€ 32,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Vervelende mensen bestaan niet
  Vervelende mensen bestaan niet (boek)
 • Cover Vervelende mensen bestaan niet
  Vervelende mensen bestaan niet (PDF)

Chez Léon, une friture bruxelloise (NL)

n.b • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Dit boek vertelt de geschiedenis van de familietak Vanlancker, erfgenaam van de 6de generatie van het restaurant "Chez Léon". Het volgt de atypische levensloop van een man, de huidige zaakvoerder "Mr. Rudy", die in de tijdsspanne van een mensenleven van deze onderneming het meest bezochte restaurant van België heeft gemaakt.
  Naast enkele anekdotes en het parcours van enkele familieleden biedt het werk de lezer een aantal specifieke recepten van gerechten die de reputatie van deze 125 jaar oude instelling hebben gemaakt.
  Chez Léon... een opmerkelijke plek in hartje Brussel, Rue des Bouchers. Een unieke en authentieke sfeer. Jarenlange habitués en eendagsbezoekers ontdekken er de klassiekers van de Brusselse, Belgische en Brabantse keuken. Heel wat beroemdheden, de volledige politieke klasse en een aantal leden van de Koninklijke Familie aten er zij aan zij in een goedlachse sfeer.
  Elke dag staan zijn bekende mosselrecepten, Gentse waterzooi met kip, américain préparé die in de zaal zelf wordt bereid, stoemp zoals ze nergens anders wordt gemaakt, tomate crevettes, biefstuk "Père Léon", paling in't groen of sliptongetjes op Oostendse wijze op het menu. En om het feestmaal af te sluiten een chocolademousse, geflambeerde pannenkoeken... en we vergeten er ongetwijfeld... En dat allemaal in een typisch Brusselse 'zwanze'-sfeer.
  Het boek helpt u ook de oorsprong van het eten op restaurant te ontdekken door de jaren heen, de creatie van de vrije gemeenschap van het Ilot Sacré, ook wel "de maag van Brussel" genoemd en door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, maar ook de mytilicultuur, die heel wat minder bekend is bij het grote publiek, het bier brouwen sinds de Middeleeuwen en ten slotte de fameuze ontstaansgeschiedenis van de fritten...

 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 225mm x 260mm
  Aantal pagina's : 380
  Uitgeverij : SH-OP EDITIONS
  ISBN : 9782930974026
  Datum publicatie : 10-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 32,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen