Niet leverbaar

×

€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Brabantse Heerlijkheden

Emmanuel Naaijkens • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Kijk door de ogen van een kunstenaar naar het landschap van Midden-Brabant, lees de bijbehorende verhalen en je gaat anders naar platteland in Nederland kijken.

  Steeds meer gaan we op zoek gaat naar landschappelijk schoon en pittoreske plekken in eigen land. In deze publicatie combineert Pater van Tilburg zijn aquarellen van oude landgoederen en van hedendaagse natuurgebieden in de Brabantse Kempen met de verhalen en geschiedenis van die plekken door Emmanuel Naaijkens. Peter van Tilburg kijkt als beeldend kunstenaar, maar ook als iemand die in de regio woont en werkt. Hij geeft de beelden net genoeg vorm om de plekken te kunnen herkennen, maar laat daarnaast ruimte voor een eigen interpretatie door de kijker. De aquarel-techniek is daarvoor bij uitstek geschikt. De ervaren oud-journalist Emmanuel Naaijkens verbindt de cultuurhistorische informatie met actuele gebeurtenissen. Een wandeling van de lezer door de gebieden in dit Brabantse landschap wordt vergemakkelijkt door de aangegeven geografische informatie.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 217mm x 248mm
  Aantal pagina's : 96
  Uitgeverij : AMB Uitgeverij
  ISBN : 9789079700950
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  Annanina’s Rust / De Gooren / Diessensbroek & langs het Wilhelmina kanaal van Biest naar Haghorst / Het Stuk / Turkaa & langs de Reusel naar Baarschot / Landgoed de Utrecht (Bockenreijder, Flaes, het Goor) / Landgoed de Utrecht, westelijk van N269 (Brandtoren) / Wellenseind / Landgoed Rovert (zuidelijk van Rovertsedijk), Oranjebond & Broekeling (Rovertse Bergen, Grootven, Halve Maan) / Landgoed Gorp & langs de Leye (noordelijk van Rovertsedijk: Bankven, Koudewater, Leenhoeve, paradijsbruggetje, Nw Hoef, Grenskapel) / Via Beekse Bergen naar Gemeentebos, Kerkeindse Heide & Galgeven / Bijzondere Buitengebieden (Nestven, Bankje Dré, Eco2eco projectgebied, Visvijver en omgeving/de Handelaars)
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen