€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

CRISISBEHEERSING

CONTEXT, FUNCTIE EN WERKING

Herman van Hijum • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit driedelige boek beschouwt de auteur de context, functie en werking van crisisbeheersing in termen van besluitvorming: bepalen wat er gedacht moet worden (context); bepalen wat er gedaan moet worden en door wie (functie); bepalen hoe dat moet gebeuren en waarmee (werking) waaronder het bepalen hoe dat nog beter kan.

  De beschouwing van de eerste twee delen is gebaseerd op een analyse van formele regels en doorwerking van informele regels. In het derde deel introduceer ik een organisatiediagnose en geef een schets van de 'rijks-crisisfractal' en de 'decentrale crisis-fractal.

  In het slotwoord introduceert de auteur crisis-gogme: het - aan de wisselwerking tussen informatie, ervaringen, vaardigheden en oriƫntaties ontleend vermogen (gogme dat Bargoens is voor wijsheid) dat een persoon of collectief in staat stelt om in buitengewone omstandigheden (crisis) te bepalen wat er gedacht en gedaan moet worden en hoe dat moet gebeuren door het context- en taakrelevant selecteren, interpreteren en waarderen van data over de gebeurtenis, oorzaak, gevolg, maatregelen en effect (gogme als acroniem) waardoor nieuwe veiligheidsinformatie ontstaat.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 78
  Uitgeverij : CRISIS-GOGME Training & Advies
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  INHOUDSOPGAVE

  VOORWOORD 5
  DE VEILIGHEIDSDIAGNOSE 15
  VEILIGHEIDSBELEID NL 27
  HET FUNDAMENT VAN VEILIGHEID 27
  DE VEILIGHEIDSKETEN & CRISISCYCLUS 28
  DE ACHILLESHIEL VAN VEILIGHEIDSBELEID 30
  DE ALGEMENE KETEN 32
  DE FUNCTIONELE KETENS 35
  DE FUNCTIE VAN DE VEILIGHEIDSREGIO 36
  HET BEGRIP ORGANISATIE(FRACTAL) 43
  DE RIJKSCRISISFRACTAL 48
  DE DECENTRALE CRISISFRACTAL 50
  NAWOORD: GOGME 57
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

crisis-gogme is het aan de wisselwerking tussen informatie, ervaringen, vaardigheden en oriĆ«ntaties ontleend vermogen (gogme, Bargoens voor wijsheid) dat een persoon of collectief in staat stelt om in buitengewone omstandigheden (crisis) te bepalen wat er gedacht (veiligheidsdiagnose) en gedaan moet worden (veiligheidsmatrix) en hoe dat moet gebeuren (organisatiediagnose) door het context- en taakrelevant selecteren, interpreteren en waarderen van data over de gebeurtenis, oorzaak, gevolg, maatregel en effect (gogme als acroniem) zodat nieuwe context- en taakrelevante veiligheidsinformsastie ontstaat. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen