€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Tussen geloven en zeker weten
  Tussen geloven en zeker weten (boek)
 • Cover Wanhoop
  Wanhoop (boek)

De buurt was veilig

Rik Bronkhorst • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De buurt was veilig is het verhaal van Avron. Een kind dat opgroeide tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog in een Nieuwe tijd waarin de vrijheidsdrang van de jaren 60 gloort. Een meeslepend boek dat dit opgroeiende, nieuwsgierige en intelligente kind plaatst in een veranderend tijdsbeeld. Zonder de geborgenheid, liefde en veiligheid die een kind nodig heeft gaat hij op weg en wordt zijn wereld en zijn leven steeds onveiliger.

  “De buurt was veilig” is het verslag over Avron, een kind tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog. Hij groeit op te midden van generaties met de mentaliteit van vóór die wereldbrand, terwijl langzaam maar zeker de Nieuwe Tijd in de vrijheidsdrang van de jaren ’60 gloort. Zonder de geborgenheid, liefde en veiligheid die een kind nodig heeft in zijn opvoeding gaat hij op weg en wordt zijn wereld, zijn leven, steeds onveiliger. Avron blijkt een buitenbeentje, een koekoeksei gelegd in het verkeerde nest. Hij beschouwt met naïviteit en verwondering zichzelf en zijn directe omgeving. Een omgeving die hem niet kan of wil begrijpen: hij is anders en dat voelt hijzelf ook. Ondanks zijn roep om hulp is hij onmachtig om het tij te keren en zakt hij weg in eenzaamheid, Het verslag over het leven van Avron geeft schrijnend weer hoe ouders en zorgverleners falen terwijl de buurt toekijkt. Hij is op zoek naar houvast, veiligheid, geborgenheid en liefde. Rik Bronkhorst, Amersfoort 1950, is geboren en opgegroeid in De Bloemenbuurt. Hij verlaat noodgedwongen al jong het ouderlijk huis en begint zijn zoektocht door het leven naar zichzelf. Pas later ontdekt hij zijn creatief vermogen als grafisch kunstenaar, radiomaker, columnist , dichter en schrijver. De schrijver van dit boek is een ‘keen observer’ met het vermogen om vanuit diepere lagen van zijn ziel- en gevoelsleven te kijken en dingen te zien gedurende het leven van Avron.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Conferent uitgeverij
  ISBN : 9789491591143
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  Inhoud Kind tussen twee werelden Tussen droom, drol en Koude Oorlog De overval, klap en dikkontjes Tussen Bijbel en pakhuizen, oorlog en angst Het Kalkboertje en te jonge ogen De wereld van het kind is klein Staartdelingen, borsten en een manke poot De dreigende wolk die er altijd hangt Het is een hete zomer Van armoede en de kolenboer Spoorpunten Tante Hannie, de televisie en zijn idool Talent zonder toekomst Tussen seksualiteit en wereldnieuws De verhuizing en leven aan de andere kant Klem tussen een idioot en Raquel Welch Van meisjes, plezier en hormonen Van Jezus van Nazareth naar Toni Boltini De wereld ligt open! De dagen zijn geteld Nawoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen