. De parallellen met het heden zijn treffend. De verschillende invalshoeken per persoon geven een divers beeld van de beleving. Wat ik wel een beetje mis, is een climax of is dit een opmaat naar deel 3?


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-02-2021
  Experiment
  Dit boek, 2021 Kamp Alpha - de nieuwe wereld ( geschreven door Suzanna Esther) is het vervolg op 2020 Kamp Alpha- de pestmeester. We krijgen een verdere beschrijving van het leven in en naast het kamp. In het kamp heb je Lisette, Arjen, Maan, Danielle, Sophie. Buiten het kamp Mathijs, Jan, Lucas en nog een paar dierenvrienden. Lisette maakt zich zorgen over Arjen. Na de verplichte opname in de ziekenafdeling, lijkt Arjen niet normaal meer te reageren. Zijn ogen staan dwaas en hij leeft op de 'aangevoerde' flesjes sap. Blijkbaar zijn herinneringen aan een vroeger leven vervaagd. Lisette probeert de herinneringen terug op te halen, vervangt het 'originele' sap door ander ....en dit werkt. Sophie is als nieuwe tandarts naar het kamp gegaan. Veel patiënten zijn er echter niet, dus heeft ze veel tijd voor onderzoek. Lisette en Sophie willen ontdekken wat Kamp Alpha eigenlijk is om zo de draak kunnen steken met de 'leiding' en de zogenaamde nieuwe wereld. Met Kerst heeft Sophie een gesprek met de leiders. De eindconclussie: "De manier waarop jullie het experiment in Kamp Alpha uitvoeren, is onethisch en onacceptabel." Mathijs wil breken met zijn verleden en hoopt op een nieuw, makkelijker leven in de nieuwe wereld. Samen met zijn makkers schrijft hij zich in en vertrekt met de bus... Een boek....makkelijk te lezen. Een verhaal....korte hoofdstukken maar inhoudelijk indrukwekkend. De nieuwe wereld....geen aanrader want bewoners hebben geen vrije wil meer Het kamp....een experiment . Een aanrader 4****


  Geplaatst door uit Antwerpen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95


niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen