Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 36,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover VEENHUIZEN van onder de pet
  VEENHUIZEN van onder de pet (boek)
 • Cover De Geheimen van BajesDorp
  De Geheimen van BajesDorp (boek)

De Geheimen van BajesDorp + Veenhuizen onder de Pet

Veenhuizen 1818-2018

Clemens van den Brink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Veenhuizen (de ‘Kolonie’) is al vanaf 1818 een gevangenisdorp dat tot diep in de jaren ’80 afgesloten was van de buitenwereld. Als je in Veenhuizen niets te zoeken had, kwam je er niet in. Wie zat er? Wat gebeurde er in BajesDorp Veenhuizen? Dat bleef lang onder de pet van de bewakers. Hun verhalen kwamen maar mondjesmaat naar buiten.... BajesDorp Veenhuizen was en bleef voor iedereen een mysterie.
  Pas diep in de jaren ’80 kwam Veenhuizen uit zijn isolement. Het werd een toeristische trekpleister. Het Nationaal Gevangenismuseum trekt nu jaarlijks tienduizenden be- zoekers. Ook de diverse voorzieningen en attracties zoals Hotel ‘Bitter en Zoet’ en de bierbrouwerij ‘Maallust’ zijn zeer in trek.
  ’veENHUIZEN VAN ONDER DE PET’
  is een boeiende samenvatting van een groot aantal spannende en waargebeurde verhalen. 17 ex-medewerkers van de gevangenissen in Veenhuizen en één ex-gevan- gene vertellen over hun leven en werken met gevangenen. Veel bekende topcriminelen zaten er een jarenlange straf uit. Hoe streng de regels in de gevangenis ook waren, ze zochten regelmatig de grenzen op. Het ‘kat en muisspel’ van bewaker en gedetineerde leidde tot spannende, komische, soms gevaarlijke situaties, waarbij de gedetineerden soms, maar lang niet altijd, hun bewakers een stap voor bleven ...
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 0
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 978908265580397
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  "De Geheimen van BajesDorp" Veenhuizen 1818-2018 Een reis door de tijd van Opvang voor wezen tot strafgevangenis voor de zwaarste criminelen. Met veel verhalen van achter de tralies. Rijk geïllustreerd met authentieke foto's (345 blz.)

  "Veenhuizen van onder de Pet"(261 blz): 17 ex-bewakers en 1 gevangene geven hun geheimen prijs na jaren geheimhoudingsplicht....Wie zat er? Wat gebeurde er achter de tralies Van Veenhuizen? (261 blz.)
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 36,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen