€ 20,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alle kinderen zijn perfect

Over opvoeden en leren

Merel Sprong • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Vind de weg terug uit de doolhof van opvoedtechnieken en toekomstzorgen!

  Wat voor een kind heb jij? Een slim, stil, ziek, gemakkelijk, gelabeld, temperamentvol of juist verlegen kind? De kans is groot dat, op welke manier jij jouw kind ook beschrijft, er zo nu en dan zorgen zijn. Dat je niet weet wat je moet doen in verschillende opvoedsituaties, of dat je zijn of haar toekomst somber inziet.

  Merel Sprong is moeder en leerkracht en neemt je mee in haar eigen inzichten rondom opgroeiende kinderen en de rol die wij als volwassenen hebben in hun leven. Ze beschrijft openhartig verschillende persoonlijke situaties waarin haar eigen zorgen en onzekerheden een rol spelen. Vanuit deze situaties weet ze haarfijn duidelijk te maken dat al onze kinderen al perfect zijn. Dat ze, buiten al die zorgen om, vol veerkracht zitten, bestand zijn tegen wat er op hun pad komt en dat ze stuk voor stuk een prima portie zelfvertrouwen bezitten.

  Geen tips en oefeningen, niet bouwen aan weerbaarheid of sociale vaardigheden, maar een boek bomvol inzichten waardoor je simpelweg ziet hoe fantastisch onze kinderen zijn!

  Merel en Mikal coachen vanuit de drie principes mensen met individuele vraagstukken of in onderlinge relaties binnen een gezin.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 140
  Uitgeverij : M&M Boeken
  ISBN : 9789083025483
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  De perfectie van onze kinderen en het leven
  Deel 2: Het zicht op perfectie verliezen
  Deel 3: Onze perfecte kinderen opvoeden
  Deel 4: Voorbeeldsituaties
  1. Voedingsritmes en ontwikkelschema’s
  2. Drama en Driftbuien
  3. Liefde voor je tweede kindje
  4. Troost vinden
  5. Luisteren is belangrijk
  6. Feest is leuk
  7. Lief zijn voor je broertje
  8. Tafelmanieren leren
  9 Vrienden hebben
  10. Helpen in het huis
  11. Voorzichtig zijn
  12. Zakgeld
  13. Zeur niet zo
  14. De dood
  15. Meeleven met elkaar
  16. School is belangrijk
  17. Let op je taalgebruik!
  Afsluiting
 • Reviews (8,6 uit 4 reviews)

  22-10-2020
  Aanrader
  Wat een fijn boek! Zo één die op je nachtkastje ligt en die je er dan af en toe nog eens bij pakt. Het leest makkelijk weg en is heel helder door alle voorbeelden en het beeldend schrijven van Merel en Mikal. Ondanks dat de 3 principes niet telkens bij naam worden genoemd, lees je dit duidelijk tussen de regels door. Ook al je nog nooit iets over de werking van de 3p hebt gehoord, is dit boek toch goed te begrijpen. Het heeft me weer wat inzichten gegeven op vlakken waar ik het nog niet zag. Echt een inspiratie!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  08-10-2020
  Mooie inzichten
  Een fijn boek, met mooie overdenkingen en persoonlijke inzichten over het opvoeden van kinderen. Merel heeft dit boekje vanuit zichzelf geschreven. Ze neemt je mee in haar gedachtengang en illustreert dit met veel voorbeelden. Het heeft mij geholpen vanuit (nog) meer vertrouwen, rust en positieve blik naar kinderen te kijken. Zonder dat je vervolgens van alles 'moet'.

     Positief en inspirerend.

  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-10-2020
  Fijn boekje!
  De afgelopen dagen heerlijk gelezen over onze ‘perfecte kinderen’. Fijn boekje! Je schrijft prettig en de voorbeelden zijn ook heerlijk én herkenbaar.

     Leest makkelijk weg
     Herkenbare voorbeelden

  Geplaatst door uit Sint Pancras , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-09-2020
  Alle kinderen zijn perfect
  Zelf heb ik geen kinderen maar wel met "opvoeden" te maken (wie niet?) ik werk in de psychiatrie en voor dat woord "kinderen" zouden we elk willekeurig mens in kunnen vullen (mijn cliënten, familie, vrienden en vijanden). Zelf smul ik bij het lezen van dit boek. Ik vind het zelfs veel beter nog dan het boek wat eerder uitkwam (over realities) Wel vond ik op blz.61 een puntje waar ikzelf anders tegenaan kijk. Er staat .... jij bepaalt dit zelf, je hebt een vrije wil en vrijheid van denken. Ik denk niet dat we een vrije wil hebben, maar dat keuze gebaseerd is op dat wat je op dat moment geloofd en welke overtuigingen je hebt en soms vanuit een oeroude reactie . Zou dat er allemaal niet zijn dan is het nog maar de vraag of je soms gewoon niet doet wat er op een bepaalt moment van je wordt verwacht en het je op dat moment het beste lijkt om dit dan maar te doen. Maar we kunnen ieder op een andere manier de dingen zien en ook dat kan ook steeds weer veranderen Dank je wel hiervoor ....... liefs Arno

     Vriendelijke hapklaar beschreven
     in ben pas halverwege
     geen idee
     misschien komt dat nog?

  Geplaatst door uit \'S-HERTOGENBOSCH , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 20,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen