€ 14,98

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Afvallen bij Voedselintoleranties en Allergieën

Maya W.F. Koolmees / Jay Th. Zijp • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Om op jouw gewenste gewicht te komen en te blijven kost al genoeg moeite. Als je dan ook nog een voedselintolerantie of een allergie voor enkele voedingsmiddelen hebt, wordt het je nog veel moeilijker gemaakt. Vaak gooi je dan maar de handdoek in de ring en geef je het op. Het resultaat is dat je je niet goed voelt, omdat je last krijgt van het eten van voor jou ongezonde voeding. Je lichaam reageert hier op door vocht vast te houden, op te zwellen en je komt dus aan in gewicht en in centimeters.

  Dit hoeft niet zo te zijn.

  Ook met voedselintoleranties en allergieën is het mogelijk om jouw ideale en gewenste gewicht te bereiken zonder elke dag (letterlijk) op een houtje te moeten bijten. Er valt nog genoeg te genieten en onze dagmenu’s, recepten en gerechten bewijzen dat.

  Vecht niet alleen en accepteer een voedselintolerantie of allergie niet als definitief einde voor jouw pogingen om weer een gezond en slank lichaam te krijgen. Met dit boek werk je aan jezelf, ga je ervoor en wordt je weer de persoon die je wilt zijn.

  LC LifeConsultant heeft uitgebreide kennis van voedingsmiddelen maar ook van allergieën en voedselintoleranties.

  Met behulp van puur koken, anti allergene voeding en alternatieven hebben wij een voedingsplan opgesteld dat bijdraagt aan een gezonde levenswijze en een gezond gewicht.

  LC LifeConsultant biedt voedingsplannen en recepten waarbij rekening is gehouden met diverse allergieën en intoleranties.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 210mm
  Aantal pagina's : 121
  Uitgeverij : Lucky Canard
  ISBN : 9789082855050
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  Inhoud

  Introductie - 7
  1. Misleidende reclame - 12
  2. Wie ben ik? - 18
  3. Mijn en jouw fysiek - 24
  4. Het mentale gedeelte bij afvallen - 40
  5. Invloed van buitenaf - 44
  6. Je gezondheid. Wat kun je beter laten staan? - 49
  7. Ontdek je voedselintoleranties en allergieën - 63
  8. En nu praktisch verder na eliminatie - 71
  9. Het draait niet alleen om de voedingsmiddelen - 79
  10. Voorbeeld maaltijd weekplan - 86
  11. Bewegen - 96
  12. Lichaamsoefeningen - 100
  13. Recepten - 103
  14. Boodschappenlijst - 114
  15. Je bent er klaar voor! - 116
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 14,98

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Introductie


Voor je ligt het zoveelste boek over afvallen dat je zojuist gekocht hebt. Ik zeg dit bewust want je hebt waarschijn-lijk al heel veel geprobeerd en niets heeft gewerkt, of in ieder geval niet voor de lange termijn. Dit kan wel wer-ken, maar je moet je ervan bewust zijn dat dit helemaal van jou zelf afhangt en jou eigen inzet.
Wil je dat deze methode werkt? Of geniet je stiekem van je slachtofferrol en geef je het liefste de rest van de we-reld de schuld van jouw overgewicht in plaats van kri-tisch naar jezelf te kijken?
Want dat is wat je moet doen tijdens dit proces. Afvallen is nooit een strikt fysiek proces, een groot gedeelte ervan is een mentaal proces.

Als je te zwaar bent of jezelf te dik vindt, ga dan tijdens het volgen van dit programma bij jezelf na waarom je zo bent. Stop met het vinden van excuses zoals: je hebt zware botten, overgewicht zit in de familie, je hebt een afwijking aan je schildklier of de artsen weten ook niet wat er voor unieks met jou aan de hand is omdat je al van de lucht dik wordt.

Geen plaats voor vermijdingsgedrag bij deze methode. Als we de schildklier oorzaak mogen geloven heeft on-geveer 85% van de Nederlandse bevolking deze aandoe-ning en bij geen van hen worden andere symptomen aangetroffen, behalve een hoog gewicht. Toch knap. Als dit waar zou zijn zouden al deze mensen allang onder-deel van een uitgebreid medisch onderzoek zijn.

Het hebben van een voedselintolerantie of een allergie blijkt voor veel mensen geregeld als excuus gebruikt te worden voor hun overgewicht. ‘Ja ik ben te dik maar dat komt omdat ik een gluten intolerantie hebt dus ik kan bijna niets eten’ en ondertussen een paar bonbons weg eten. Nee, je bent niet te dik vanwege de gluten, die zijn namelijk prima te vermijden. Het is vanwege de bon-bons en die eet je toch echt helemaal zelf.

Het eten van voeding waar je allergisch of intolerant voor bent heeft inderdaad erg vaak tot gevolg een opge-zette buik, problematische darmen en all over gewichts-toename. Dit is echter niet nodig. Je kunt uitstekend gezond eten zonder deze allergenen. Hierdoor raak je al dat extra vocht kwijt dat je vasthoud vanwege je intole-ranties. Je gaat je weer beter voelen in je eigen lijf.

Een belangrijk onderdeel van dit programma vormt daarom aandacht voor voedselintoleranties en allergieën en recepten op basis daarvan, want dat deze in steeds grotere mate onderdeel uitmaken van onze maatschap-pij is inmiddels al ruimschoots aangetoond. Dit betekent niet, zoals zo veel mensen roepen, dat niemand vroeger iets mankeerde en dat ze dat nu dus ook niet doen of dat deze personen zich aanstellen. Wat het wel betekent is dat er steeds meer bekend wordt over gezonde en onge-zonde voeding en de gevolgen hiervan. Denk bijvoor-beeld aan tabak, waarvan in de jaren 70 werd gezegd dat dit gezond was. Ja echt! Niemand die het nu nog gelooft maar er zijn nog heel veel oude advertenties uit die tijd te vinden die notabene in de wachtkamers van huisartsen hingen.

Een andere reden voor de toename van voedselintole-ranties en allergieën is de huidige voedingseconomie. Deze is meer en meer gebaseerd op goedkope productie of verslavende eigenschappen zoals suiker. Onze voe-ding in deze tijd is aanzienlijk slechter en ongezonder dan jaren geleden en zelfs natuurlijke producten zijn nu minder gezond dan jaren geleden. Verontreiniging, pes-ticides en toegevoegde middelen tijdens het productie-proces veroorzaken grote fysieke problemen. Waar een natuurlijk voedingsmiddel jaren geleden nog gezond was veroorzaakt het tegenwoordig een allergische reactie.
Een fysieke reactie op ongezonde voeding of allergene voeding is onder andere oedeem, oftewel vocht vasthou-den. Je zwelt op, wordt dikker en zwaarder, denkt ge-zond te eten, maar het wordt alleen maar erger. De frus-tratie neemt toe en je weet eigenlijk niet meer wat je nog kunt doen. Inderdaad, het lijkt wel of je dik wordt van de lucht.

Daarom dit boek. Een werkende methode om af te val-len, slanker te worden en een gezonder lichaam te be-reiken. Het werkt, mits je zelf stopt met smoesjes, bereid bent om te leren en af te stappen van enkele traditionele ‘waarheden’ (nee, een goed Hollands broodje kaas is voor niemand gezond, echt niet. Geloof mij). ×
SERVICE
Contact
 
Vragen