Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 26,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Astrolabium Anatomie

Het platte astrolabium

Ton Pel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ---------------------------Astrolabium Anatomie - het boek ------------------------------------------------------------
  Een astrolabium is een hoekmeetinstrument dat in bijna duizend jaar is ontwikkeld en gebruikt om de plaats van heldere sterren en de zon af te leiden uit de tijd, en andersom.

  Dit boek is echt iets voor jou, als je wilt weten wat je ermee kan doen, hoe het werkt, hoe het in elkaar zit en waar het vandaan komt. Het is zonder wiskunde te begrijpen. Voor de liefhebbers daarvan is achtergrondinformatie opgenomen. Het bevat platen van een stap voor stap reken- en tekenmodel. Je kan ze vrij gebruiken door ze van www.tonpelnl/asytrolabium te dowloaden.

  Ga in dit boek grasduinen. Je zal je verwonderen over de ontzagwekkende sterrenhemel en over de slimheid en het vakmanschap waarmee astrolabia gemaakt werden.
  ---------------------------Reacties van lezers ------------------------------------------------------------------------------
  'Ik heb nooit geweten hoe dit allemaal in elkaar zit. Dit boek is goed geschreven, met duidelijke figuren. Ton is met dit boek een prima leraar'. Wim Brand.
  'Ton wekt met zijn vriendelijke schrijfstijl nieuwsgierigheid op om meer te willen weten over het complexe en zeer interessante onderwerp astronomie en de werking van het astrolabium'. Marieke de Groot.
  'Het astrolabium is een zeer vernuftig, maar ingewikkeld instrument. In het boek wordt duidelijk beschreven hoe een astrolabium gebruikt kan worden en met behulp van moderne technieken, die door Ton gebruikt zijn, zelf kan worden gemaakt'. Peter de Groot - Zonnewijzerkring.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 139
  Uitgeverij : Ton Pel
  ISBN : 9789464066241
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  Deel 1 Algemeen en samenvatting
  Deel 2 Sterrenkundige opfrisser
  Deel 3 Projectie van de hemel op een plat vlak
  Deel 4 Wat is het astrolabium, hoe zit het in elkaar, hoe werkt het
  Deel 5 Details, hulplijnen, schalen en andere onderdelen
  Deel 6 Het astrolabium zelf gemaakt
  Deel 7 Het astrolabium toegepast
  Deel 8 Waar komt het astrolabium vandaan
  Deel 9 Bijlagen, w.o. reken- en tekenmodel, bouwtekeningen en externe informatie
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Met een astrolabium kan je vraagstukken oplossen over de plaats en tijd van sterren en de zon. Bijvoorbeeld wanneer op een bepaalde datum het hoogste punt van een ster is, en waar en hoe laat de zon onder gaat. Ook complexere vragen kan je met een astrolabium aan. Dat alles kan je op basis van waarneming van de sterren en de zon en van de, soms schijnbare, beweging van:
- de aarde. Rotatie=draaiing om zijn as en ellipsvormige baan rond de zon;
- de zon. Revolutie=schijnbare omloop van de zon om de aarde langs de ecliptica;
- de sterrenhemel'

'We gaan in dit deel uit van de tegenwoordige opvattingen over plaats en beweging van de aarde, de zon en de sterren. De baanbewegingen van hemellichamen hebben in deze tijd geen grote geheimen meer. Dat blijkt o.a. uit het feit dat, soms na een reis van jaren, robotvoertuigen op verre planeten kunnen worden geplaatst'

'De tijd bestaat alleen maar omdat alles tegelijk zou gebeuren' (Einstein 1879-1955)
'De uitzondering bevestigt dat de regel fout is' (Feynmann 1918-1988)
'Zonder de juiste experimenten concludeer ik niets' (Kepler 1571-1630)
'Het boek der natuur ligt opengeslagen voor ons maar is met andere letters geschreven dan ons alfabet. Haar letters zijn driehoeken, vierhoeken, cirkels en bollen' (Galilei 1564-1642) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen