€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Gaya, de stoere heks
  Gaya, de stoere heks (boek)
 • Cover De Roode Lantaern
  De Roode Lantaern (boek)

Anouk! Op vakantie met mijn ouders!

Op vakantie met mijn ouders!

Margriet Tolhoek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op vakantie met mijn ouders!

  Op vakantie met mijn ouders is het eerste boek uit de reeks: Anouk! In deze reeks wordt Anouk gevolgd door de auteur. Je leest al de avonturen door de ogen van Anouk heen. Dit betekent dat jij leest wat zij hoort, zegt en denkt. Ik laat nu Anouk zelf even aan het woord.

  Hoi, ik ben Anouk. Ik ben vijftien en woon in Breda. Mijn ouders hebben weer eens iets verzonnen hoor. Nu moet ik opeens met hun mee op vakantie. Echt hè! We gaan naar Zeeland bij één of andere stomme boer kamperen. Als het aan mij lag was ik met een stel vriendinnen naar Renesse gegaan. Lekker saai zeg. Kamperen bij een boer. Echt hè? Waarom mag ik niet gewoon met mijn vriendinnen mee naar Renesse. Dan kunnen we daar lekker feesten en zo.
  Weet je wat nog het ergste is? Nee natuurlijk weet je dat niet. Het schijnt dat ik op die stomme camping ook nog in mijn blote kont moet gaan lopen. Echt niet dat ik dat ga doen! Ik ben niet gek! Wat denken ze? Ze zoeken het maar lekker uit! Ik hou echt wel mooi mijn kleren aan.
  Stomme ouders ook! Het liefst zou ik nu gewoon thuis blijven. Ik heb zo geen zin om te gaan. Dit wordt een echte rotvakantie. Wedden? Echt joh, ik voel het gewoon. Straks wordt er nog zo'n stomme boer verliefd op me of zo. Lekker samen naar de boerendisco. Je weet wel dansen met klompen aan. Hebben ze dat daar eigenlijk wel, een disco? Ik zal er maar het beste van
  proberen te maken. Misschien valt het allemaal nog wel mee. Wat zeg ik nu? Meevallen? Echt niet! Verplicht drie weken verbannen worden naar één of ander boerengat! Stomme zooi ook!
  Als je wilt weten hoe ik deze rotvakantie doorkom, kijk dan in het boek.
  Houdoe!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 335
  Uitgeverij : MT Uitgeverij
  ISBN : 9789082849806
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  De serie Anouk gaat over de dingen die de vijftienjarige Anouk meemaakt rondom haar laatste schooljaar op de VMBO.

  Anouk zit op een VMBO in Breda en is de laatste uit de klas die de puberteit in gaat. Afgelopen schooljaar is haar lichaam zich pas gaan ontwikkelen. Hierdoor is ze in de afgelopen jaren flink gepest geweest.
  Tijdens dit jaar gaat echter alles anders. Ze komt in een supersnelle stroomversnelling die volwassen worden heet. Van pubermeisje tot directrice van de naturistencamping waar ze in het eerste boek naar toe, met vakantie gaat. Tijdens deze vakantie ontmoet ze een bekende. Het is haar oude jeugd liefde. De liefde bloeit ook nu weer op.
  Direct na de vakantie gaan de twee samenwonen op de bovenverdieping van het huis van Anouk haar ouders. Dat komt omdat Koen, de vriend van Anouk in Breda komt studeren.
  De vriendin die ze al vanaf de kleuterklas kent, is in beginsel de enige die haar trouw is. Het is haar hartsvriendin. Toch begint haar vriendenclub te groeien en samen vormen ze een hecht groepje dat gezamenlijk de problemen van het volwassen worden aangaat. Langzaam maar zeker wordt de groep steeds groter en stijgt het aanzien van Anouk in de klas.
  Regelmatig gaat ze nu, met Koen, terug naar Zeeland waar hij vandaan komt en het bedrijf van zijn ouders zich bevindt. Het bedrijf dat ze uiteindelijk zullen over moeten gaan nemen.
  In deze serie worden veel maatschappelijke problemen die tieners tegenkomen behandeld. Zoals: ruzie, pesten, misbruik, comazuipen, het gebruik van drugs en loverboys. Natuurlijk word ook geschreven over de seksuele ontdekkingen van de tieners. Tijdens de seksuele ontdekking gaat het bijvoorbeeld over homofilie, heteroseksualiteit, biseksualiteit & transgenders.
  De serie is een vervolgverhaal dat in een directe stijl is geschreven vanuit het oogpunt van Anouk. Je leest dus wat ze zegt, hoort en denkt.
  Na ieder hoofdstuk is er ruimte voor een paar pagina’s uit haar dagboek.
 • Reviews (8,3 uit 2 reviews)

  10-11-2019
  Gaaf boek!
  Om eerlijk te zijn ben ik een oudere jongere, toch heb ik van dit boek erg genoten. Het taalgebruik is goed gevonden en lijkt erg veel op de pubertaal. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de karakters. Normaal voorkomende problemen met bijbehorende oplossingen komen voorbij. Het verhaal komt redelijk realistisch op me over. De moeilijkheid om alles in dialoog te schrijven is door de auteur redelijk goed neergezet. De auteur laat de karakters echt tot leven komen doordat ze weinig tot geen censuur heeft toegepast. Af en toe is het alleen even moeilijk om te weten wie er aan het spreken is, maar als je even doorleest en dan weer terug leest kom je er bijna altijd vanzelf achter. Ondanks deze moeilijkheidsfactor, leest het snel weg.

     Juist taalgebruik
     Mooie duidelijke karakters
     Alles in dialoog geschreven
     Na het eerste boek wil je verder

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-10-2019
  Verslavend tijdverdrijf
  Dit boek leest zo snel en makkelijk weg. Het pakte me gelijk en wilde het boek niet meer weg leggen. Ik nam het (bijna) overal mee naar me toe. Het is herkenbaar, grappig, maar ook de gevoelige kant van Anouk raakte me. Ik ben echt fan van Anouk en wil het volgende deel met veel plezier lezen. Ik had soms wat moeite met de omschakeling van locaties, waardoor ik niet goed wist waar ze zich bevond. Daar waar ik dacht dat ze nog onderweg was, bleek ze al op de volgende locatie te zijn. Maar het hinderde niet om verder te lezen, ik pakte de draad snel weer op tijdens het lezen en genoot er weer net zo makkelijk van.

     Simpel taalgebruik
     Grappig

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Goedemorgen Anouk. ‘Gaaap!’ Moet ik vandaag echt opstaan? Ik lig nog net zo lekker in mijn bed. Het liefst zou ik de hele dag blijven liggen. Papa en mama lopen toch maar te stressen. Die stomme vakantie ook. Ze hebben tegen me gezegd dat ik ook mee moet. Waarom toch? Ik ben verdorie toch al vijftien. Iedereen gaat dan toch al met andere vriendinnen op vakantie naar Renesse of zo. Weet ik veel hoe dat gat precies heet, maar er zijn schijnbaar maar zat disco’s waar je als vijftienjarige meid jezelf flink kan uitleven. Lekker gaan dansen tot diep in de nacht en de andere dag op het strand liggen pitten zodat je ’s avonds weer fit bent om te gaan stappen. Toen ik gisteren aan mama gevraagd heb waar we dan helemaal heen gaan is het antwoord me echt niet bevallen. Er is gezegd dat we lekker gaan kamperen bij de boer aan zee. Net als vroeger. Bah, kamperen bij één of andere stomme boer. Daar valt toch niks te beleven. Er is vast niet eens een disco in de buurt. Er zullen ook wel geen vriendinnen zijn om mee te kunnen chillen. Leuke jongens om naar te kijken zullen er ook wel niet zijn. Wat moet ik dan? Daar op zo’n stomme camping bij een nog stommere boer. Na een paar vragen aan mama is het, voor mij allemaal nog veel erger geworden. Het schijnt namelijk ook nog eens, verdorie dat het om zo’n stomme blotekontencamping gaat. Als ze maar niet verwachten dat ik ook weer, net als vorig jaar, in mijn blote reet ga lopen rondrennen. Daar heb ik echt geen zin meer in. Mijn reet is veel te dik geworden in het afgelopen jaar. Net als die stomme ontplofte tieten die er niet uit zien. Als laatste van de klas heb ik eindelijk tieten gekregen. Vroeger toen ik nog veertien was zag ik er nog uit als een meisje van tien of elf. Je
9
weet wel. Geen haartje te bekennen en tieten zo plat als een eurocent. Toen vond ik het nog niet erg om in Frankrijk naar zo’n blotekontencamping te gaan. Ik speelde toen ook gewoon nog met andere kinderen en zo. Op school kon ik dan opscheppen dat ik helemaal, met de auto en caravan, naar Zuid Frankrijk was geweest. Op school vertelde ik echter nooit dat het om blotekontenvakanties ging. Stel je voor. Dat is voor schut. Maar nu, nu mijn lichaam een eigen wil lijkt te hebben, wil ik echt niet meer mee op vakantie en al helemaal niet in mijn blootje. Momenteel heb ik wel hele andere interesses. Jongens kijken is leuk en paardrijden, lijkt me ook wel leuk. Heb ik nog nooit geprobeerd trouwens. Nou, jongens en paarden, die zullen er wel niet zijn op die saaie stomme blotekontencamping aan zee. Nee, daar lopen alleen van die etterjong rond waar ik van mijn ouders lief mee mag gaan spelen. Ik ben toch geen babysitter of zo. Vanaf mijn verjaardag heb ik al keihard gewerkt met die stomme folderwijk die ik van papa moest gaan doen. Hij vond het tijd worden dat ‘zijn Anoukje’ de waarde van het geld leerde kennen. Nou, dat weet ik al! Nu loop ik iedere week te zwoegen voor een paar euro’s. Die papa nota bene voor mij op een spaarrekening zet. Wel zegt hij dat, nu ik werk, ik een hele euro meer zakgeld per week zou krijgen. Dat klopt, ik heb één hele euro meer gekregen. Maar met vijf euro in de week kun je toch nog helemaal niks. Met een beetje geluk spaar je in een paar weken een cd’tje bij elkaar maar dan moet je wel bijna alles weg leggen en kun je niets anders leuks doen. Om over iets lekkers bij de McDonald’s te eten maar te zwijgen. Die is tegenwoordig veel te duur. Ja, samen een menuutje pakken met kip nuggets, die je dan kan delen met je vriendinnen.
Och jee, daar heb je het gedonder al. Papa komt mijn kamer in. ‘Verdorie! Slome trien, kom je nest uit. We gaan zo rijden en ik heb
10
nog steeds die verdomde tas speelgoed niet van je gekregen. De caravan is bijna geladen en als ik klaar ben en je hebt niets bij je, dan heb je brute pech’. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen