€ 12,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

dankzij modder bloeit de lotus

Johanna Vrijdag • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Als Han als zesjarige beseft dat haar moeder dood is, neem ze zich voor een moeder voor haar zusjes te zijn. Dat is een geheim, dat mogen de tantes die haar verzorgen niet weten. Het levert een ambivalente houding op: aan de ene kant is ze behulpzaam en wil ze gewaardeerd worden, aan de andere kant is ze ongehoorzaam, omdat ze de tantes niet wil aanvaarden als opvoeders.
    Als ze kinderen krijgt, is ze blij zelf moeder te zijn, maar verlangt ze nog zo naar haar moeder dat ze verlangt naar de dood. In gesprekken met een psychiater leert ze de psychiater te vertrouwen en haar moeder los te laten.
    Pas daarna komt ze toe aan het gemis van haar vader, die tegelijk met haar moeder overleden was. In cursussen van een spiritueel psychotherapeut beleeft ze zijn overlijden opnieuw. Dan is er ruimte voor zelfstandigheid en zoekt ze naar een wereldbeeld, waarin haar ervaringen een plaats kunnen krijgen.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 148mm x 210mm
    Aantal pagina's : 208
    Uitgeverij : eigen beheer
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 04-2019
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (8,8 uit 2 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    01-09-2019
    Titel die hoop weergeeft die weerklinkt in het boek
    Het boek pakt vanaf het begin door de mooi eenvoudig geschreven korte zinnen. Het persoonlijke levensverhaal wordt kernachtig weergegeven en zet aan tot denken. Hoe meerdere perspectieven tot andere keuzes leiden in hoe je je leven kunt leven. Er klinkt oprechtheid in door, geen opsmuk maar een weergave vaan hoe in een mensenleven sommige besluiten genomen kunnen worden. Het houdt de spanning erin. Het genereert hoop omdat het laat zien dat er altijd keuzes zijn die mensen individueel kunnen maken in het vinden van eigen oplossingen. Er spreekt een zekere wijsheid in door. Mooi ook hoe therapie belicht wordt als een gezamenlijke tocht van de therapeut en degene die de therapie volgt. het is een bijzonder boek en een aanrader voor mensen die interesse hebben in hoe divers de keuzes zijn die mensen kunnen maken, ook als de omstandigheden feitelijk gezien erg donker en meer hopeloos dan hoopvol eruit zien.

       Worsteling met levensthema\'s
       Weerspiegelt het tijdsbeeld

    Geplaatst door uit BERGEN (NH) , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


    01-09-2019
    Zet aan tot nadenken en verwijst naar hoop.
    Een boek, wat heel persoonlijk is geschreven en toch ook met een zekere distantie. Daarom is het niet alleen een persoonlijk verhaal, maar herbergt het een aantal levensthema's. De ontwikkeling van de mens in de verschillende fasen van zijn/haar leven krijgt kleur. Maar ook een leven wat gekenmerkt is door verlies en wat de antwoorden zijn die gegeven worden op dit verlies. Het nodigt je uit om je eigen leven te bezien en daarbij ook de vragen te stellen, die de schrijver zichzelf stelt. Daarbij geeft het ook een tijdsbeeld van de afgelopen 70 tot 80 jaar, wat voor mij heel herkenbaar is. De dagboekfragmenten zijn een prachtige aanvulling en weerspiegelen niet alleen het tijdsbeeld, maar ook de levensfase. Bijzonder vond ik de fragmenten vanuit de pubertijd. Wat een wijsheid had dit kind al bij zich.

       Worsteling met levensthema\'s
       Weerspiegelt het tijdsbeeld

    Geplaatst door uit BERGEN (NH) , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 12,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen