Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

  € 11,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het verhaal achter Tresi Barros
  Het verhaal achter Tresi Barros (ePUB)
 • Cover Het verhaal achter Tresi Barros
  Het verhaal achter Tresi Barros (boek)

Contact leggen met de andere wereld

Boek 14

Tresi Barros • Boek • paperback

 • Samenvatting
   Met dit veertiende boek leren Isaak en Tresi hen studenten contact te leggen met de andere wereld.

   
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 125
  Uitgeverij : Stichting Isaak en de Schittering
  ISBN : 9789078402152
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
   

   

  Inhoudsopgave

   

   

  Voorwoord Isaak                                                                       5

   

  Voorwoord Tresi                                                                       7

   

  Bijeenkomst 26 september 2011                                                   9

   

  Bijeenkomst 24 oktober 2011                                                      53

   

  Bijeenkomst 9 januari 2011                                                          97

   

  Bijeenkomst 3 april 2011                                                           143

   

  Bijeenkomst 17 mei 2012                                                          197

   

  Wie ben ik?                                                                              253      

   

   

   

  N.B. Alle cursief gedrukte gedeeltes in dit boek zijn gesproken door de studenten die deelgenomen hebben aan deze cursus en zijn ook beschrijvingen van handelingen. 
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

 

Voorwoord Isaak

 

 

Lieve mensen,

 

Contact leggen met de andere wereld is voor vele kinderen eigenlijk ingewikkeld. Hoe leg ik contact met de andere wereld die onzichtbaar is? Hoe leg ik contact met de wereld van de dieren, de wereld van kinderen of de wereld van wie dan ook? Elk mens heeft zijn eigen wereld. Miljoenen werelden wel te verstaan. Onze wereld is onzichtbaar. Op het moment dat je contact legt met onze wereld dan zeg je eigenlijk simpelweg: de onzichtbare wereld wil ik leren kennen. Dat betekent: alle gevoelens wil ik leren kennen omdat daardoor leg ik mijn eigen wereld buiten mijn eigen zelf zijn.

 

Wees je eigen wereld. Voel andermans wereld. Verhef jezelf buiten je eigen wereld op het moment dat je daar behoefte aan hebt en ontdek weer een andere wereld daarin. Simpel gezegd: welke wereld wil jij ontvangen? Met welke wereld wil jij in contact zijn? Vele kinderen gaan even op reis naar andere continenten en dan hebben ze contact met die wereld. Ze eten dat voedsel, ze ervaren de energieën om zich heen en ze hebben contact en ze voelen hun eigen wereld op dat moment even niet meer, ze voelen de omgeving.

 

Keer op keer zit je in andermans wereld. Keer op keer voel je andermans wereld, andermans omgeving. Op het moment dat jij eten aanneemt van iemand, geestelijk of desnoods lichamelijk dan voed je jezelf daarmee. Specerijen en energie van het maken van eten geeft je een gevoel van welbehagen. Geestelijk ook, op het moment dat het ook zo voelt. Durf jezelf te verheffen boven je menselijke beperkingen omdat je hebt een wereld gekregen van begin tot de leeftijd die je nu hebt. Veel heb je gezien, gehoord, ervaren. Maar weet dat al hetgeen wat je hebt gezien, gehoord en ervaren en ook gezegd hebt maar een tijdelijk moment van zijn is.

 

Wees elk tijdelijk moment. Ga je een wandeling maken, voel de ene stap na de andere stap en voel dat je contact legt met de wereld van lopen. Dat het niet meer een automatisme is maar dat je werkelijk even voelt hoe het is dat je kan lopen, mag lopen. Stel dat je niet meer zal kunnen lopen dan leg je weer contact met de wereld van niet kunnen lopen. Voel hoe het is om je lichaam te bewegen. Stel dat het niet meer zou bewegen.

 

Voel hoe het is om werkelijk contact te leggen met je ademhaling. En je ademt het leven in en je ademt uit en je voelt hoe het is om contact te leggen met puur ademhaling. Of voel hoe het voor je is om te glimlachen en even contact te leggen met vreugde. Vreugde van zijn. Voel ook hoe het is om speels te zijn en speel even al ben je alleen. Voel hoe het is om contact te leggen met je kinderlijke wereld die nooit gestorven is. Als je speelt met een echt kind dan heb je contact met zijn wereld en natuurlijk ook contact via zijn wereld, jouw wereld. Maar heb je het kind niet in je aangezicht en je speelt met jezelf dan kom je meteen in contact met schaamte. Wat ben ik aan het doen? Ik ben toch volwassen? Wees niet volwassen, wees eigenlijk jezelf.

 

Namasté 

Isaak ×
SERVICE
Contact
 
Vragen