Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het zwaard van Leonidas
  Het zwaard van Leonidas (boek)
 • Cover Verzamelde werkjes
  Verzamelde werkjes (boek)

Davids ster

Frank de Olde • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Opgeschrikt door een ongekende golf van antisemitisme in Duitsland, besluit het joodse gezin Levie in het midden van de jaren dertig naar Amerika te emigreren.

  Zo goed en zo kwaad als het gaat, probeert de gevoelige David een bestaan op te bouwen in zijn nieuwe vaderland. Als in Europa de oorlog uitbreekt, laat hij zich daar aanvankelijk niet door uit het veld slaan. Als hij echter verneemt welk lot de joden in de bezette gebieden te wachten staat, vallen alle zekerheden die hij zo zorgvuldig om zich heen heeft opgebouwd weg. De goedbedoelde adviezen van zijn naaste omgeving ten spijt, vindt David dat hij niet langer aan de kant kan blijven staan: hij treedt vrijwillig in dienst van het Amerikaanse leger.

  Deel uitmakend van de 82nd Airborne Division komt David voor het eerst in actie in Italië. Na de slagvelden van Salerno en Anzio, waar hij de verschrikkingen van de oorlog aan den lijve ondervindt, maakt zijn eenheid in september 1944 deel uit van de operatie Market Garden. David wordt gedropt in de omgeving van zijn geboorteplaats, Nijmegen. Eenmaal terug op Nederlandse bodem, weet hij wat hem te doen staat: hij gaat op zoek naar Mieke, zijn jeugdliefde.

   

   

   

   

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 300
  Uitgeverij : Publifrank
  ISBN : 9789081908900
  Datum publicatie : 06-2012
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Nu!’ schreeuwt O’Grady. ‘Peddelen! Peddel alsof de duivel je op de hielen zit!’

Samen met Steve, Harvey en tien andere jongens ren ik met de boot de rivier in, klauter erin, grijp een peddel en begin als een gek te roeien. Aangezien er maar zes peddels in de boot liggen, zien veel andere jongens zich genoodzaakt om hun geweerkolf te gebruiken.

‘Verdomme! Kijk!’

Een van de para’s in onze boot wijst naar de overkant. Nu zie ik het ook. Het rookgordijn! Het rookgordijn trekt op!

De wind rijt de kunstmatige nevel die ons dekking had moeten bieden langzaam uiteen. En we zijn nog niet halverwege!

Nu het schootsveld weer zichtbaar wordt, neemt het Duitse vuur in hevigheid toe. Naast de doffe geweerknallen en het venijnige geblaf van MG42-mitrailleurs, is nu ook het kenmerkende gekuch van mortieren te horen. De rivier om ons heen lijkt tot leven te komen Metershoge fonteinen spatten tussen de boten uiteen. De boot links van ons krijgt een voltreffer. Er klinkt gegil, lichamen en stukken boot vliegen door de lucht, en dan verdwijnt alles onder het wateroppervlak.

Een nieuw geluid mengt zich in de helse kakofonie: het gehuil van overvliegende 88mm-granaten. Gelukkig staan de kanonnen te hoog afgesteld, zodat ze geen slachtoffers in onze gelederen veroorzaken.

Een enorme waterzuil rijst naast onze boot omhoog. Even ben ik bang dat we omver gegooid worden, maar nee, we kunnen door, en dus gaan we door. Met verkrampte spieren en volledig doorweekt peddelen we verder en verder en…

 

×
SERVICE
Contact
 
Vragen