Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 12,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Altijd Frankrijk

pure beleving en meer...

H. van der Mey • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dol op Frankrijk, ja dat zijn wij Nederlanders. Jaarlijks zijn we in de zomervakantie massaal en route. Sommigen van ons blijven er zelfs wonen, maar vaak klonteren we samen; vertrouwd veilig op een Nederlandse camping. Het echte Frankrijk ontdekken, dat vinden veel Nederlanders maar knap lastig. Daar moet u iets voor doen.

  Auteur Hans van der Mey komt al ruim drie decennia lang ieder jaar in Frankrijk. Met de verhalenbundel ‘Altijd Frankrijk’ schrijft Van der Mey over zijn belevenissen in Frankrijk. Het eten van andouillettes bijvoorbeeld, verstopt in een crêpe. Of op maandagmorgen boodschappen doen in de Ardèche en hij redt hij zich uit een boeking in twee chambres d'hôtes in hetzelfde dorp op dezelfde dag... Vakantie à la campagne, ondernemen in Frankrijk of 'gewoon' wandelen op de bodem van de zee in Bretagne. En wat te denken van de ellenlange rit - mét kinderen - over een snikhete autoroute du soleil, op zwarte zaterdag? Herkent u iets?

  Het boek 'Altijd Frankrijk' is vol humor en heel geschikt voor lezers van reisverhalen en Frankrijk in het bijzonder. Het boek staat inmiddels bij honderden gîtes en chambres d'hôtes in Frankrijk op de leesplank. Naast de Nederlandse pers, is het boek en de auteur ook breeduit gepresenteerd in de Franse media. Door het kleinste hoofdstuk te vertalen naar het Frans is de auteur nu ook supporter van Racing Club de Lens, het kan verkeren!

  De hoofdredacteur van 'Maison en France' geeft het boek 'Altijd Frankrijk' de volgende recensie:

  "Een origineel geschreven boek vol Frankrijk, óók voor iedereen die zich herkent in wat de auteur in de proloog al omschrijft: ‘Frankrijk is een geweldig vakantieland, er in wonen is en blijft mijn droom’. Un bon livre!"
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 168
  Uitgeverij : H. van der Mey
  ISBN : 9789090274232
  Datum publicatie : 06-2013
 • Inhoudsopgave
  - Proloog
  - Ons vertrek
  - Mooi werk
  - Zondagmorgen
  - Zo klein, zo groots
  - Grijze zaterdag
  - Verworven smaakjes
  - Liedel
  - Isabelle
  - Linksaf
  - De Ardèche, natuurlijk!
  - ‘Les Corons’
  - Kasteelbezoek
  - Vroeger
  - Naar Eb
  - De achterbank
  - ‘Oh la la’
  - Animatie
  - Kinderboerderij
  - Gebakken lucht
  - Bonnefooi
  - Illy en Olly
  - Michel
  - Zwartrijders
  - Keuzes maken
  - Sleutel
  - Afslag
  - Oorlog
  - De Romeinen
  - Nooit meer kamperen...
  - Verwende kinderen
  - Mac Metz
 • Reviews (8,9 uit 12 reviews)

  28-08-2014
  Genieten!
  Gisteren ben ik in de stralende zon van Scheveningen op een terras begonnen aan het boek 'Altijd Frankrijk'. Ik kon er niet vanaf blijven en moest mezelf dwingen te stoppen om er ook vandaag of morgen nog even van te genieten. Met de luxe van zelf een boerderijtje in de Ardèche te hebben was het ontzettend herkenbaar. De schrijfstijl zorgt ervoor dat ik echt helemaal in het verhaal zat en alles voor me zag gebeuren. Gelukkig ben ik tot nu toe niet de clichés tegengekomen die ik te vaak lees in andere boeken over Frankrijk. Echt vernieuwend dus. Een aanrader!

     Vernieuwend geschreven
     Heerlijk vakantieboek!

  Geplaatst door uit Lunteren , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  19-08-2014
  Vol humor!
  Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Vooral het hoofdstuk 'Bonnefooi' vind ik prachtig, maar gelijk ook best wel confronterend: organiseren wij Nederlanders zo onze vakantie? Als leraar Frans neem ik het boek mee naar school; leerlingen mogen het lezen als ze hun huiswerk af hebben. Zo kunnen ze nog wat extra leren over Frankrijk, de cultuur en de vakantietips. Wie weet zet het hen ook aan om later naar Frankrijk op vakantie te gaan!

     Humor
     Origineel geschreven

  Geplaatst door uit Arnhem , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  06-12-2013
  Altijd Frankrijk
  Een leuk boek die wij met veel plezier gelezen hebben. "Altijd Frankrijk" is een boek met leuke en ontroerende belevenissen en veel humor.Vooral gelachen om "Verworven smaakjes" en" De Ardèche, natuurlijk!".Veel gebeutenissen zijn zo herkenbaar, hahaha.Voor ons, die onze droom 14 jaar geleden waargemaakt hebben en in het mooie Auvergne , zoals Hans beschrijft, dep.d'Allier, zijn gaan wonen en met veel plezier elk jaar onze gasten ontvangen in onze gastvrije accomatie, zullen wij zeker het boek aan onze gasten aanbevelen!


  Geplaatst door uit 03140 Chezelle, Frankrijk, dep.d\'Allier. , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  07-11-2013
  Al weer zin in de volgende Frankrijk vakantie!
  De schrijver is een echte liefhebber van Frankrijk, het land dat door hem en zijn gezin meer dan regelmatig wordt bezocht. Allerlei ervaringen komen voorbij. We lezen over het vertrek met een eerste garagabezoek nog in Nederland tot en met een vakantie waarin abrupt wordt besloten om nooit meer te kamperen. Al lezend worden we onder andere getuige van een mountainbiketocht naar de lokale boulangerie, het bezoeken van kastelen mét kinderen en ook het kijken naar vakantiegangers die urenlang bij de receptie van een camping in Zuid-Frankrijk omhangen omdat daar WIFI is. Ziehier een kleine greep uit de ruim dertig verhalen, waarin ook de luchtbel van de Tour de France voorbijkomt. Voor de liefhebber van persoonlijke verhalen over vakantiebelevenissen een absolute aanrader. Je krijgt zo weer zin in de volgende Frankrijk vakantie!

     Helder en origineel geschreven!

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-09-2013
  Toujours France
  Hans is als Fries/Frans een echte Francofiel geworden en heeft een inhoudelijk, gemakkelijk en soms scherpzinnig boekje geschreven over zijn belevenissen die hij, samen met zijn gezin, heeft meegemaakt in La Douce France. Soms is het wat moeilijk te volgen omdat je een vervolg verwacht maar al snel raak je gewend aan zijn terugblik. Het is een samenvatting van het leven zoals je dat mee kan maken in Frankrijk, ergerlijk, verrassend, verdriet, maar altijd op juiste toon geschreven. Het is met een lach en een traan te lezen relaas waarin je je kunt herkennen en ook al ben je geen Francofiel, het is het lezen waard.

     Gemakkelijk en prettig boekje
     Aanrader voor de vakantie

  Geplaatst door uit Limousin , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  17-09-2013
  Lees en kom in de ban van La Douce France!
  De auteur houdt niet alleen van Frankrijk, hij is al bijna Fransman. De bekende uitdrukking ‘Iedereen heeft twee vaderlanden, het zijne en Frankrijk’ past feilloos op zijn levensritme en manier van schrijven. Lees en kom in de ban van La Douce France.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-09-2013
  Origineel geschreven!
  'Altijd Frankrijk' is een origineel geschreven boek vol Frankrijk, ook voor iedereen die zich herkent in wat de auteur in de proloog al omschrijft: ‘Frankrijk is een geweldig land, er in wonen is en blijft mijn droom’. Un bon livre!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  04-09-2013
  Dank voor de ervaring!
  Altijd Frankrijk is een zeer toegankelijk boek met leuke, soms uiteraard herkenbare, alledaagse (en toch ook weer niet) avonturen en belevenissen in Frankrijk. Een pleidooi voor het echte rust nemen, het liefst zonder wifi. Ik ben zelf net terug uit het zuiden van de Ardèche, waar ik twee weken vrijwillig de test deed, nav van dit boek: geen wifi, geen 3g. En ik geef toe, dan beleef je Frankrijk inderdaad puurder. Het doet er ook even niks toe wat de aanbiedingen van Albert Heijn zijn. Dus dank aan de schrijver voor deze ervaring.

     leest gemakkelijk
     herkenbare verhalen, dus dichtbij

  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-09-2013
  Souvenirs de vacances.
  In korte verhalen worden vakantieherinneringen van, naar en uit Frankrijk opgehaald. Een heerlijk en eerlijk boek die je als nuchtere Nederlander met een glimlach leest. Herkenbaar, hilarisch, soms ontroerend en toch ook heel Frans.

     korte, bondige verhalen
     fijn vakantieboek

  Geplaatst door uit Hazerswoude-Dorp/ Zuid-Holland en Colombier-en-Brionnais/Bourgogne , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  31-08-2013
  Epalle
  In "Altijd Frankrijk", beschrijft Hans van der Mey met veel humor het leven in Frankrijk, op campings maar ook daar waar bijna de wereld ophoud begint het leven in Epalle, waar de tijd heeft stil gestaan en de stilte zingt, Hans van der Mey weet als geen ander deze Franse sfeer te beschrijven in zijn boek,de bank op de voorkant van het boek staat in Epalle.


  Geplaatst door uit Herwijnen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-08-2013
  Altijd Frankrijk
  Erg leuk boek over vakantie in Frankrijk ! Met herkenbare,en somslachwekkende verhalen ! ik vond het een geweldig boek om te lezen ! Hoop dat hij nog een boek gaat schrijven. Die ga ik zeker ook kopen !


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  31-08-2013
  Lekker leesbaar
  Lekker leesbaar boek vol anekdotes over Frankrijk en de Fransen, over vakantie met het hele gezin en over dingen om naar en voor uit te kijken. Niet zozeer een reisgids maar wel een boek dat je ideeën voor een trip naar Frankrijk kan geven. Goed geschreven en zeker een boek om later nog eens op te pakken om in vakantiestemming te komen. Kritisch dat wel, maar met een ondertoon van een langdurige liefde voor het land Frankrijk die een glimlach nalaat. Ik zou een paar foto's wel leuk hebben gevonden. Misschien een idee voor deel 2?

     Prettig leesbaar
     Informatief
     Geen foto\'s

  Geplaatst door uit Frankrijk , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment 1

Maandagmorgen.
Wat te doen?
Boodschappen doen, in de Super-U in Ruoms. Net zoals al die andere honderden gezinnen, zo leek het. Het was een compleet gekkenhuis, file op de D579 en geen parkeerplaats meer te krijgen. Om winkelkarretjes werd bijna geknokt.
Werd hier soms de nieuwste Apple gelanceerd?
De supermarkt zoog alle Nederlandse toeristen naar binnen. Allemaal witte velletjes, net aangekomen, vers uit Nederland. Onwetend over de chaos die hun allen – en ons – nog te wachten stond.
Binnen was het een ware hel. Eén grote optocht van winkelwagentjes en overal krijsende kinderen. De witte velletjes waren intussen – ondanks de kou in de winkel – snel rood geworden. Hysterische moeders bereikten het kookpunt. De bood-schappenbriefjes smolten in hun handen. De aanwezigheid van Calvé pindakaas, de Conimex ketjap en de koffie van Douwe Egberts vergoedde veel. Dat Franse spul is immers niet te ver-trouwen. Gewillig sloot iedereen achteraan in de immense rijen. Die maandagochtend vloog voorbij.

Fragment 2

Op ‘Aire de Dijon-Brognon’ stappen wij uit, achter de benzinepomp, juist tegenover de supermarkt. De kinderen spurten de winkel in, op jacht naar de vrieskist. Wij sjokken erachteraan, een weg banend tussen de toeristen. Veel ook met kinderen, en inderdaad, zeurende kinderen. Waarom hebben kinderen toch zo’n hekel aan de heenreis? Is het de spanning? Of het grenze-loze gevoel van vakantie? Na enkele minuten zien wij de helft van onze kinderen. De andere helft bevindt zich onder het vriespunt. Alle ijsco’s, ja, dat is een betere benaming, worden gewikt en gewogen. Letterlijk.
Uiteindelijk valt de keuze op een Cornetto en een Twister. Bij de kassa mag ik € 6,00 neertellen, ik ben lang niet de enige vader die er mistroostig op staat, die middag in Frankrijk. De kinderen kunnen niet wachten, vol verwachting lopen ze naar buiten. Mijn oudste zoon scheurt direct de wikkel van zijn Cornetto af. Voordat hij het door heeft vliegt er een halve Cornetto door de lucht. Met een ware smak valt de ijsklomp op de grond, juist voor de ingang van de supermarkt. Hij begint te brullen.
Ik ontplof.

Fragment 3

De deur van de wachtkamer zwaaide open; daar stond de man die mij weer moest laten horen. Hij keek de wachtkamer rond en glimlachte naar mij. Tot mijn verbijstering wees hij de man tegenover mij aan. De oude man moest maar even wachten. Zijn vrouw berustte, zo gaat dat hier kennelijk.
Een wachtkamer is nooit echt prettig, maar dit ging te ver. Mijn zoon liep naar buiten. Hij kon het even niet meer zien én horen. Ik dook opzichtig achter een Frans tijdschrift, zonder leesbril totaal zinloos. Maar wazig zicht is altijd beter dan iemand te zien sterven. Een rilling trok over mijn rug.
Na tien minuten ging de deur weer open. De patiënt vertrok, niet op of omkijkend. De oude man mocht. Moest. Maar hij kwam niet meer alleen overeind. Snel schoot ik te hulp. Samen met zijn vrouw bracht ik hem naar de dokter. Doodsangsten stond ik uit. Ik liep terug naar de wachtkamer, het bloed zat op mijn T-shirt en linkerbeen.

Fragment 4

Toch belandden wij ooit eens in de MAC Metz. Op de terugweg vanuit Zuid-Frankrijk. Wij hadden het de kinderen beloofd. En wij hebben het geweten. Alle Nederlandse vakantiegangers hadden die dag de MAC Metz in de vakantieplanning opgenomen. Drie kwartier wachten op lauw en vet eten was ons vooruitzicht. En we waren nog zo gewaarschuwd.
Alle omringende parkeerplaatsen waren tjokvol. Tientallen auto’s stonden wéér in de file, dit keer voor de McDrive. Hoe bedenken ze die naam?
Wij wurmden ons dapper tussen het Nederlandse blik door, huiverend van voorpret trok ik de deur van de McDonalds open. Een orkaan van geluid verpulverde in één klap mijn vakantie-gevoel. Kinderen renden achter elkaar aan en schreeuwden. Baby’s krijsten en uit de talrijke tv-schermen knalden Franse reclameboodschappen, die niemand kon verstaan.
Nederlanders.
Het stond er letterlijk bol van. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen