€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De gifmengster
  De gifmengster

De gifmengster

Deel 1 van de Astoris-serie

Juliëtte Heugen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit verhaal neemt je mee naar de veertiende eeuw in het fictieve land ‘Astoris’. Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land tegen te gaan. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. Hoewel ze bevriend raakt met haar man en andere hovelingen, voelt ze zich er niet thuis. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.
  Ze stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

  Een spannend verhaal in een middeleeuwse setting over innige liefde, onvoorwaardelijke vriendschap, volwassen worden, (machts)misbruik en vechten voor je geliefden en idealen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 378
  Uitgeverij : Juliëtte Heugen
  ISBN : 9789463454575
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (10 uit 1 reviews)

  09-10-2018
  Een boek om te verslinden
  Dit boek houdt je in een ban door de vaart die er in het verhaal zit. Je kan gewoon niet stoppen met lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De koning van Astoris was een gevreesde, maar ook een felbegeerde man. Dat zat waarschijnlijk in zijn bloed. Zijn vader was ook zo populair geweest bij de vrouwen. Ondanks zijn leeftijd – midden vijftig, schatte ik – begreep ik wel wat vrouwen – inclusief stiekem mijn moeder, dat wist ik zeker – in hem zagen. Hij groette mijn broertjes, mijn moeder en mijn zusjes, en als laatste mij.
‘Anne Dyeward,’ verzuchtte hij, en hij glunderde erbij, maar zijn wenkbrauwen leken niet mee te doen waardoor zijn glimlach wat arrogant leek.
‘Majesteit,’ zei ik op mijn nederigste toon.
‘Wat ben jij mooi geworden, meid. Gelukkig ben je nog niet getrouwd.’ Mijn glimlach verdween, en mijn hart leek ineen te krimpen. Wat wilde hij daarmee zeggen? ‘Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen.’ Hij gebaarde naar achteren, naar zijn zoon en dochter, die nederig achter hem stonden en die ik nog niet eens had opgemerkt. ‘Je kent mijn zoon William nog wel, toch? De toekomstige koning van Astoris.’
William, die een stuk groter was dan koning Nycolas, kwam naast hem staan. Na een bevreemde blik naar zijn vader pakte hij mijn hand en kuste hem. De laatste keer dat ik prins William had gezien, was alweer een aantal jaar geleden. De meisjes om me heen waren bijna gillend bij bosjes neergevallen bij de aanblik van de kroonprins, maar ik hield me toentertijd nog helemaal niet bezig met jongens en mannen.
Het gebeurde allemaal zo snel dat ik me niet eens realiseerde wat ik erbij voelde.
‘Wat denk je ervan, Dyeward? Een huwelijk tussen onze kinderen? Jouw dochter als koningin van Astoris.’
Mijn vader stond perplex. Koning Nycolas wachtte niet op antwoord en gebaarde naar de tafel, waar ik plaatsnam naast de kroonprins, mijn toekomstige man.
Ik dacht het niet! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen