€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bij heldere hemel

Mijn leven voorbij de kanker

Minke Koks • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Pasgetrouwd en als moeder van een kerngezonde baby van bijna 9 maanden oud, lacht het leven Minke toe. Ze is een jonge vrouw van 30, in de bloei van haar leven, met grootse plannen voor haar toekomst. Er is dan ook geen vuiltje aan de lucht, totdat op een zonnige dag in december één zin haar leven, en dat van haar gezin, volledig op zijn kop zet: ‘U hebt kanker’. En daar mag ze het dan mooi mee doen.

  Minke schrijft over een van de meest kwetsbare periodes in haar leven. Een tijd waarin haar worsteling met kanker, een bijna-doodervaring, lompe artsen en een boze heks haar tot het uiterste drijven. Een eerlijk, intiem en oprecht inkijkje in haar leven dat niet alleen over vechten en overleven gaat, maar vooral over opkrabbelen, oerkracht, verbinding en nóg krachtiger in het leven staan dan voorheen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 164
  Uitgeverij : Nexus
  ISBN : 9789464066067
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  11-04-2021
  Diep in mijn hart geraakt
  Wat een fantastisch (misschien niet het meest passende woord) boek... Jeetje wat kan ze goed schrijven. Innemend, sterk, krachtig, kwetsbaar, meeslepend geschreven. Maar echt: WAUW!!


  Geplaatst door , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-04-2021
  Aanrader
  Wat een mooi verhaal. Veel herkenningspunten, ookal heb ik zelf deze ziekte (gelukkig) niet meegemaakt. Ook voor mensen die bezig zijn met een zoektocht naar zichzelf een boek vol herkenning en misschien zelfs goede tips.

     Goed geschreven
     Herkenning

  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarVoor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Van de ene op de andere dag verdween mijn ongedwongen en misschien ook wel naïeve bestaan.

Ik was dertig jaar oud en voelde me onaantastbaar en sterk. Als er iets ergs gebeurde, dan was dat bij een ander, niet bij mij. Als ik ergens op kon vertrouwen, dan was het mijn lichaam wel! Sterk, atletisch en fit.

Er was dan ook geen wolkje aan de lucht. Als kersverse moeder en met grootse plannen voor mijn therapiepraktijk, lachte het leven me toe. Alles was goed totdat één zin mijn hele leven op zijn kop zette: ‘U hebt kanker.’ En daar kon ik het dan mooi mee doen.

Kanker. Ik? Ja dus. Totaal onverwacht. Donkere wolken bij heldere hemel. Dagenlang heb ik gedacht te zullen sterven. Als je kanker had, ging je dood, was mijn overtuiging. Maar ik wilde leven! Ik wilde zo graag blijven leven!
Ik koos voor het leven, ik mocht niet opgeven!

Wat je meemaakt als je wordt geconfronteerd met een dergelijke bedreiging is niet van tevoren te regisseren. Ieder verhaal is anders. Iedere ervaring is dat ook. Het is een persoonlijk proces en je gaat er doorheen, of je nu wilt of niet.

Ik heb me door alles heen geworsteld. Heel veel angstige, verdrietige en wanhopige momenten heb ik gekend, maar ook was er ruimte voor humor en verbinding.
Weet je? Ik heb meegemaakt wat ik moest meemaken en het is heel heftig geweest. Zo heftig zelfs dat ik het bijna niet had kunnen navertellen.

Maar ik ben er nog!

Nu maak jij in dit boek al mijn ervaringen nog een keer met mij mee. Elke gebeurtenis is waargebeurd. Passages uit mijn dagboeken, brieven en e-mails naar mijn dierbaren, heb ik zorgvuldig opgenomen in dit boek. Samen met alle levendige herinneringen in mijn geheugen vormen zij de basis van mijn verhaal.

Dit boek is onderverdeeld in vier delen.
Het eerste deel gaat over mijn leven mét kanker en hoe daardoor de eens zo stevige aarde onder mijn voeten begon te wiebelen. Het beschrijft hoe ik vecht voor mijn bestaan en ook hoe ik houvast probeer te vinden, voor mezelf maar vooral ook voor mijn toen bijna negen maanden oude dochter Eva.

Deel twee vertelt over mijn tijd na de ziekte. Hoe ik vol vuur en wilskracht mijn leven weer in eigen handen probeer te krijgen. Hoeveel doorzettingsvermogen ik ook had, mijn dadendrang keerde zich op den duur tegen me.

In deel drie lees je over mijn helingsproces dat daarop volgde. Ik sta mezelf toe de diepte in te gaan en beschrijf de weg waarmee ik de balans in mezelf weer terugvind.

Deel vier is een cadeautje. Althans zo beschouw ik het zelf. Dat ik de mogelijkheid heb om te kunnen terugblikken op één van mijn meest kwetsbare periodes in mijn leven en dat ik dit met jou mag delen, betekent heel veel voor mij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen