€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Comuna 13 artbook

christa Schep • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek beschrijft de indrukwekkende sociale transformatie die veel inwoners van Comuna 13 in Medellín hebben bereikt door middel van kunst en cultuur.


  Het district heeft nog steeds problemen en er is nog steeds werk aan de winkel. Maar het is geen oorlogsgebied meer. Een deel van het gebied is uitgegroeid tot een van de grootste openluchtgalerijen ter wereld, met wandelpaden die zijn ingericht met prachtige, gekleurde muurschilderingen die het verdriet en de hoop van de bewoners laten zien.


  In dit boek vind je de levensverhalen van de kunstenaars samen met foto's van verschillende kunstwerken die te zien zijn in Comuna 13. Door middel van kunst vertellen ze de gebeurtenissen die plaatsvonden in de tijd van het militaire conflict en die nu reflecteren op de huidige ontwikkelingen.


  Op dezelfde manier vind je in dit boek het werk van enkele sociale organisaties die via een verscheidenheid aan artistieke en culturele projecten hebben bijgedragen aan vredestichting en sociale verandering. Deze projecten zijn ontstaan na de bouw van de roltrappen door de lokale overheid en de inauguratie van het graffiticircuit in het gebied.


  Kunst en cultuur in Comuna 13 werden de belangrijkste pijlers om verder te gaan na het militaire conflict. Comuna 13 is een voorbeeld die andere bevolkingsgroepen op de planeet kan inspireren, die kansen en sociale verandering proberen te genereren om geweld en misdaad op hun grondgebied te overwinnen.


  J Balvin is geboren in Medellín in Colombia, hij is trots op de sociale transformatie die de stad en vooral de wijk Comuna 13 heeft doorgemaakt. In het boek is zelfs terug te vinden hoe hij altijd een podium blijft geven aan opkomende artiesten in Comuna 13, omdat het stukje Medellín, waar hij dan ook is ter wereld, nooit zijn hart verlaat.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 105mm
  Aantal pagina's : 135
  Uitgeverij : Christa Schep
  ISBN : 9789464064520
  Datum publicatie : 04-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen