€ 39,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Auto- en Motorsport in Zuid-Limburg

Bastion der Gemotoriseerde Sport

Rob Semmeling • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het is vandaag de dag nog maar moeilijk voor te stellen, maar er was een tijd dat Zuid-Limburg een waar bastion der gemotoriseerde sport was. Enkele decennia geleden werd er in deze contreien volop aan auto- en motorsport gedaan: wegraces, motorcross, autocross, speedway en kartraces waren aan de orde van de dag. Helaas is daar tegenwoordig niets meer van over: met de autosport was het begin jaren '80 al gedaan, en sinds het verrijden van de laatste Zuid-Limburgse motorcross in Elsloo in 2013 is ook de motorsport hier vrijwel uitgestorven. Middels dit boek wil ik de herinnering aan die eens zo roemrijke tijd levendig proberen te houden. Centraal staat daarbij steeds de vraag: waar en wanneer vond er auto- of motorsport plaats? Zuid-Limburg wordt daarbij gedefinieerd als alles ten zuiden van gemeente Echt-Susteren, of andersom geredeneerd, alles tot en met gemeente Sittard-Geleen. Ook de rest van de provincie komt in het boek aan bod.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 212
  Uitgeverij : Rob Semmeling / Pumbo.nl
  ISBN : 9789463457798
  Datum publicatie : 10-2019
 • Inhoudsopgave
  Deel 1: In den beginne... Parijs-Amsterdam-Parijs, 1898: pagina 6-10
  Deel 2: Limburgse auto- en motorsportkalenders tot en met 2017: pagina 11-83
  Deel 3: Auto- en motorsport in Zuid-Limburg, plaats-voor-plaats: pagina 84-177
  Deel 4: Elders in Limburg: pagina 178-197
  Appendix: pagina 198-212
 • Reviews (8,3 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  29-10-2020
  Een schitterend naslagwerk!
  Wat een enorme hoop werk moet deze man verzet hebben om dit allemaal bij elkaar verzameld te krijgen. Een enorme hoeveelheid mooie foto's aangevuld met de nodige informatieve tekst. Kortom, iedere liefhebber van de historische Limburgse automobiel en motorsport moet deze beide exemplaren in zijn boeken kast hebben staan.


  Geplaatst door , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-01-2020
  Boek
  Goed boek met veel informatie maar vooral omdat ik op veel plekken zelf ben geweest ten tijden van de wedstrijden. De vraag is echter of hetzelfde boek er ook komt maar dan over Midden en Noord Limburg.


  Geplaatst door uit Steyl , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-01-2020
  Boek Auto- en Motorsport in Zuid-Limburg
  Zeer interessant boek. Bijzonder is dat de alle wedstrijdschema's zijn opgenomen in het boek. Ik zie al uit naar het vervolgboek (fotoboek). Desmond Kusters


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  12-01-2020
  Titel: geldt voor geheel Limburg
  Mooie opsomming van wat er in Limburg heeft plaats gevonden. Is ook mijn eigen geschiedenis, wat betreft motorsport in Limburg

     alle evenementen in Limburg
     details
     ........
     ......

  Geplaatst door uit Zuid Limburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  11-01-2020
  Mooi naslagwerk
  Blij verrast dat er zoiets geschreven werd. Mooie opzet, het is behalve een jaarlijks verhaal, ook een naslagwerk. Alhoewel er waarschijnlijk nog meer geschreven zou kunnen worden, geeft het een mooi beeld weer wat betreft de racerij in vooral de zuidelijke helft van Limburg. Foto materiaal is goed/voldoende, al mag het altijd meer zijn. Petje af voor het gedane werk van de schrijver !

     Goede opzet van het boek.
     Hadden iets meer foto\'s mogen zijn.

  Geplaatst door uit Roermond , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-12-2019
  Auto- en Motorsport in Zuid-Limburg
  We kennen de schrijver van dit boek, Rob Semmeling, als de man achter de website over de racecircuits waar hij heel veel werk van gemaakt heeft. Rob heeft ook in zijn boek over de Zuid-Limburgs auto- en motorsport veel tijd en aandacht gestoken. Jarenlang is Rob bezig geweest om in de archieven de broodnodige informatie boven water te halen. Dat is te merken. Het boek is een indrukwekkend naslagwerk geworden met erg veel informatie over de gemotoriseerde snelheidsporten in Zuid-Limburg. En dat niet alleen ook de auto- en motorsport in de rest van Limburg komt aan bod. Het boek begint met een verslag van de eerste autosportwedstrijd in Nederland. De wegwedstrijd Parijs-Amsterdam die in 1898 ook door de provincie Limburg leidde. In het overzicht van alle wedstrijden worden per jaar vanaf 1923 tot en met 2017 de wegraces, motorcross, autocross, speedway, bergklimraces en kartraces vermeld. Ook worden in dit overzicht nog veel bijzonderheden van het seizoen vermeld. In het derde gedeelte worden alle plaatsen waar wedstrijden plaats vonden een voor een behandeld en is er veel informatie over te lezen. Behalve de datum en de plaats waar de wedstrijden plaats vonden staat er ook in door welke club of vereniging en onder welke bond de wedstrijden georganiseerd werden. Ook is er de nodige aandacht voor het wel en wee van clubs, verenigingen en bonden. Als toetje staan er ook nog een aantal plattegronden van Zuid-Limburgse circuits in. In het boek staan bovendien veel grootformaat mooie zwart-wit en kleuren foto’s. Het A-4 boek is gedrukt op een mooi dik papier en is een lijvig prachtig boekwerk geworden wat de motor- en autosportliefhebber zeker vele plezierige uren zal bezorgen.

     Veel informatie
     Veel foto’s

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 39,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen