€ 35,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Balletrecepten

De ingrediënten van de klassieke ballettechniek

Maricelle Peeters • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging bevat dit boek alle ingrediënten van de klassieke ballettechniek.

  Een doeboek waarin je vanaf de allereerste les wordt betrokken door zelf iedere beweging te voelen en te beleven. Geen kant-en-klare maaltijden, maar keukenkastjes vol met ingrediënten die je nodig hebt om de beste balletrecepten te kunnen bereiden en uit te voeren. Zodra je de ingrediënten uit deel 1 van dit boek beheerst en begrijpt, ga je in deel 2 ontdekken hoe je dit kunt toepassen in de beginselen van de klassieke ballettechniek. Zodra je dit ‘geheim’ hebt ontdekt, zul je in staat zijn om jouw ballettechniek keer op keer te verbeteren en heel veel plezier en voldoening beleven aan deze oneindige ontdekkingsreis!

  “Dit boek heeft alle ingrediënten die je nodig hebt als je begint met ballet. Balletrecepten legt de klassieke ballettechniek op een duidelijke, leuke en beeldende manier uit, En de metaforen die in dit boek worden gebruikt zullen de lezers nog jaren bij blijven.”
  Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet

  Trailer Balletrecepten: https://www.youtube.com/watch?v=XLjoBPvokAA
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 297mm x 210mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Balletstudio Le Rêve
  ISBN : 9789082870107
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  Welkom in het boek Balletrecepten!

  Deel 1: De ingrediënten van de klassieke ballettechniek
  De basis van de klassieke ballettechniek

  Les 1 Houding
  Les 2 Spierspanning
  Les 3 Uitdraaien
  Les 4 Gewichtsverdeling
  Les 5 Placering
  Les 6 Verlengen en counterpull

  Bevinding deel 1

  Deel 2: De recepten van de klassieke ballettechniek
  De posities en bewegingen van de klassieke ballettechniek

  Les 7 Voetposities
  Les 8 Armposities
  Les 9 Ports de bras
  Les 10 Demi-plié en elevé
  Les 11 Grand plié
  Les 12 Battement tendu
  Les 13 Battement tendu jeté
  Les 14 Rond de jambe par terre
  Les 15 Sur le cou-de-pied
  Les 16 Battement frappé en petit battement
  Les 17 Battement soutenu en battement fondu
  Les 18 Relevé lent en grand battement jeté
  Les 19 Battement retiré en battement développé
  Les 20 Rond de jambe en l’air
  Les 21 Relevé
  Les 22 De poses van het klassieke ballet
  Les 23 Verbindende bewegingen
  Les 24 Sprongen
  Les 25 Draaien

  Stoven
  Boodschappenlijst
  Slotwoord
  Dankwoord
  Bronvermelding
  Over de auteur
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 35,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom in het boek Balletrecepten!

Mijn naam is Maricelle en ik houd heel veel van klassiek ballet. Als zesjarig meisje ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met klassiek ballet. Mijn overbuurmeisje Anja zat op klassiek ballet en ik wilde dolgraag met haar mee. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Zoals veel kinderen vond ik het roze balletpakje heel mooi. Dat wilde ik ook wel aan. Na die allereerste balletles ben ik nooit meer gestopt. Dat was niet vanwege het roze balletpakje. Alles sprak mij aan: de oefeningen, de structuur, de discipline, de muziek, het vrij dansen, het gevoel en later ook het dansen op een podium in een mooi kostuum.

Al gauw kreeg ik mijn allereerste balletboek cadeau en op een gegeven moment kende ik het helemaal uit mijn hoofd. Ik las over de basisposities, de oefeningen aan de barre, het werken in het midden, over het dansen op spitzen, over het werken met een partner, over kostuums, over de choreograaf, de choreoloog en over mime. Ook werden er verschillende balletverhalen beschreven. En dat alles met heel veel plaatjes erbij. Vanaf dit moment wilde ik alsmaar meer weten over het klassieke ballet. Nu, vele jaren later, heb ik dan ook meerdere boekenkasten vol met allerlei verschillende balletboeken.

Sinds kort staat daar een nieuw balletboek tussen met de titel Balletrecepten. Mijn eerste zelfgeschreven balletboek waarin ik jou mee ga nemen in de beleving van de beginselen van de klassieke ballettechniek. Hoe voelt het om een demi-plié, een battement tendu, een draai en een sprong te maken? Dat kan alleen met de juiste ingrediënten. Net als koken. Een recept lukt alleen als je de juiste ingrediënten gebruikt. Een balletpas uitvoeren lukt ook alleen wanneer je de juiste ingrediënten toepast.

Onmisbaar in de keuken van balletrecepten is de weegschaal. Om een balletpas op de juiste manier te kunnen uitvoeren ben je namelijk altijd bezig om je lichaam in balans te brengen. Waar iets omhoog gaat, moet er ook iets naar beneden gaan om in balans te zijn. Waar iets naar voren gaat, moet er ook iets naar achteren gaan. Waar iets naar rechts gaat, moet er ook iets naar links gaan. Hoe? Dat ga je allemaal stap voor stap ontdekken, voelen en beleven in dit boek. Zorg dat je er klaar voor bent. Steek je haren netjes op, doe je sieraden af en trek passende balletkleding aan. Wanneer je respect toont voor de tradities van het klassieke ballet zal er een bijzondere, mooie en interessante wereld voor jou opengaan.

Lees smakelijk!

Maricelle Peeters
Rotterdam, 2018 ×
SERVICE
Contact
 
Vragen