€ 18,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Beginnen met leidinggeven doe je zo!

5 stappen naar succesvol leiderschap

Sonja van Beveren • Boek • paperback

 • Samenvatting
  BEGINNEN MET LEIDINGGEVEN DOE JE ZO!
  5 STAPPEN NAAR SUCCESVOL LEIDERSCHAP

  ‘Of je nu een teammanager bent of een CEO, beginnen in een nieuwe baan brengt een onstuimige mix van opwinding, onzekerheid en uitdagingen met zich mee. Dit boek biedt advies en begeleiding om deze overgangsperiode tot een persoonlijk succes te maken.’
  Marshall Goldsmith, top executive coach, bestseller auteur New York Times en auteur van o.a. Triggers.

  ‘Een toegankelijk, pragmatisch en vlot geschreven boek voor iedere leidinggevende die nieuw is in het vak. Sonja wijst je de weg tijdens die spannende eerste fase en helpt je vele beginnersfouten te voorkomen. Kom sterk uit de startblokken en ontdek dat leidinggeven een prachtig vak is.’
  Remco Claassen, trainer, spreker en bestseller auteur op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

  Leiderschap is weten wat je doet en waarom je dat doet. Hoe pak je dingen aan? Wat laat je zien en horen in de dagelijkse praktijk?

  Als je snel wilt groeien in je nieuwe rol als leidinggevende is dit hét boek voor jou. Het geeft je simpele methodes en stappen die werken. Die zorgen voor blijvende groei van jezelf én van je teamleden. Je vindt antwoorden op vragen als:
  1. Hoe word je de baas over jouw agenda in plaats van andersom? Hoe besteed je je tijd zo effectief mogelijk aan de juiste dingen?
  2. Wie ben jij en waarom doe je wat je doet? Wat is jouw effect op anderen en hoe zorg je voor een positief effect?
  3. Wat is jouw visie op leiderschap? Hoe ga je om met je eigen leidinggevende?
  4. Waar staat jouw team en waar staan jouw teamleden? Hoe herken, erken en benut je de talenten van je teamleden?
  5. Hoe kom je van organisatiedoelen naar teamresultaten?

  Als bonus vind je tips van ervaren leidinggevenden om direct te gebruiken!

  Sonja van Beveren is ondernemer, trainer, coach en auteur. Zij helpt beginnende leiders om met meer gemak en plezier succesvol leiding te geven. Ze is zelf jarenlang leidinggevende geweest en traint en coacht beginnende leiders. Sonja leert graag van anderen omdat er telkens nieuwe wegen zijn die naar Rome leiden.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 230mm
  Aantal pagina's : 176
  Uitgeverij : Regie en resultaat
  ISBN : 9789081505000
  Datum publicatie : 01-2017
 • Inhoudsopgave
  INHOUDSOPGAVE

  Aanbevelingen
  Voorwoord
  Dank
  Inleiding

  Stap 1: Hoe word jij de baas over jouw agenda in plaats van
 andersom?
  Laat jij je leiden door je agenda ... of leid je zelf. Om de baas
 te worden over je agenda heb je tijdig en gericht aandacht te besteden aan je langere termijndoelen. Hoe je ervoor zorgt dat je focus hebt, de juiste keuzes maakt en je minder af laat leiden door anderen en/of door minder belangrijke activiteiten.

  Stap 2: Wie ben jij en waarom doe je wat je doet?
  Je leert het gedrag van jezelf en het gedrag van anderen 
beter te begrijpen. Je leert dat je uniek bent in jouw manier van kijken en doen en dat je teamleden, collega’s en je eigen leidinggevende ook uniek zijn in hun manier van kijken en doen. Met behulp van een aantal modellen en bijbehorende oefeningen ben je in staat effectiever en flexibeler om te gaan met de mensen waar je mee werkt.

  Stap 3: Wat is jouw visie op leiderschap? Hoe ga je om met
 jouw eigen leidinggevende?
  Als je begint met leidinggeven weet je nog onvoldoende 
wat leidinggeven eigenlijk is. Door te weten wat je met
 jouw leiderschap wilt bereiken, creëer je een inspirerende
 meetlat voor jezelf. Hoe sluit je aan bij de stijl van jouw eigen leidinggevende, bouw je een goede relatie op, en zorg je ervoor
 dat je ruimte voor jezelf creëert om de dingen op jouw manier te doen.

  Stap 4: Waar staat jouw team en waar staan jouw teamleden?
  Teamsamenwerking is een proces. Hoe leer je dit proces beter begrijpen, zodat je er actief invloed op uit kunt oefenen om het te verbeteren. Je leert de kwaliteiten en talenten van je individuele teamleden beter kennen, zodat je ze kunt helpen steeds zelfstandiger en bevlogen hun werk te doen.

  Stap 5: Hoe kom je van organisatiedoelen naar teamresultaten?
  Als je niet weet wat de doelen van jouw organisatie zijn, kun je niet optimaal presteren als team. Wat is het onderscheidend vermogen van de organisatie waar je werkt en wat zijn de verwachtingen van jullie klanten. Hoe je de verwachtingen van klanten waarmaakt door je team(leden) te helpen de afgesproken resultaten te realiseren.

  Slotoverpeinzing
  Bonus
  Over de auteur
  Literatuurlijst
 • Reviews (8,3 uit 11 reviews)

  30-04-2017
  Alleen voor beginnend leidinggevenden?
  Beginnen met leidinggeven doe je zo, is een vlot geschreven boek, met verschillende modellen helder uitgelegd. Heel praktisch met toepasbare opdrachten. Alleen voor ( beginnend) leidinggevenden? Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die op een professionele wijze met anderen moet samenwerken.


  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-04-2017
  Praktisch en resultaatgericht
  Sonja geeft je als ervaringsdeskundige praktische handvatten die je kunnen helpen invulling te geven aan je rol als leidinggevende. Een toegankelijk geschreven boek met vragen die je uitnodigen na te denken over je rol en missie. Zonder poespas en met flair. Een aanrader voor startende leidinggevenden!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-04-2017
  Helder en duidelijk beschreven
  Het boek van Sonja van Beveren is in heldere en duidelijke taal geschreven. Het boek is vooral een boek om als naslagwerk te gebruiken voor beginnend leidinggevenden en andere geinteresseerden. Het is een mooie mix tussen theorie en praktijkvoorbeelden.


  Geplaatst door uit Drenthe , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-03-2017
  Leerboek voor MBO/HBO!
  Mijn complimenten voor dit boek! Heb het gelezen en vind het een heel mooi concept. Goede verhouding tussen leren, testen, ervaring en doen. Zou eigenlijk een leerboek voor mbo/hbo moeten zijn.


  Geplaatst door uit Emmen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-02-2017
  Must have voor (beginnende) leidinggevenden
  In dit zeer eenvoudige, praktische en toegankelijk geschreven boek neemt Sonja je in 5 stappen mee op je reis naar succesvol leiderschap. Aan de hand van verschillende modellen en methodes leer je de basis van effectief leidinggeven waardoor je je (nieuwe) rol met plezier zult uitoefenen. De persoonlijke verhalen van Sonja over haar eigen ontwikkeling tot leidinggevende en die van geinterviewden maakt dat je steeds nieuwsgierig blijft doorlezen. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen en/of opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kun je het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Dit boek zou je baas je kado moeten doen als je promotie maakt naar een leidinggevende functie. Met veel plezier gelezen. Een echte aanrader dit boek!

     Zeer toegankelijk geschreven.
     Opdrachten na elk hoofdstuk.

  Geplaatst door uit Assen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  17-02-2017
  Praktisch en doortastend
  Het boek met veel plezier gelezen! Een leuk, maar ook handig boekwerk om tips en tricks uit te halen als leidinggevenden. Tevens herkenbaar, maar ook makkelijk dat de management stijlen en theorieen modelmatig zijn weergegeven. Dat maakt het makkelijker om er nog eens naar terug te grijpen. Ik was positief verrast dat het niet alleen maar een boekwerk is, maar ik ook nog werd verleid om mijzelf tegen de lat te leggen en daarover te schrijven in het boek.Het boek leest makkelijk en vlot en de opbouw is logisch!

     Prikkelt deze lezer
     Leest vlot weg
     Begrippenverwijzing naar Wikipedia

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-02-2017
  Ook voor gevorderden een zeer waardevol boek !
  Sonja en ik kennen elkaar vanuit de periode dat we beiden bij Unive Verzekeringen werkzaam waren. We waren geen directe collega's maar omstreeks 2000 hebben we met het gehele MT een Leader Academy training gedaan o.l.v. Domien van Gool, waar we elkaar wat beter hebben leren kennen. Relatief kort na deze training sessies zijn we beiden vertrokken bij Unive. Nu een paar jaar geleden kwam Sonja weer bij mij in beeld via Linkedin met haar zeer lezenswaardige nieuwsbrieven. Vervolgens hebben we elkaar regelmatig ontmoet in Spier, waar we onder het genot van een kop koffie soms aangevuld met een Beiler kontje , bijpraten over onze levensavonturen. De eerste keer na de vele jaren van geen verbinding meer met elkaar hebben, vroeg zij of ik mij wist te herinneren dat er een Amerikaan die speciaal was ingevlogen, vertelde over het arendsjong dat opgroeide bij de kippen en dat gedrag ook helemaal kreeg. Ik moest diep nadenken en wist mij wel de Amerikaan te herinneren maar het verhaal van de arend en de kippen stond mij niet meer helder voor de geest. Dat verhaal had haar destijds zo ontroerd, dat zij haar vleugels had uitgeworpen en haar vrijheid op is gaan zoeken. Ze geniet van die vrijheid en laat zich niet meer vangen in een vast dienstverband. Wel heeft ze een ijzeren discipline voor zichzelf, wat nu weer gebleken is door dit boek binnen een halfjaar te schrijven en in eigen beheer uit te geven. Sonja deelt met graagte haar eigen praktijk ervaringen met de grote kennis die ze heeft opgebouwd. Dit doet ze op een zeer systematische, praktische en bruikbare wijze. Het boek vrijblijvend lezen, zal weinig effect sorteren, maar de invuloefeningen sturen je om aan de slag te gaan. Het helpt ook gevorderden in de eeuwige zoektocht tot verbetering, sprak de veteraan tegen zichzelf!


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  02-02-2017
  Een goed boek voor elke leidinggevende
  Het boek leest vlot en er staan veel praktijkvoorbeelden in. In 5 logische stappen beschrijft Sonja alles wat met leidinggeven te maken heeft. Door de opdrachten in het boek blijft het niet alleen een stuk theorie, maar kun je het je eigen gaan maken en ontdekken wat jouw visie op leidinggeven is en wat jij hierin belangrijk vindt. Kortom een heel goed boek voor elke leidinggevende die zich wil blijven ontwikkelen!

     Vlot geschreven
     Herkenbaar

  Geplaatst door uit Grijpskerk , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-01-2017
  Pragmatisch met tastbare adviezen
  Sonja van Beveren is erin geslaagd om op een prettig leesbare wijze een pragmatische handleiding te bieden aan startende leidinggevenden. Het boek leest makkelijk weg, is kort en bondig en heeft een overzichtelijke structuur. Het staat vol met praktische adviezen waar je als beginnende leidinggevende onmiddellijk mee aan de slag kan. Ook voor de meer ervaren leidinggevenden is het boek een aanrader om hun kennis snel weer even op te frissen.

     Kort en bondig
     Prettig leesbaar

  Geplaatst door uit Zetten
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  27-01-2017
  Viisie op leiding geven
  Ik vond het interessant om de citaten van leidinggevenden te lezen over hun visie op leiding geven: Divers, compact en inspirerend.

     Vlot leesbaar
     Veel praktische informatie

  Geplaatst door uit Assen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-01-2017
  Meer dan beginnend
  Het is een mooi en leesbaar boek. Niet alleen voor beginnende leidinggevenden, maar ook voor door de wol geverfde leidinggevenden. Bepaalde onderdelen zijn voor hen ook zeer leerzaam.


  Geplaatst door uit Groningen
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 18,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen