€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Blijvend anders

Veranderen doe je zo....

Rob Droog • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Blijvend anders

  Dit boek geeft je in begrijpelijke taal een grondige uitleg over het ontstaan, behouden en het zonder strijd veranderen van bepaalde aspecten van je houding en gedrag. Het vermogen om te veranderen kan met name van belang zijn als je ten gevolge van bijvoorbeeld ziekte of traumatische ervaringen, al geruime tijd worstelt met je gedachten, emoties en gevoelens.

  Elk hoofdstuk in dit boek vormt een essentieel puzzelstukje dat nodig is om uiteindelijk het volledige plaatje te kunnen zien en begrijpen wat er zich binnenin je afspeelt. Dit bewustzijn zal je ondersteunen bij het realiseren van blijvende veranderingen in de manier waarop je met je gedachten, emoties en gevoelens omgaat. Dit zal onvermijdelijk leiden tot veranderingen in je houding en gedrag.

  Werkelijke veranderingen, groei en ontwikkeling, kunnen alleen tot stand komen wanneer we bereid zijn om te veranderen én als we over de juiste kennis en inzichten beschikken. Die kennis en inzichten krijg je hier…

  Rob Droog
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 294
  Uitgeverij : Rob Droog
  ISBN : 9789082170627
  Datum publicatie : 10-2022
 • Inhoudsopgave
  Inhoud

  Inleiding 3
  Hoofdstuk 1 De introductie van de tien spelers 10
  Hoofdstuk 2 Het denken 31
  Hoofdstuk 3 Emoties 66
  Hoofdstuk 4 Gevoelens 83
  Hoofdstuk 5 Het verleden 113
  Hoofdstuk 6 Het individuele bewustzijn 201
  Hoofdstuk 7 De individuele bewustzijnslijn. 226
  Hoofdstuk 8 Een dubbele belasting 252
  Hoofdstuk 9 De speler: lichaam 282
  Hoofdstuk 10 Het grote wonder 285
  Hoofdstuk 11 bronnen en dankwoord 290
 • Reviews (9 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  15-12-2022
  Waardevol
  Na de 2 eerdere boeken een zeer waardevolle 3e uitgaven waarmee puzzelstukjes nog beter geplaatst kunnen worden. Inzicht in en met jezelf. Een werkelijke aanrader!!!


  Geplaatst door uit Boxtel , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-11-2022
  Heel goed!
  Heel goed uitgelegd. Top!!!! Ga dit zeker aanbevelen aan familie en vrienden. Zo goed uitgelegd.

     10

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  26-11-2022
  Blijvend anders
  Mooi boek!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De vraag is dan of- en hoe je het gaat aanpakken en wat je dan precies wilt veranderen? Wil je veranderingen aanbrengen in hoe je denkt over bepaalde zaken? Bijvoorbeeld hoe je denk over jezelf, de nog pijnlijke dingen uit je verleden, je uiterlijk, de ander? Wil je verandering aanbrengen in hoe je je voelt of in de emoties die je hebt? Wil je verandering aanbrengen in je lichaam of in de omstandigheden waarin je je bevind? Kortom wat wil je veranderen, waar moet je beginnen en hoe pak je het aan?
Het probleem is dat alle factoren die je zou willen veranderen in jezelf allemaal onderdeel zijn van een onlosmakend geheel. Denken, emoties, gevoelens, je lichaam, de invloed uit je eigen verleden, je individuele bewustzijn, de omstandigheden, de onvoorziene gebeurtenissen en situaties, de individuele bewustzijnslijn en de bron waar het allemaal uit ontstaat, het is allemaal op intense wijze met elkaar verbonden, samenhangend én samenwerkend. Als je slechts één of twee factoren van het hierboven opgesomde rijtje aanpakt zal het effect veelal minimaal en hooguit tijdelijk zijn. Dat is te vergelijken met het afspreken van een nieuwe tactiek of strategie met slechts een paar spelers van het voetbalelftal, dat gaat nooit werken. De niet geïnformeerde spelers zullen namelijk de voorgaande tactieken en strategieën blijven volgen en zo je nieuwe aanpak ongewild en onbedoeld ondermijnen.
De enige juiste aanpak is de volledige aanpak.Dat wil dus zeggen dat je in ieder geval alle factoren van het gehele systeem dat houding en gedrag bepaald kent en voor zover dat kan meeneemt in de gewenste verandering. Zoals ik al heb opgesomd zijn er tien factoren waar houding en gedrag door ontstaat, door in stand wordt gehouden en die je moet kennen om tot duurzame verandering te kunnen komen. Deze tien factoren vormen gezamenlijk een hecht team. Ze handelen ook als een hecht team. Ze doen altijd alles samen en ze doen nooit iets alleen. Deze tien factoren volgen ook een duidelijk herkenbare tactiek en strategie en dát bepaalt houding en gedrag. Die tactiek en strategie zou je ook je persoonlijkheid kunnen noemen. Je persoonlijkheid is de wijze hoe je je laat zien aan de wereld, hoe je om gaat met- en reageert op de dingen die het leven je voorschotelt. Verander je iets in deze strategie en tactiek, dan verander je dus iets in je houding en gedrag. Is die verandering duurzaam, dan verandert dat onvermijdelijk ook je persoonlijkheid. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen