€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Dacht je alles gehad te hebben

over burn-out en depressie bij jongeren

Lola Martìn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wanneer is genoeg ècht genoeg?
  Lola is net afgestudeerd als maatschappelijk werker. Na een moeilijk jeugd denkt Lola dat haar tijd nu eindelijk is aangebroken. Na een aantal maanden stort Lola op de grond en kan niet meer opstaan. Na ontelbare ziekenhuisbezoeken blijkt dat zij een burn-out heeft. Deze burn-out wordt een jaar later gevolgd door een zware depressie met een
  angst-/paniekstoornis.
  Lola geeft aan de hand van persoonlijke ervaringen, gecombineerd met theorie en tips een kijkje in haar donkere wereld.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 266
  Uitgeverij : Lola Martìn
  ISBN : 9789082416404
  Datum publicatie : 08-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Voorwoord

Mijn naam is Lola.
Toen ik 24 jaar was kreeg ik de diagnose burn-out te horen. Een burn-out? Op je 24e? Dat leek me sterk.
Op je 24e begon je toch met leven? Je bent net afgestudeerd, op zoek naar een vaste baan. Elk weekend duik je met vrienden en vriendinnen de binnenstad in. Je hebt een relatie, je denkt erover om samen te gaan wonen en je sport om er goed uit te (blijven) zien. Alles moet simpelweg perfect zijn.
Ik wil jou graag meenemen in mijn reis naar deze burn-out, die op een gegeven moment gevolgd werd door een zware depressie met angst-/paniekaanvallen. Ik zal jou uiteindelijk ook vertellen hoe ik uit deze donkere periode ben gekomen.

Er bestaat genoeg literatuur over 35-45 jarigen die een burn-out/depressie hebben. Zij hebben een gezin met 1,8 kind, een groot sociaal leven, drukke baan, getrouwd etc. De aanname dat een burn-out/depressie uitsluitend bij 30+'ers voorkomt is behoorlijk geïntegreerd in onze samenleving.
Dat de hoeveelheid jongeren (21-28 jaar) met een depressie elk jaar stijgt is, mijns inziens, een feit dat nog onvoldoende wordt belicht. Vanaf het moment dat ik een puber was keek ik altijd enorm op naar mensen rond de 25 jaar. Zij hadden het in mijn ogen helemaal gemaakt. Ze werkten, hadden een relatie, dronken fancy cocktails in de stad en zagen er altijd goed uit.
Onze maatschappij bestaat uit woorden als; doorzetten, uren maken, het beste uit jezelf halen, perfectionisme, winnaars en losers. Van drankjes tot brood, in bijna elke reclame wordt gehamerd op het feit dat hun product ervoor gaat zorgen dat je langer door kan gaan. Het is niet verkeerd om doorzettingsvermogen te hebben, om over te werken, om geld te verdienen en/of perfectionistisch te zijn. Zolang dat maar niet ten koste van jouzelf gaat.
Vanuit de maatschappij wordt er dagelijks tegen ons geschreeuwd dat we door moet gaan.
Je ziet afbeeldingen van perfecte meiden in bladen en op televisie. Door de economische crisis werk je zeker een aantal uur per dag over uit angst voor ontslag.
De energieblikjes gaan met pallets over de lopende band bij de kassa.
Je moet doorgaan en vooral niet zeuren!
Want de kinderen in Afrika, die hebben het pas erg!

Maar wie is er om tegen jou te zeggen, nu is het even genoeg!
De enige die dit kan ben jijzelf.
Maar hoe kun jij jouw eigen stem horen wanneer je non-stop overschreeuwd wordt door de stem van de buitenwereld? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen