€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover barka barka wusgo Burkina
  barka barka wusgo Burkina (boek)
 • Cover WATER EEN RAMP OF EEN ZEGEN
  WATER EEN RAMP OF EEN ZEGEN (boek)

Burkina Faso 2013

ed looge

Els Schrik-Vermeulen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Na vanwege allerhande projecten een aantal maal in het oosten van Burkina Faso te zijn geweest was ik nu ook nieuwsgierig geworden naar de Westkant van dit land van gastvrije en vriendelijke mensen. Dankzij zeer ervaren Burkina Faso reizigers kreeg ik nu de kans ook een andere kant van dit land te bezoeken. Bobo Dioulasso, zwemmen onder de watervallen, genieten van olifanten en apen in een natuurpark, een bezoek aan de markt van Gaoua en natuurlijk ook aan een echte feticheur. Een indrukwekkende reis werd het, mede dankzij een uitgebalanceerd programma, en de goede zorgen van plaatselijke gidsen en een betrouwbare chauffeur.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 173
  Uitgeverij : Pumbo BV
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 07-2013
 • Inhoudsopgave
  28 juni Bonne Arrivé
  29 juni Ontmoeting met een aardige Toeareg
  30 juni Krokodillen bang van ons of wij van hen?
  1 juli Karim beladen met souvenirs
  2 juli De voorouders hebben gesproken en het offer aanvaard
  3 juli Eenentwintig handen aan één cashewnoot
  4 juli Wie dolo wil drinken mag niet dik zijn
  5 juli Nijlpaarden kijken bijna een hachelijk avontuur
  6 juli Bij de Lobi kun je echt geen potje breken
  7 juli Wat er allemaal op één hoofd past
  8 juli ’s Nachts stil in een natuurpark, vergeet het maar
  9 juli Veel geluk in het natuurreservaat
  10 juli De pottenbakster is zeer tevreden met de schaal
  11 juli Iets krijgen is fijn, maar iets geven nog veel fijner
  12 juli Staking op het vliegveld in Ouaga, oh help wat nu……..
  13 juli Een groene oase in een stoffige wereldstad
  14 juli Slapend rijk worden
  15 juli Onverwacht op bezoek bij de witte paters
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In de hoteltuin worden we vriendelijk begroet door een Toeareg. Een statige man met tulband op zijn hoofd. Hij komt uit Niger om hier zijn spullen te verkopen. Hij is sieradenmaker. Hij laat er ons al wat van zien. Dan zien we het brood binnengebracht worden en vertellen hem dat we gaan ontbijten, omdat dat eerder die dag nog niet lukte. Hij wenst ons een smakelijk ontbijt. Na het ontbijt komt hij bij ons zitten en vraagt of hij ons nog meer mag laten zien. Geen bezwaar. Hij begint met oorbellen uit te pakken en houdt er een stel omhoog. Ik laat mijn oren zien, die niet voorzien zijn van gaatjes. Ik hoef verder niets uit te leggen, hij begint te lachen en pakt ze weer in. Hij toont sieraden met allerhande tekens. Hij vertelt dat het Arabische letters zijn. Hij heeft er diverse sieraden mee versierd. Ook hangers met traditionele Toeareg versierselen, vele kralen, natuursteen wit en donker agaat, kralen van klei. Ook toont hij zijn officiële document waarop staat dat hij bijoutière is, Moumed Gratz heet en met erop een “prachtige” foto van hemzelf. Nu met zijn witte tulband op is hij op de foto bijna onherkenbaar. Op mijn vraag of zo’n tulband niet erg warm is haalt hij hem van zijn hoofd en tot mijn verbazing komt er een geheel kaalgeschoren hoofd onder de tulband vandaan. Hij legt uit dat het goed helpt in de woestijn tegen zand en wind. De sieraden zijn prachtig, maar we hebben nog steeds geen geld en dat leggen we hem uit. Hij komt graag morgen terug en belooft ons een goede prijs te vragen, want wij zijn zulke aardige mensen. Ja, ja, dat zullen we nog meer gaan horen. Hij doet al zijn sieraden weer in diverse lappen die hij daarna dichtknoopt. Het moet een heel gewicht zijn om te dragen.
Hij vraagt of we nog een foto van hem willen maken. Natuurlijk willen we dat wel. De camera is snel gepakt en hij poseert geduldig voor de camera. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen