€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Standaardwerk De Complete Tarot
  Standaardwerk De Complete Tarot (boek)
 • Cover Een moderne magiër deel 1
  Een moderne magiër deel 1 (boek)

De geheime ontbrekende Tarotkaarten

Frank H. D. van Hemert • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Frank van Hemert: Toen ik meer dan 28 jaar geleden mijn eerste Tarotspel kocht, bekroop me een gevoel van twijfel. De Tarot bestaat (tegenwoordig) uit 78 kaarten en dat is een bijzonder onevenwichtig aantal voor dit buitengewoon evenwichtige orakelspel. Dat vreemde aantal kaarten deed mij twijfelen. Toch zette ik door, waar veel anderen het opgeven. Veel spiritueel wakkere mensen voelen dit namelijk intuïtief en laten de kaarten om die reden eerder links liggen terwijl juist zíj zoeken naar meer esoterische kennis.

  Na een lange zoektocht ben ik ervan overtuigd dat er een aantal kaarten ontbreekt. Dit boek is bedoeld om aandacht te vragen voor mijn onderzoek en toe te lichten waarom het verstandig is om de Tarot te completeren.

  Met dit boekje hoop ik te bereiken dat het mysterie van de ontbrekende kaarten voor eens en altijd kan worden opgelost. Naar mijn mening zijn er voldoende argumenten om het huidige Tarotspel aan te passen door een aantal kaarten toe te voegen. Ik ben heel benieuwd naar alle meningen van iedereen die mijn argumenten begrijpt en er zelf iets over wil zeggen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 38
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463458726
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er bestaan eigenlijk geen echte autoriteiten op het gebied van Tarot en er zijn inmiddels veel goede boeken over geschreven door zeer kundige schrijvers. Op sommige punten spreken deze boeken elkaar tegen en elke kaartlegger die Tarot gebruikt, is vrij om de kaarten naar eigen inzicht te hanteren.

Wellicht zijn de ontbrekende kaarten en hun betekenis allang bekend bij geheime genootschappen. Cicely Kent schrijft over de Tarotkaarten: “Hun diepzinnige en verborgen betekenis wordt nog steeds angstvallig bewaard door zekere Hermetische scholen, door Oosterse en Westerse ingewijden en de Broederschap van de Grote Witte Loge”.

Zowel Arthur Edward Waite als Aleister Crowley waren lid van een geheim genootschap, de “Hermetic Order of the Golden Dawn”, kortweg “Golden Dawn” (gouden dageraad). De drie oprichters van dit genootschap waren ook al lid van een aantal andere genootschappen. De geheime kennis van Tarotkaarten is door dit soort genootschappen bewaard en doorgegeven. Binnen deze genootschappen is nog veel meer geheime kennis beschikbaar maar de leden zijn vaak gebonden aan levenslange geheimhoudingsplicht. Het is zeer aannemelijk dat het Tarotspel om die reden nog steeds niet compleet is uitgegeven. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen