€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bewustzijn upgrade voor transitie in de 21ste eeuw

Frans de Vlieger • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is voortgekomen uit onderzoek naar de werking van de menselijke psyche dat vergelijkbaar is met de blackbox-methode die in de natuurkunde gebruikelijk is. Het toont niet alleen aan dat de menselijke psyche anders werkt dan we gewoonlijk denken, maar het laat vooral zien dat we ons in spanning en conflicten niet volledig bewust zijn van de werkelijkheid. Dit is voor vrijwel niemand voor te stellen, totdat je het zelf gezien en ervaren hebt. Daarom een metafoor:

  De gemiddelde persoon is als de man in Plato’s grot, die slechts de schaduwen ziet en deze voor de werkelijkheid houdt. Zodra hij deze dwaling heeft ingezien, weet hij slechts dat de schaduwen niet de werkelijkheid zijn. Wanneer hij zich draait naar het licht kan hij de grot en de duisternis verlaten: daar ziet hij de volle werkelijkheid en zijn de schaduwen verdwenen.

  In deze metafoor met licht als analogie voor bewustzijn helpt dit boek je de grot uit te lopen naar het licht, maar je hebt wel zelf te gaan lopen! En om de eerste keer je om te draaien en het licht te gaan zien is een animatie-tool ontwikkeld die vrij beschikbaar is op www.cvop.nl Daar vind je ook een beschrijving wat deze bewustzijn upgrade oplevert!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 132
  Uitgeverij : Centrum voor Onoplosbare Problemen
  ISBN : 9789082947403
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Introductie


Lang hebben mensen gestreefd naar een landing op de maan. Maar toen de eerste astronaut de maan van dichtbij zag was het meest indrukwekkende moment toen hij de camera naar de aarde richtte. Er viel een stilte bij het zien van de aarde vanuit een perspectief dat de mens nog nooit gekend had.


Een autorit ervaren we anders als bestuurder dan wanneer we op de passagiersstoel zitten, en voorin beleef je het anders dan achterin. Het perspectief van waaruit we de werkelijkheid ervaren bepaalt onze beleving en we hebben dus allemaal onze eigen belevingswereld, onze eigen waarheid vanuit ons eigen perspectief. Als we die waarheden bij elkaar proberen te krijgen belanden we al snel in een zwarte-pieten-discussie met alle spanning van dien: we willen allemaal gelijk hebben maar niemand heeft gelijk. De waarheid ontdekken over onze eigen belevingswereld is maximaal moeilijk, want het perspectief van waaruit we de werkelijkheid ervaren is weer onze eigen belevingswereld.

Al vroeg in mijn leven zat ik gevangen in mijn eigen belevingswereld. Ik probeerde gelijk te krijgen, mijn wereld waar te maken, onder controle te houden en natuurlijk nam de spanning alleen maar toe. Ik was bezig met een uitputtingsslag die ik alleen maar kon verliezen. Ik zag gewoon niet waarin ik vastzat totdat ik van perspectief wisselde en mezelf ging waarnemen als een buitenstaander. Daarna ben ik gaan zien dat vele mensen op een zelfde manier gevangen zitten in hun belevingswereld als er spanning is.

Het perspectief van een buitenstaander heb ik verder uitvergroot totdat van iemand die van een andere planeet komt. Die ziet zeven miljard verschillende mensen die praten vanuit evenzoveel belevingswerelden. Maar bij alle mensen met mentale spanning blijken de belevingswerelden overeenkomsten te vertonen, waardoor een gemeenschappelijke ‘waarheid’ over de psyche van de mens aan het licht komt.

In dit boek laat ik zien wat er aan de hand is met een mens die in spanning is vanuit het perspectief van een buitenstaander. Het begint met acht waarnemingen, die geen spannend verhaal vormen, maar nodig zijn om tot de ontdekking te komen hoe onze psychische belevingswereld werkelijk in elkaar zit. Wat hiervan de praktische betekenis is bespreek ik hieronder.

Met dit boek alleen blijken de meeste mensen het lastig te vinden om voor te stellen hoe de psyche werkt in spanning. Daarom is de tool ontwikkeld waar de achterkant van dit boek naar verwijst, zodat dit relatief makkelijk inzichtelijk wordt. Het doorlopen van de tool op www.cvop.nl maakt het lezen van dit boek vanaf hier veel makkelijker.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen