Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 22,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Maritieme communicatie
  Maritieme communicatie (boek)
 • Cover LANGS KUSTEN EN OCEANEN
  LANGS KUSTEN EN OCEANEN (boek)

Breng de zon terug naar de kim

astronomische navigatie met de sextant

Dex Holland • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Positiebepaling op aarde door de zonshoogte te meten
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 54
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : 9789463455053
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  Breng de zon terug naar de kim
  In dit deel van het boek laten wij u kennis maken met de wijze hoe u d.m.v. de methode van St Hilaire en met behulp van uw rekenmachine of de tabellen uit de HO 249 uw positie in de kaart kunt construeren.
  Dit deel bevat beslist geen hogeschoolwerk, maar door eerst kennis te nemen van het begrip van de parallactische driehoek aan de sfeer, krijgt men toch een goed inzicht hoe alles aan de hemel draait en welke componenten men in de “HO-249” opzoekt.
  Op deze wijze kunt u snel met een goed resultaat aan het werk en loopt niet het risico dat u strandt, omdat het te uitgebreid wordt of nog onbegrijpelijk is.
  Door veel praktische oefeningen met de sextant wordt men al snel een handige en onafhankelijke navigator op zee, die zich ook zonder het GPS een weg over het water weet te banen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Daar de aarde om de as Pn-Pz draait, lijkt het of de zon (net als de sterren) een cirkelvormige baan om deze as beschrijven, die wij de “schijnbaar dagelijkse beweging” noemen. In fig.2 staat deze met een pijl op de equator aangegeven. Alle hemellichten bereiken in de
figuur 2
bovenmeridiaan hun grootste hoogte. Het snijpunt van de dagbaan van de sterren met de bovenmeridiaan noemen wij de bovendoorgang van de zon of de ster. Het snijpunt van de dagbaan met de benedenmeridiaan wordt de benedendoorgang genoemd.
Halverwege de as Pn-PZ staat loodrecht op deze as, het pagina 5

vlak van de “hemelequator”. In de figuur is dit de schuine cirkel door Oost en West. De baan van alle sterren loopt evenwijdig aan deze hemelequator. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen