€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De betovering van de toren

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als het om sociale interactie gaat, loopt het bij de 22-jarige Lena niet altijd even soepel. Daarom houdt ze zich liever afzijdig van anderen en geniet ze van de rust op de boerderij van haar grootvader.
  Aan hun erf grenst het landhuis, dat een grote rol speelt in haar verbeelding. Wanneer dit huis na jaren van leegstand weer een bewoner krijgt, is het gedaan met de rust. Elke ontmoeting met de nieuwe buurman verloopt ronduit bizar, en Lena raakt verstrikt in haar eigen emoties. Toch nodigt deze Erik haar uit voor een rondleiding. Een grote stap voor de sociaal zo onzekere Lena, die de kans om het landhuis eindelijk van binnen te bekijken, wat terughoudend aanneemt. De bloedstollende ontdekking die ze daar doet, heeft als gevolg dat ze voorgoed wordt afgesneden van haar vertrouwde, veilige omgeving...

  Kijk voor meer informatie op Storkhouse.nl.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 211
  Uitgeverij : Pb id
  ISBN : 9789464063035
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-03-2021
  \'De betovering van de toren\' verrast!
  Ik had dit boek in een mum van tijd uit! Vanaf het eerste hoofdstuk word je direct in het verhaal gezogen door de verschillende vragen en onduidelijkheden die Lena tegenkomt. Vanaf ongeveer de helft van het boek beginnen er puzzelstukjes op zijn plek te vallen en wil je alleen maar verder lezen om te weten te komen hoe het afloopt! Ik vond de gedachtes en gevoelens van Lena erg mooi beschreven. Op deze manier krijg je een kijkje in het hoofd van iemand met autisme, maar dit speelt niet de hoofdrol in het verhaal. Heel subtiel dus, maar het maakt de beschrijving van de hoofdpersoon compleet en net even anders dan anders. De personages worden voldoende uitgediept, het taalgebruik vind ik persoonlijk prachtig, het leest lekker vlot en de afloop had ik niet zien aankomen! Dit boek is een aanrader voor iedere lezer!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  29-12-2020
  De betovering van de toren.Een sprookje of een nachtmerrie?
  Als je dit boek hebt uitgelezen en dichtklapt, kom je tot het besef dat je door de titel ‘De betovering van de toren’, de prachtige illustratie van een vuurspuwende draak en de eerste hoofdstukken volledig op het verkeerde been bent gezet. De betovering van de toren blijkt verre van een sprookje. De wat teruggetrokken, sociaal onhandige, maar intelligente en observerende Lena, woont samen met haar opa op een boerderij. Soms fantaseert ze over het onbewoonde landhuis met de toren verderop. Op het moment dat Lena de nieuwe eigenaar van het landhuis ontmoet, krijgt het tot dan toe zo lieflijke verhaal over het leven van een grootvader en zijn inwonende kleindochter een akelige en bloedstollende wending. Patricia Bouwhuis-Ooyevaar heeft een boek geschreven dat compleet verrast, een boek dat je niet kunt én niet wilt wegleggen. Een échte aanrader.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Boos klemde ze zich stevig vast aan de rand van het bad. Ongelooflijk, hoe had ze dit kunnen doen? Hoe was dat rare idee in haar hoofd gekomen? Zij, die altijd zo braaf was. Lena besefte ineens twee dingen. Eén: wat ze had gedaan, was eigenlijk best wel brutaal. En twee: het was al de tweede keer dat ze zich op verboden terrein bevond, nota bene hetzelfde verboden terrein als de eerste keer. Haar vooruitzicht was dus niet al te gunstig.
De eigenaar van het landhuis kwam met snelle slagen haar kant op. Toen hij vlak bij haar was, hield hij stil.
‘Nee maar...! Ik heb zowaar een waternimfje in mijn zwembad,’ mompelde hij.
In een mum van tijd probeerde Lena zijn stem in te schatten, iets wat ze steevast deed in een onzekere situatie. Wat de vreemdeling zei, klonk wel grappig, maar hij lachte niet. Integendeel, zijn gemompel had eerder iets waarschuwends.
De onbekende man bekeek haar met dezelfde spottende uitdrukking in zijn ogen als toen ze op de drempel van de woonkamer had gestaan. Hij hield zijn gezicht half onder het wateroppervlak; zijn mond was niet zichtbaar, maar het effect van de blik in zijn ogen was des te groter. Ze stamelde een verontschuldiging en hees zich op de rand, klaar om zich uit de voeten te maken. Terwijl ze haar benen uit het water haalde, klemde een sterke hand zich om haar enkel.
‘Niet weggaan, nimfje. Ik wil je best beter leren kennen,’ klonk het. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen