€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Allerlaatste Nobelprijs

Theo de Wijs • Boek • hardback

 • Samenvatting
  "De Allerlaatste Nobelprijs"

  Dit “Vernesiaans” fantasieverhaal toont de lezer de weg naar duurzame wereldvrede en volledige ontwikkeling als mens. In dit tijdperk van online bedreigingen, oplichting, grooming en spoofing draait het allemaal om het ten volle beschermen van ieders privacy.

  In dit boek gebeurt het tegenovergestelde: alle privacy verdwijnt!

  Niet meer bang zijn. Geen onwaarheden. Optimaal mens worden. Wantrouwen wordt vertrouwen. Einde aan de wapenwedloop en uiteindelijk duurzame wereldvrede.

  Dat wordt mogelijk door de ontdekking van een verborgen zintuig door een boeddhistische monnik.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 246
  Uitgeverij : T.A.A. de Wijs
  ISBN : 9789464431018
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  "De Allerlaatste Nobelprijs"

  Niet meer bang zijn. Geen onwaarheden. Optimaal mens worden. Wantrouwen wordt vertrouwen. Einde aan de wapenwedloop en uiteindelijk duurzame wereldvrede.

  Dat wordt mogelijk door de ontdekking van een verborgen zintuig door een boeddhistische monnik. Samen met een Nederlandse psychologe leren ze dit zintuig te gebruiken aan studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Bedoeld om hun toekomstige cliënten beter te begrijpen. Ongewild blijken er ook gevaren, indien het instrument misbruikt zou worden. Politieke gevaren op nationaal maar vooral op internationaal niveau. Echter ook ongekende voordelen. De Nederlandse regering wordt van het ontwikkeld zintuig op de hoogte gebracht en laat in het geheim diplomaten, hoge militairen en andere functionarissen trainen voor staatsbelang. Het geheim dreigt uit te lekken. Om geen gezichtsverlies te lijden informeert Nederland in allerijl haar bondgenoten. Die willen ook hun diplomaten laten opleiden. De ideologische tegenstanders van het Westen merken later dat er iets is veranderd. Ze vermoeden hightech spionage. Spanningen tussen Oost en West lopen hoog op. Bewapening wordt overal weer opgevoerd. De wereldvrede is ernstig in gevaar. Het lukt om deze dreiging te keren en duurzame vrede te bereiken. Daarom wordt de Nobelprijs voor de Vrede voor de Allerlaatste keer uitgereikt.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er was geen weg terug. De doos van Pandora was open; dat was de premier inmiddels duidelijk. Niets doen was geen optie. Nu er geen weg terug meer was, hoe dan verder? God mag het weten. Of Allah misschien?

Er was geen denken meer; alleen bewustzijn van zichzelf als onderdeel van de grootsheid van de natuur en het universum. Hij bleef langzaam, regelmatig en diep ademhalen. Hij verzonk steeds dieper in trance. De onpeilbare diepte, die hij voelde aankomen, waarin hij zou kunnen verzinken, maakte hem licht angstig. Bang om misschien de controle over zichzelf te verliezen. Hij liet zich toch gaan, nog dieper en dieper. Toen gebeurde het: in een flits een gevoel van te vallen in het niets. Eigenlijk te zweven, een lichtheid en weldadig zelfbesef. Een ongekende vredigheid overviel hem. Maar heel andere gevoelens; alsof hij ineens was veranderd in een ander persoon. Hij voelde geen angst meer in deze vreemde, andere werkelijkheid.

Later in dat jaar, op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel, stonden Hiresh Iravathi en Maria Visser in het raadhuis van Oslo om de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen, uitgereikt door de voorzitter van het Noors Nobelcomité. Een terechte onderscheiding voor twee bijzondere mensen.

Het was de allerlaatste Nobelprijs voor de Vrede..! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen