Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover 1 Basisbegrippen
  1 Basisbegrippen (boek)
 • Cover Omgaan met moeilijke mensen
  Omgaan met moeilijke mensen (boek)

Obsessieve-compulsieve stoornis behandelprotocol

C.A.L. Hoogduin • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het behandelprotocol Obsessieve compulsieve stoornis (OCS) heeft tot doel dwanghandelingen bij cliënten te verminderen. De gebruikte methodes zijn exposure, responspreventie en cognitieve technieken.

  De protocollaire behandeling bestaat uit 12 sessies. Dit kan naar wens worden uitgebreid, afhankelijk van de mate van respons van de cliënt. In de eerste sessies wordt met name gewerkt met exposure en responspreventie. In latere sessies komen de cognitieve technieken meer aan de orde. Deze richten zich op het aanpakken van dwanggedachten en opvattingen. Het protocol is onderzocht in een aantal studies, en is in de meeste gevallen succesvol.

  Behandelprotocollen zijn geschreven voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg. Ze gebruiken veelal cognitief gedragstherapeutische technieken.

  Alle protocollen bestaan uit twee delen: een therapeutenboek en een werkboek.

  In het therapeutenboek is per sessie beschreven welke onderdelen u met de cliënt kunt bespreken en oefenen. Voor het bijhouden van de voortgang van uw behandeling vindt u registratielijsten, grafiekpapier en evaluatieformulieren. Daarnaast biedt het protocol u suggesties voor het oplossen van bij uw cliënt voorkomende (klachtspecifieke) problemen.

  In het werkboek vindt uw cliënt naast uitgebreide informatie over de behandeling en haar verschillende onderdelen, oefeningen, registratieformulieren en klachtspecifieke vragenlijsten.

  Wilt u digitaal werken?
  Dit behandelprotocol is ook digitaal beschikbaar, in Curelink: de online omgeving van Boom Cure & Care voor therapeut en cliënt. Meer informatie over Curelink, digitaal werken en e-health vindt u op de themapagina Curelink.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789085065913
  Datum publicatie : 03-2008
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen