€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alarm

Zwarte zaterdag

Rob Böhm • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Mark Griffioen weet bijna zeker dat er iets gaat gebeuren. Helaas brengt de binnendruppelende informatie geen licht in de duisternis. Pas wanneer de laatste puzzelstukjes op zijn plaats vallen, blijkt hoe de zaak in elkaar zit. Kruip in de huid van Mark en fantaseer een oplossing.

  Oud hoofdinspecteur van politie Rob Böhm (1949) geeft in zijn tweede thriller ‘Alarm’ rechercheman Mark wederom een hoofdrol in de ontknoping van een paar lastige onderzoeken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 278
  Uitgeverij : M&R Lezertje.nl
  ISBN : 9789083174327
  Datum publicatie : 07-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,4 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  09-10-2022
  Onderhoudend boek !
  Heerlijk onderhoudend actueel geschreven boek !


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-09-2022
  Boeiend
  Leest lekker, geeft kijkje in hoe politie in buurlanden samenwerkt met de huidige technieken. Realistisch geschreven in het nu.

     Realistisch
     Interessant
     Best technisch geschreven

  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-08-2022
  Spannend verhaal
  Vlot geschreven. Het verhaal houdt je vast. Je wilt maar doorlezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  25-08-2022
  Spannend verhaal
  Wat een boek. Het zou werkelijkheid kunnen zijn. Super.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Forst Zinna-Jüterbog-Keilberg
Diep in de bossen van Forst Zinna-Jüterbog-Keilberg staan de vijf mannen van Action2 bij elkaar. Wat onwennig houden ze hun wapen, een Clock 4e generatie in hun handen. Steinhauer, de man met de meeste ervaring met vuurwapens legt aan de anderen uit hoe het wapen werkt, hoe de houder geladen moet worden met munitie en hoe de volle houder in het wapen wordt gestoken. Daarna laat hij zien hoe je het wapen tijdens het schieten moet vasthouden zonder jezelf te verwonden. Als hij klaar is met zijn uitleg doet hij een schietbeurt voor. Het knallen van de schoten klinkt ver in het bos door. De groep gaat naast elkaar staan en ieder schiet ongeveer vijftig patronen. Als ze na een uur daarmee klaar zijn, kijken ze elkaar aan. Door de adrenaline staan ze helemaal op scherp.
De knallen van de schoten bereiken ook een jagershut, zo’n driehonderdvijftig meter verderop. In de hut is een jachtopziener juist aan het koffiezetten na zijn controle tocht door het bos als het schieten begint.
“Wat is dat in godsnaam”, zegt hij tegen zichzelf, “het lijkt wel oorlog. Dat kunnen nooit stropers zijn.”
Hij trekt zijn jas weer aan, neemt zijn jachtgeweer over de schouder en loopt in de richting van de schoten. Door zijn kennis van wapens en munitie weet hij dat er geschoten wordt met pistolen. De dodelijke draagkracht daarvan schat hij op ongeveer vijftig meter. Naderbij gekomen slaagt hij erin om door zijn verrekijker vijf mannen op een rij te zien staan. De laatste schoten galmen, waarna het geluid wegsterft. Met zijn mobiele telefoon maakte hij een aantal foto’s van het vijftal. Het is duidelijk dat dit geen gewone groep is die wat aan het schieten is. Nee, dit is een gevaarlijk stel mensen. Hij besluit zich behoedzaam terug te trekken en vanuit de jagershut contact op te nemen met de lokale politie.
Ondertussen keren de vijf zich om en vertrekken in hun auto’s uit de bossen richting Nederland. Het uur ‘U’ komt naderbij.
De gewaarschuwde politie weet niet goed wat ze met het bericht van de jachtopziener aan moet maar besluit om de foto’s door te sturen naar het Bundes Ambt in Berlijn. Een oplettende agent herkent Dieter Mansfield als één van de vijf mannen op de foto en meldt dat bij zijn baas, die op zijn beurt Reinder Mai inseint.
Onmiddellijk worden de foto’s in Frankrijk, België en Nederland verspreid.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen