€ 20,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

AI, voorbij de hype

Aaron Mirck • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De een zegt dat AI het einde van de mensheid betekent, de ander zegt dat je straks niet meer zonder kan. Maar hoe zit het nou echt met AI? Dat ontdek je in AI, voorbij de hype. ChatGPT is eigenlijk niet meer weg te denken uit het klaslokaal en het kantoor. Maar hoe werkt die chatbot van OpenAI nou eigenlijk? Hoe haal je alles uit het werken met AI? En ben je een digitale dino als je er niet gister al mee aan de slag bent gegaan? Welke impact heeft deze technologie op de arbeidsmarkt – en op jouw baan? Is het een probleem als je kinderen hun huiswerk niet meer zelf maken maar het door AI laten maken? En waarom mogen ambtenaren straks niet meer met ChatGPT werken? Als we onder de motorkap van ChatGPT en andere AI-modellen kijken, dan vinden we ook dingen die minder mooi zijn. Hoe zit het met de CO2-uitstoot van kunstmatige intelligentie? Welke nadelen zitten er aan het werken met AI? Als we ChatGPT gratis kunnen gebruiken, waar betalen we dan mee als we deze chatbot een vraag stellen? Waarom spannen kranten, schrijvers en kunstenaars rechtszaken aan tegen grote AI-bedrijven? Aaron Mirck gaat opzoek naar de antwoorden op deze vragen in AI, voorbij de hype. Wetenschappers, ondernemers, onderzoekers en kunstenaars leggen uit wat de impact van AI is, nu en in de toekomst.

  De een zegt dat AI het einde van de mensheid betekent, de ander zegt dat je straks niet meer zonder kan. Maar hoe zit het nou echt met AI? Dat ontdek je in AI, voorbij de hype. ChatGPT is eigenlijk niet meer weg te denken uit het klaslokaal en het kantoor. Maar hoe werkt die chatbot van OpenAI nou eigenlijk? Hoe haal je alles uit het werken met AI? En ben je een digitale dino als je er niet gister al mee aan de slag bent gegaan? Welke impact heeft deze technologie op de arbeidsmarkt – en op jouw baan? Is het een probleem als je kinderen hun huiswerk niet meer zelf maken maar het door AI laten maken? En waarom mogen ambtenaren straks niet meer met ChatGPT werken? Als we onder de motorkap van ChatGPT en andere AI-modellen kijken, dan vinden we ook dingen die minder mooi zijn. Hoe zit het met de CO2-uitstoot van kunstmatige intelligentie? Welke nadelen zitten er aan het werken met AI? Als we ChatGPT gratis kunnen gebruiken, waar betalen we dan mee als we deze chatbot een vraag stellen? Waarom spannen kranten, schrijvers en kunstenaars rechtszaken aan tegen grote AI-bedrijven? Aaron Mirck gaat opzoek naar de antwoorden op deze vragen in AI, voorbij de hype. Wetenschappers, ondernemers, onderzoekers en kunstenaars leggen uit wat de impact van AI is, nu en in de toekomst. Over de auteur: Aaron Mirck is TEDx-spreker over technologie en schreef diverse boeken over technologie: de dichtbundel Dit algoritme deugt niet en Niet appen tijdens het eten (over digitale etiquette).
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 126
  Uitgeverij : VMM
  ISBN : 9789090380995
  Datum publicatie : 05-2024
 • Inhoudsopgave
  Inleiding AI, meer dan een hype? 9 Mijn ervaring met AI 11 Het verhaal achter het verhaal over AI 17 Hoofdstuk 1: Wat is AI en waarom is het zo’n hype? Wat is AI? 21 Hoe werkt AI? 22 Wat is generatieve AI? 24 Waarom heeft iedereen het over AI? 24 Waar komen die AI-tools vandaan? 25 Historische context van AI 28 Hoofdstuk 2: Zo wordt AI gebruikt in het bedrijfsleven De belofte van ChatGPT 31 ChatGPT als sparringpartner 32 ChatGPT bespaart fte’s 33 ChatGPT voor data-analyse 34 Andere AI-toepassingen 36 Tips om slimmer met AI te werken 38 Hoofdstuk 3: De impact van AI op de arbeidsmarkt Is AI een bedreiging voor de arbeidsmarkt? 45 Technologie zorgt voor nieuwe banen 46 Zo verandert AI ons werk 49 Hoofdstuk 4: De invloed van AI op het onderwijs Zo verandert AI het onderwijs 55 Risico’s van AI in het onderwijs 58 Hoe moeten scholen omgaan met AI? 60 Hoofdstuk 5: Het existentiële risico van AI Wordt AI slimmer dan de mens? 66 AI neemt (of krijgt) de leiding 70 Het Terminator-scenario van AI 71 De mens als data-aanlevermachine voor AI 73 Hoofdstuk 6: AI en ethiek AI en nepnieuws 77 AI en auteursrecht 80 AI en privacy 82 AI en arbeidsomstandigheden 84 AI en vooroordelen 85 AI en duurzaamheid 87 De belangrijkste vraag over ChatGPT 89 Alternatieve generatieve AI-tools 90 Alledaagse AI en mensenrechten 91 Hoofdstuk 7: De beperkingen van AI Is AI überhaupt nodig? 99 De onbedoelde bijwerkingen van AI 101 AI is geen wondermiddel 102 Technologie als oplossing 103 Zoek naar het probleem achter het probleem 105 Hoofdstuk 8: De toekomst van AI maken we zelf AI verandert het internet 109 Meer wetgeving en rechtszaken tegen AI-bedrijven 110 De toekomst van AI is een werkwoord 111 Hoe geven wij de toekomst met AI vorm? 112 Betere AI begint bij een betere maatschappij 114 Tot slot: De hype voorbij Een deuk in een AI-optimistisch pakje boter 117 Is ChatGPT het nieuwe Facebook? 120 Laten we nieuwsgierig blijven en kritischer worden 122
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 20,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen